Ontspanning

Speeddaten met Vanessa Gerrits | Book-tag

De Sint-Truidense Vanessa Gerrits bracht onlangs een nieuw boek uit in het chicklitgenre. Op het slappe koord is het verhaal van Marie, een 27-jarige neuroot met een troostdekentje. Een herkenbaar verhaal voor iedere lezer, buiten het circusgedeelte dan..  Naar aanleiding van ‘Op het slappe koord’, vulde Vanessa voor dit blog de door Owlcrate gecreëerde book-tag in: Run away with the circus.

Instant coverlove, toch?!

Mini-recensie

Op het slappe koord was echt een hele fijne leeservaring. Zoals altijd is Vanessa’s schrijfstijl heel vlot en voor je het weet sla je de laatste pagina om. Je voelt je meteen verbonden met hoofdpersonage Marie door haar dagelijkse, maar oh zo herkenbare, struggles. Ik had graag meer willen lezen over het circusleven zelf en meer achtergrondinformatie gehad van de circusleden maar in het chicklitgenre past dit misschien niet doordat dit echt een luchtig verhaal is. Ik hoop iedereen in deel 2 en 3 beter te leren kennen. Het leuke aan dit boek is dat je het met niets kunt vergelijken want het thema is erg origineel. Zelf heb ik nog nooit over het circus gelezen en dat is wat mij zo aantrok bij het lezen van dit boek, de originaliteit.

Speeddaten met…

De bedoeling van deze nieuwe rubriek is om de auteur achter het verhaal beter te leren kennen. Dus vooraleer we van start gaan met de Circus-book-tag: wie is Vanessa Gerrits?  

Een 29-jarige huismus uit Belgisch-Limburg die verslaafd is aan Netflix, Netflix en … Oh ja, soms ook aan boeken schrijven! Verder hou ik van mijn kat, thee drinken en grafisch knutselwerk – en als het dan écht eens een fysieke activiteit moet zijn, yoga of zwemmen. In het dagelijkse leven ben ik actief als copywriter in een communicatiebureau maar als jullie nu eens massaal mijn boeken zouden willen kopen, kan ik misschien rentenieren. 😉

Promoot heel kort je nieuwste boek ‘Op het slappe koord’. Waarom moeten lezers jouw boek kopen in de (online) boekhandel?

Als je houdt van een slowburn romance in een atypische, kleurrijke setting is ‘Op het slappe koord’ iets voor jou. Althans dat hoop ik! Hoofdpersonage Marie is een beetje een neuroot en heeft zeker haar kleine kantjes, daarom gaat ze in dit verhaal op zoek naar een manier om met haar issues om te gaan – in het leven én in de liefde. Inclusief de nodige fratsen, zoals het een chicklit betaamt. 😉

En dan nu … *tromgeroffel* : Run away with the circus-book-tag gecreëerd door Owlcrate:

Hoofdpresentator van het circus a.k.a. de ringmaster: wie is jouw meest favoriete hoofdpersonage ooit en waarom?

Oehhhh moeilijk. Ik hou persoonlijk wel van imperfecte hoofdpersonages die het verhaal vertellen vanuit hun interne, ethische en dieppersoonlijke struggles. Een mooi voorbeeld daarvan is Sydney Sage uit De Alchemisten. Zij heeft echt een geweldige character arc doorheen alle boeken uit de serie(s) heen, en is dan ook een personage waar ik enorm veel respect voor heb.

Trapeze-artiest: welke personages hebben volgens jou de mooist beschreven vriendschap?

De manier waarom de vriendschap tussen Melanie en Wanda in ‘The Host’ zich ontwikkelt heb ik altijd enorm sterk gevonden. Aan het begin zijn ze de ultieme vijanden, op het eind zijn ze zo close als zussen. Telkens weer supermooi om te (her)lezen!

Jongleur: welke love-triangle is jouw favoriet?

Aha, trick-question met een trick-answer, want jullie denken nu natuurlijk dat ik Twilight ga zeggen hé? Mooi niet! De love triangle uit Tiger’s Curse (tussen Kelsey, Ren en Kishan) is echt de beste, mooiste, meest complexe en niet-irritante love triangle ooit. Je wordt als lezer echt verscheurd tussen beide broers en het is quasi onmogelijk in één team te blijven. Love it!

Top van de menselijke piramide: beste worldbuilding ooit?

Een klassieker: The Hunger Games! Deze worldbuilding was de eerste waarin ik helemaal werd opgezogen. Alles zo kleurrijk voor je zien terwijl je leest en Panem beter leren kennen was echt geweldig als leeservaring in het begin van mijn YA-periode.

Goochelaar: welk boek, in het fantasygenre, is bij jou het meeste bijgebleven?

Poeh, dat zijn er heel wat. Misschien ‘A Discovery of Witches’? Vooral de personages uit deze trilogie over heksen en vampieren hebben een diepe indruk op me nagelaten, waardoor ik ze jaren na het lezen nog steeds levendig voor me zie. Heel wat fan art van gemaakt ook, dus dat zegt denk ik genoeg!

Koorddanseres: bij welk boek bleef je steeds op het puntje van je stoel zitten?

De recente boeken van Chinouk Thijssen hebben daar een handje van weg. Ze lezen zo vlot en blijven spanning opbouwen, hoofdstuk na hoofdstuk. Vooral Fataal Spel vond ik daar heel sterk in uitblinken, met een einde dat inslaat als een mokerslag.

Contortionist: een verhaal met een plottwist van formaat?

Een antwoord uit het chicklitgenre: de onthulling van de identiteit van de dansrecensent in ‘De Foute Prins’ van Victoria Clayton. Eén van mijn meest ‘awwwwww’ momenten ooit tijdens het lezen! En dan nog een bonusantwoord uit YA-land: wanneer Katniss in boek 2 terug moet deelnemen aan The Hunger Games, terwijl ze dacht dat het voorbij was. Na boek 1 had ik (als onervaren lezer) immers geen idee waar de rest van de trilogie over zou gaan. Ja, dat was echt een hartverscheurende plottwist voor mij …

Menselijk kanon: een boek met een explosief einde?

Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat het einde van Allegiant behoorlijk explosief was! Maar ook hoe Gone eindigt vond ik machtig.


En als dit alles jullie nog niet overtuigd heeft om dit boek te lezen dan zijn hier nog een aantal quotes uit het boek ‘Op het slappe koord’.

‘Zeker dat Veerle haar kleermaakster is en niet godverdomme Cinna?’ mompel ik verwonderd tegen mezelf, wat me een rare blik oplevert van het oudere koppel naast me – misschien omdat ik vloekte, misschien omdat ik een Hunger Games-verwijzing maakte en zij eerder Twilight-fans zijn. Wie zal het zeggen.


De rest van de rit zwijg ik, op de sporadische weginstructies na, en prul ik met de ritssluiting van mijn handtas, getroost door de wetenschap dat Dekentje bij me is. Altijd, overal.


Mijn eigen appartement is de enige plek waar ik het kan verdragen om voor iets langere periodes gescheiden te zijn van mijn Mantel der Abnormaliteit.


Ben jij een auteur en wil je ook eens, samen met jouw boek, in de spotlight staan?Neem dan gerust contact op via celinezoalszeis@hotmail.com of klik hier om het contactformulier in te vullen.

Reageer met Facebook

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge