Ontspanning

Speeddaten met Jennifer Murgia | boekige dilemma’s

De bedoeling van deze nieuwe rubriek is om de auteur achter het verhaal beter te leren kennen. De aftrap van ‘Speeddaten met…’ is voor Jennifer Murgia.

Jennifer Murgia is bekend van o.a. de Angel Star duologie en haar nieuw verschenen boek ‘Niet volgens het script’, uitgegeven door Dutch Venture Publishing.

Minirecensie

Niet volgens het script is een contemporary High School verhaal, met een spannend kantje. We maken kennis met Evie en Chase, elk gepaard met hun eigen persoonlijke bagage. Het concept van dit boek is niet geheel origineel (high-school: populair vs niet-populair) maar toch geeft Jennifer er haar eigen twist aan door belangrijke thema’s aan bod te halen zoals onder andere grensoverschrijdend gedrag. Alhoewel het plot voor mij anders had gemogen of tot zelfs ongeloofwaardig overkwam, vind ik wel dat Jennifer, over het algemeen, een meeslepend YA-boek heeft neergezet.

Ik wil Dutch Venture Publishing heel erg bedanken voor het aangeboden recensie-exemplaar. Dit heeft mijn recensie op geen enkel vlak beïnvloedt.


Speeddaten met…

Voor de volgers die niet bekend zijn met jou of jouw boeken. Wie is Jennifer Murgia?

Jennifer Murgia is een Amerikaanse Young Adult-auteur die tienerfictie schrijft – het liefst met een vleugje mysterie.
Haar boeken zijn gepubliceerd in de VS, Duitsland, Polen, Hongarije en Nederland. Ze is winnaar van de 2014 Moonbeam Children’s Literature Award. Ze woont in Pennsylvania en is de mede-oprichter en coördinator van YA FEST PA, een evenement dat de YA-community verenigt met tieners en bibliotheken.

Beschrijf in vijftien woorden je nieuwste boek ‘Niet volgens het script’.

Twee emotioneel beschadigde tieners vinden troost bij elkaar te midden van verraad op hun privéschool.


Boekige dillema’s

Om jou beter te leren kennen heb ik hieronder een aantal dillema’s verzameld.

Paperback of hardcover?

Hardcover!

Originele cover of Nederlandse cover van Niet volgens het script?

Nederlandse cover! Hij is echt geweldig!

Nederlandse cover
Originele cover

Schrijven overdag of ’s nachts?

Overdag!

De dag spenderen met je favoriete auteur of met je favoriet personage?

Sowieso favoriet personage.

Lees je liever verhalen die je doen lachen of wenen?

Wenen!

Standalones of series?

Beide 😉

Liefdesdriehoek of insta-love?

Liefdesdriehoeken!

Vijanden tot geliefden of vrienden tot geliefden?

Vijanden tot geliefden.

Liever een schurk die zijn goede kanten toont of een held die zijn slechte kanten toont?

Hmm… Moeilijk! Ik kies toch voor beide 😉

Lees je liever een boek met een enorme cliffhanger of met een hartverscheurend einde?

Hartverscheurend einde sowieso!

Terecht komen op een onbewoond eiland zonder boeken of opgesloten zitten in een boekhandel waar je de taal niet machtig bent?

Ik zou zo gefrustreerd zijn wanneer ik de boeken niet zou kunnen lezen uit de boekhandel! Daarom kies ik voor het onbewoond eiland en dan schrijf ik de boeken zelf wel ;-).


En als dit alles jullie nog niet overtuigd heeft om dit boek te lezen dan zijn hier nog een aantal quotes uit het boek ‘Niet volgens het script’.

Mijn ogen schoten naar de hare, om een glimp op te vangen van haar reactie op het moment dat mijn woorden de stilte tussen ons in doorboorden.

De afgelopen twee uur was het onverwachte me in de schoot geworpen. Of ik was een enorme geluksvogel, of mijn leven stond op het punt een heel stuk ingewikkelder te worden. Niets leek volgens het normale script te gaan.

Ik beet hard op de binnenkant van mijn wang, alsof die nieuwe pijn ervoor kon zorgen dat ik de oude pijn niet voelde. Ik was niet voorbereid op haar reactie. Ik had hem niet zien aankomen en ik was overduidelijk niet voorbereid op wat het met me zou doen.


Ben jij een auteur en wil je ook eens, samen met jouw boek, in de spotlight staan?Neem dan gerust contact op via celinezoalszeis@hotmail.com of klik hier om het contactformulier in te vullen.

Reageer met Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge