Waar ik ga

Thuisstad Kortrijk onder de loep

Ondertussen woon ik reeds twee jaar in Kortrijk en ik moet toegeven, ik vind het hier echt geweldig. Het is een grote aanpassing geweest in vergelijking met het levendige Brugge maar eerlijk is eerlijk: Kortrijk heeft ook zijn charmes.

Vandaag neem ik jullie mee naar mijn favoriete plekjes in Kortrijk. Lees je mee?

Kuro Neko

Als ik één plaats moet noemen die mijn hart veroverd heeft dan is het wel Kuro Neko. Kuro Neko is een kattencafé in hartje Kortrijk, op een tweetal minuten wandelen van de markt. Ideaal toch? Het is dé manier om instant happy te worden en even te ontstressen. Je leest er alles over in dit artikel.

Sano

Boekenhuis Theoria

De meest direct weg naar mijn hart is uiteraard via boeken. Zoals je ook kan merken aan de artikelen die ik schrijf.

Boekenhuis Theoria is niet zomaar een boekenwinkel. Je kunt er niet alleen verdwalen tussen de boeken maar ook fijne en knusse leesplekjes gaan opzoeken om verder te verdwalen in het verhaal. Daarnaast hebben ze ook een kleine menukaart waar je koffie/thee en taart kan verorberen.Naast boeken vind je er ook leuke hebbedingetjes zoals totebags, notitieboekjes, postkaarten, agenda’s…

De sfeer in Theoria is op en top en dat maakt het zo fijn om telkens weer rond te snuisteren in deze boekhandel. En dan spreek ik nog niet over de locatie.. Prachtig, echt prachtig.

The Lab – Social Club

The Social Club in Kortrijk, heeft iets speciaals. Je moet er eens geweest zijn om het te kunnen ervaren. Het is een gezellige bar waar je iets kan drinken maar ook een snelle hap kunt verorberen zoals pizza’s en nacho’s, yummie.

Het is geen bar waar je de standaard drankjes kunt bestellen zoals Coca-Cola of Fanta maar ze serveren enkel de specialere dranken. Het is dé plaats voor als je eens iets anders wilt bestellen. Zo bestel je een cocktail in een proefbuis of komt er plotseling rook uit je drankje. Ze hebben er trouwens ook de beste chocomelk van de stad, dus in de winter is dit absoluut onze vaste stek voor dit warme drankje.

Alternatief voor frisdrank. Yummie
Best hot chocolat in town, oh my god

In plaats van een standaard kommetje nootjes bij je bestelling, pakt Social Club uit met een kommetje popcorn. Niets speciaal maar wel origineel!

The Social Club is ook the place to be voor de gamers onder ons. Er staat een verschuifbare boekenkastwand in de bar en hierachter ligt het paradijs voor de gamers. Je kan er je eigen laptop meebrengen om daar wat te gamen maar ook zijn er computers beschikbaar. Je kunt er de nieuwste toebehoren uittesten maar je kunt er ook gezelschapsspelen spelen. Ook worden er lan-partys georganiseerd speciaal voor de fanatieke gamers dus dat is ook wel erg tof, als je daar geïnteresseerd in bent.

De verlaagde leieboorden

De verlaagde leieboorden van Kortrijk is dé hotspot van het moment. Je kijkt er uit op de Broeltorens en het is er echt erg gezellig. Het is dé plaats om je boterhammen tijdens de middagpauze op te eten, om een boek te lezen, te genieten van het zonnetje, een drankje te verorberen op de vele terrasjes maar je kan er ook een hapje eten bij de vele eetadresjes.

Wafelatelier & Wafelrijk

Je ruikt het al van ver wanneer je in de winkelstraat wandelt. Dé warme wafels van het Wafelatelier. Ik krijg er nu al weer zin in bij het typen van deze tekst. Je kunt er trouwens niet enkel wafels krijgen maar ook pannenkoeken en ijs. En dan spreek ik niet over de standaard ijsjes, pannenkoeken of wafels. Je vindt er de meest unieke combinaties en mogelijkheden dat het kiezen erg moeilijk wordt. Want geef toe, je wilt ze gewoon allemaal eens proberen.

Mijn favoriet: cookiemonster. Yummie

Daarnaast is de eigenaar echt geweldig. Alleen al voor de grappige en originele Facebookposts zou ik al een bezoekje wagen aan het Wafelatelier of –Rijk. Fantastisch!

Eetkroeg De Vesper

& last but not least wil ik jullie graag meenemen naar De Vesper. Niet letterlijk natuurlijk. De Vesper is een gezellige eetkroeg waar je dus bij goed weer gezellig op het terras kan eten maar ook binnen kan je genieten van een gezellige lunch/diner en een drankje. Het is echt heel lekker, en gezond trouwens, maar vooral ook betaalbaar!

Met dank aan Vic voor de foto’s

Het zijn allemaal erg gezonde gerechten en dat is wat de Vesper zo leuk maakt! Je krijgt er geen standaard biefstuk friet maar echt goedvullende gezonde gerechten. Mmm, zou nu al terug een plaatsje willen reserveren.


Zo, dit waren een aantal van mijn favoriete adresjes om te vertoeven in Kortrijk. Zijn er nog een aantal adresjes die zeker op dit lijstje moeten staan? Laat het mij weten, ik hoor het graag.

Reageer met Facebook

11 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge