Persoonlijk/Lifestyle

Persoonlijke terugblik | februari 2019

Ondanks dat februari een heel bewogen maand was, vloog deze maand in een snel tempo voorbij. In deze persoonlijke terugblik lees je alles wat mij bezighield de afgelopen weken. Van mijn gelezen boeken tot cadeau’s tot Valentijnsdag tot daguitstapjes, helemaal tot aan mijn contractverlenging. Lees je mee?

Op beeld | Cinema-uitjes

Normaal gezien gaan wij amper films buitenshuis kijken -iets met te veel Netflix enzo – maar op Oudejaarsavond kregen wij van onze vriendengroep een aantal kaartjes voor de Kinepolis. Raad eens wat wij gaven aan hen? Cinemakaartjes dus. En we kochten er ook een aantal extra voor onszelf zonder te weten dat we dit cadeau gingen krijgen. Whoeps. Overvloed aan cinematickets dus. Wij gingen deze maand kijken naar Alita Battle Angel en A Star Is Born. Lees hier wat ik er van vond.

Avant-première Alita Battle Angel | 3D

Alita is echt een van mijn favoriete films geworden. De film is gemaakt door dezelfde makers van Avatar. En dit merk je ook! De visuals zijn echt geweldig en ook de manga-verwerking komt echt heel goed tot zijn recht! De Avant-première werd getoond in 3D. Zelf ben ik niet zo’n fan van 3D maar hier stoorde dit niet. Er waren niet veel 3D effecten te merken tijdens de film maar bij expliciete scènes van de worldbuilding, gaf het 3D-aspect echt wel een meerwaarde. Je bent zodanig aan het genieten van de film dat je de 3D-bril niet eens meer opmerkt.

Alita is echt een bad-ass-personage met hoofdletter B. Ze is stoer, ze is grappig maar ook emotioneel. Een personage dat nergens voor achteruitdeinst. Alita Battle Angel bevat zowel actie als spanning als romantiek. Totaalpakket dus.

Ook de Spotify-playlist van Alita Battle Angel staat hier op repeat. Echt een aanrader!

Keek jij Alita reeds in de zalen?

Bron: Youtube

A star is born

Na het zien van Gaga: Five Foot Two op Netflix en het non-stop draaien van Gaga’s laatste album was ik zeer benieuwd naar A Star Is Born. Een film met Lady Gaga in de hoofdrol? Deze moest ik zien.

Deze film was adembenemend. Je leert de zangeres op een geheel andere manier kennen. Ook al speelde ze de rol van Ally, na het zien van de Netflix-documentaire wist ik dat er ook stukje Stefani in te merken viel (echte naam).

A Star is born laat je hart even stil staan bij de ins en outs van het sterrenwereldje maar heeft op inhoudelijk en psychologisch gebied ook heel wat troeven. De film is doorspekt met heel wat songs, die ook op repeat blijven staan.

Van deze film word je helemaal stil en blijf je op je stoel zitten tot de witte letters volledig gepasseerd zijn.

Helemaal verliefd!

Bron: Youtube

Verlate kerst- en nieuwjaarscadeau’s

Bij ons thuis is het de traditie dat cadeau’s voor kerst en nieuw pas gegeven worden een hele tijd na nieuwjaar. December en januari zijn veel te drukke maanden om je dan nog druk te moeten maken voor cadeau’s. Het voordeel hiervan is dat je nog kan genieten van de solden in januari. Dus zo gezegd zo gedaan: in februari werden de cadeautjes uitgedeeld.

Wat ik kreeg

Van grote zus kreeg ik naailabels en een theedoos cadeau! Heel erg blij mee want nu kan ik mijn zelfgemaakte kledij of andere zaken labelen en wordt het toch wat persoonlijker. Klik hier om meer te lezen over mijn persoonlijke naailabels. De link opent in een nieuw tabblad dus geen paniek!

Met mijn theedoos ben ik ook erg blij want nu zit alles ordelijk en zijn niet alle zakjes verspreid over de volledige keukentafel 😉 Uiteindelijk bleek de gekregen theedoos wat te klein te zijn en kreeg ik van vriendlief een nieuwe. Het is een theedoos slash serveerblad in één en is dus erg mooi voor als er eens bezoek komt die geen koffie drinkt maar thee -zucht-

Van mijn vriend kreeg ik ook nog een boekenbon en ik kocht er volgende boeken mee: danku liefje

 • Adam Silvera – Vroeger is alles wat ik van je heb
 • Karen McManus – Two can keep a secret
 • Erin Watt – Royals 1 – verleiding

Zelf kocht ik ook nog een aantal exemplaren deze maand:

 • Erin Watt – Royals 2 t.e.m. 5
 • V.E. Schwab – Kleuren van magie

Volgende boeken kreeg ik als recensie-exemplaar:

 • Jennifer Murgia – Niet volgens het script (met dank aan uitgeverij Dutch Venture Publishing)
 • Mara Li – Half face (met dank aan uitgeverij DVP, mijn review lees je hier)
 • Sarah Dalton – onzuiver (met dank aan uitgeverij DVP)
 • Mia Sheridan – alleen maar jij (met dank aan Zomer en Keuning, mijn review lees je hier)
 • Kaat Decock – Daar gaat de bruid (met dank aan uitgeverij Horizon)

Valentijn

Op Valentijn zelf werd er niet speciaal iets gedaan. We gaven elkaar een cadeautje, ik kreeg een mooie armband en mijn vriend kreeg van mij concerttickets. Heel blij mee!

Valentijn viel op een donderdag dus besloten wij om op zaterdag een daguitstap slash shoppingtrip te maken naar Rijsel. Van bij ons is dit slechts een klein halfuur op de trein dus dit is zeker voor herhaling vatbaar. Rijsel is niet de meest gezellige stad, vind ik persoonlijk, maar qua shoppinggehalte en leuke eetadresjes kan deze stad best wel tellen.

’s Avonds reserveerden we in ons favoriet restaurant Hula in Heuleen zoals verwacht was alles weer tip top in orde!

Het was erg druk maar ik heb er heel hard van genoten van dit dagje uit.

Contractverlenging

Ook dit nieuws kwam binnensluipen in februari. Ik kreeg een verlenging van mijn huidig contract voor een extra maand. Dit klinkt niet veel maar voor mij is dit een wereld van verschil. Ik hoop nog steeds op een vast contract maar voor nu ben ik heel erg blij met mijn extra maand bij mijn werkgever. -doet een vreugdedansje-

Gelezen

Dit jaar staat mijn reading challenge op 80 boeken en ik moet zeggen; ik ben goed op weg! Lezen is geen wedstrijd maar deze challenge boost mij toch elk jaar om meer en meer boeken te lezen.

Volgende boeken las ik in februari:

 • Joelle Charbonneau – Tijdbom – mijn review lees je hier
 • Joelle Charbonneau – Nodig – mijn review lees je hier
 • Mara Li – Half Face – mijn review lees je hier
 • Mia Sheridan – Alleen maar jij – mijn review lees je hier
 • Jennifer Murgia – niet volgens het script
 • Vanessa Gerrits – op het slappe koord
 • Erin Watt – Royals 5 – Gevaar

Gepubliceerd

Volgende artikels publiceerde ik deze maand (uitgezonderd bovenvermelde boekrecensies):


Dit was februari in een notendop. Hoe verliep jullie februari?

Reageer met Facebook

2 Comments

 • zwartraafje

  Dat is eigenlijk wel een goede traditie in jullie familie. Op deze manier zijn de feesten wat meer gespreid en dat je van de soldenperiode kan genieten is natuurlijk handig meegenomen. Ik heb hier ondertussen meerdere theedozen in huis. Telkens wanneer ik denk dat ik nu wel zal toekomen blijkt het na een tijdje toch weer wat nipt te worden. Maar we drinken allebei enkel thee dus dan is het wel leuk om wat variatie in huis te hebben.

  • Céline

   Ik ben de enige thuis die thee drinkt, mijn vriend is een vaste koffiedrinker 😉 Ik heb nu twee theedozen maar ik ben benieuwd hoelang deze voldoende zullen blijven 😉 Ik begrijp het volledig haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge