Waar ik ga

Kuro Neko: kattencafé | Kortrijk

Een kattencafé, klinkt dit niet geweldig? Kuro Neko is gevestigd in het hartje van mijn thuisstad: Kortrijk. Op een tweetal minuten wandelen van de markt, idealer kan niet.

Thuis hebben wij zelf twee kleine sloebers rondlopen dus wij waren erg benieuwd om er een kijkje te gaan nemen!

Mowgli (eigen kat)
Balou (eigen kat)

Kuro Neko

UPDATE 15/11/2020: momenteel zoekt Kuro Neko een overnemer voor het kattencafé. Momenteel kan je het dus niet bezoeken! Bekijk de actuele website of Facebookpagina voor meer info.

Verliefd op alles wat te maken heeft met katten, stapten we met hoge verwachtingen het kattencafé binnen. Je wordt er meteen hartelijk verwelkomt door broer en zus.

In het eerste gedeelte van het gebouw, zie je meteen een kleine shop waar een aantal zaken verkocht worden zoals leuke hebbedingen maar ook voedingswaren voor de poezen. Je komt er ook terecht aan het gedeelte waar het eten bereid wordt want ze hebben ook een kleine menukaart!

De huisregels worden klaar en duidelijk uitgelegd en dan breekt het moment aan van de happiness-overload: het kennismaken met alle aanwezige viervoeters.

Sano

Wanneer je binnenkomt in de ruimte waar alle katten zich bevinden, merk je meteen dat dit erg leuk ingericht is! Er zijn tafels en stoelen aanwezig waar je gezellig een drankje kan drinken, of iets kan eten. Maar er is ook een zetel aanwezig waar je rustig even kunt relaxen met of zonder een drankje. Overal zijn klimmuren aanwezig, krabpalen, speelgoed… Kortom, alles is aanwezig om het de poezen zo gezellig mogelijk te maken.

Het is de bedoeling dat de poezen zelf naar jou toekomen. Dit is namelijk een van de huisregels: geen katten optillen.

Ik moet zeggen de poezen komen heel makkelijk naar je toe wanneer je er wat mee speelt (speelgoed aanwezig) maar vooral wanneer je voor twee euro wat snoepjes aankoopt in de shop. Ze komen op je af gestormd en voor je het weet word je bedolven onder de poezen. Fantastisch toch?

Leuk weetje: Kuro Neko betekent in het Japans ‘zwarte kat’. Alle poezen hebben dan ook een naam gekregen uit anime series! Dus animeliefhebbers, dit is jullie plek!

Bij Kuro Neko worden er ook af en toe evenementen georganiseerd zoals yogasessies, filmavonden, voordrachten… en dat alles in de aanwezigheid van de katten. Super toch?

Dus…

Ben je in Kortrijk? Verzot op katten? Wil je even ontstressen? Breng dan zeker een bezoekje aan Kuro Neko. Het is echt de moeite waard!

Bron: https://kuro-neko.be/
Reageer met Facebook

3 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge