Ontspanning

Lezen buiten mijn comfortzone

Zoals de meeste mensen weten is het genre Young-Adult (met al zijn subgenres) mijn meest favoriete leesgenre ooit. Mijn boekenkast is voor 95% gevuld met YA en in de boekhandel is dit ook de eerste en vaak ook enige kast die ik bekijk.

Het genre is zó divers, je kan er echt alle kanten mee uit! Denk maar aan contemporary, distopian, fantasy, thriller… Daarnaast kan ik mezelf ook heel erg goed verplaatsen in de personages omdat ik zelf nog maar net uit de YA-leeftijd kom. In de meeste gevallen leest YA ook echt heerlijk weg, mits een aantal uitzonderingen -looking at you Sarah J Maas-. Oké, met deze laatste zin heb ik hoogstwaarschijnlijk 75% van de YA-lezers op de tenen getrapt..

Kobo+

Sinds de aankoop van mijn Kobo e-reader een kleine 3 jaar terug, lees ik af en toe een aantal titels buiten mijn comfortzone. Het aanbod van Kobo+ is ook zodanig groot, dat alles wel aanlokkelijk lijkt. Nooit gedacht dat ik ooit iets anders dan YA zou leuk vinden maar ondertussen heb ik bijna reeds alle boeken van Liane Moriarty gelezen, maar ook de boeken van B.A. Paris en Gillian Flynn passeerden de revue.

Reading Challenge

Voor de Goodreads reading challenge heb ik het aantal voor 2019 op 80 gezet. Ik ga proberen 80 willekeurige boeken uit te lezen. Boeken waar ik op dat moment zin in heb. Er zijn ook heel wat mensen die mee doen aan een challenge met boekenbingo. Tja, ik dus nooit. Een bundel met kortverhalen -nee, bedankt-, een oorlogsroman -nee, dankjewel-, en ga zo maar door.

Maar. Misschien is lezen buiten je comfortzone af en toe wel goed? Misschien geniet ik wel van de kortverhalen of van de oorlogsroman. Wie weet? Liane Moriarty schrijft geweldige boeken (vooral ‘het geheim van mijn man’ en ‘grote kleine leugens’) en dat is geen Young Adult. Ook Gillian Flynn wist mij te bekoren met haar thriller Gone Girl. Je weet dus maar nooit.

Voorlopig blijf ik voor 95% nog een lange tijd in mijn YA-bubbel. Maar voor de overige 5% is er af en toe wel plaats voor een topper buiten mijn comfortzone.

Kennen jullie aanraders die mijn YA-bubbel kunnen doorprikken?

Reageer met Facebook

5 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge