DIY

Naaicreatie | Verjaardagstipi | MammaBieb

Afgelopen zomer werden mijn nichtjes 2 jaar en dat moest gevierd worden! Tante Céline ging aan de slag en maakte voor de twee deugnieten een tipi.

Het patroon en de werkbeschrijving van deze tipi komt van bij MadeByBieb en is erg gemakkelijk te volgen. Dus ga vooral daar even kijken als je zelf ook aan de slag wil! Het is bovendien gratis, dus waar wacht je nog op?

Verjaardagen zonder cadeautjes zijn niet compleet dus voor de meisjes hun tweede verjaardag wou ik iets origineels en vooral handgemaakt geven, waar ze nog lang plezier van zullen hebben. De tipi werd al snel een groot succes en dat niet alleen bij de meisjes! Ook grote broer en ons kleinste neefje was al snel fan.

DIY TIPI
Stokken: Stock Vermeersch
Stof: Kwantum
Sierdraadjes onderaan: Veritas
Biaislint paars: Veritas
Vosjesembleem: Kwantum

De werkbeschrijving op zich is makkelijk te volgen als je alles in het juiste formaat koopt uiteraard. Ik wou de tipi iets steviger maken dus koos ik voor een grotere diameter van stokken maar ik paste de stof niet aan aan de dikte van mijn stokken. Geen goed plan, zo blijkt. Er kroop veel werk in het maken van de tipi en zijn uiteindelijk toch nog andere stokken gaan kopen, zodat alles wel mooi zou passen, aangezien de stof reeds geknipt was.

Dus zoals ik al zei, de werkbeschrijving is erg makkelijk te volgen als je ze ook effectief volgt ;-).

We zijn nu een grote 8 maand verder en de tipi wordt nog steeds erg vaak bovengehaald. Het handige aan de tipi is ook dat je het makkelijk kan opbergen. Je vouwt gewoon alles samen et voila.

Zonder de hulp van Omie en vriendlief had deze tipi er niet gestaan. Ik begon nog maar net met naaien dus dit was al meteen een grote uitdaging voor mij. Yuri zorgde dat de stokken op de juiste lengte werden gezaagd en Omie was er voor het volledige naaiproces in goede banen te leiden.

Als beginner was dit best een pittig project maar misschien kwam dit doordat ik de instructies en benodigdheden niet helemaal vlekkeloos overnam, oeps.

Dit projectje is zeker geslaagd en het is echt geweldig om de kleinsten zoveel plezier te zien maken in deze tipi.

Reageer met Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge