Ontspanning

Half Face, een niet-alledaagse YA-thriller

Half Face is een thriller van formaat waarin we kennismaken met Juliette en Half Face. Uiteraard. Mara Li zet met Half Face een sterke thriller neer met als kernwoorden het aangaan van je persoonlijke demonen en verlossing. Juliette wordt namelijk ontvoerd naar de steppen van Mongolië, waar de auteur je laat kennismaken met de plaatselijke bevolking en zijn folklore, wat nog een extra dimensie geeft aan dit verhaal. Zelf was ik niet volledig fan van ‘De stem van de zee’, maar Half Face heeft mij volledig overtuigd van Mara Li haar kunnen.  

Ik hap naar adem, worstelend om weer boven te komen. De duisternis zuigt me alleen dieper naar beneden. Het laatste wat ik voel is hoe zijn greep verslapt, maar dan ben ik al te diep gevallen.

In Half Face maken we kennis met Juliette en Half Face. Mara Li zet in dit verhaal, heel sterke hoofdpersonages neer. Ook de bijrollen verdienen een extra ster want zelfs deze waren tot in de puntjes uitgewerkt. Je leert zowel het slachtoffer als de dader kennen zonder dat er gewerkt wordt in verschillende perspectieven. Alles wordt verteld vanuit het standpunt van Juliette, maar toch krijg je een haarscherp beeld van de man schuilend achter Half Face. 

Half Face, dader van de overval op de Valenburgse bank, is enorm goed uitgewerkt! Lang geleden dat ik nog zo’n personageontwikkeling heb gelezen. Hij is mysterieus en angstaanjagend en op hetzelfde moment erg menselijk. Half Face is zowel dader als slachtoffer en dat is wat dit verhaal zo bijzonder maakt.

Half Face kijkt me aan met ogen die branden als vonken in het duister. Zijn mond vormt een rechte streep, zijn wenkbrauwen zijn diep gefronst; hij draagt zijn woede als een elektrisch schild om zich heen – en toch slaat hij me niet nog een keer.

Conclusie

Half Face is een boek waarbij je de ene pagina verslindt na de ander. Het blijft je in de greep houden en laat je niet meer los. Dit verhaal bevat een hoge dosis spanning en door de beeldende schrijfstijl verkrijg je een haarscherp beeld van de wereld die Mara Li heeft proberen weergeven. 

Dit boek is geschikt voor iedereen die houdt van een ferme dosis spanning en een origineel verhaal met tal van achterliggende boodschappen. 

Ik wil Dutch Venture Publishing heel erg bedanken voor het aangeboden recensie-exemplaar. Dit heeft mijn recensie op geen enkel vlak beïnvloedt. 

 

Reageer met Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge