Ontspanning

Twee kunnen een geheim bewaren, als er één dood is

Na het lezen van ‘Een van ons liegt’ was ik erg benieuwd naar ‘Twee kunnen een geheim bewaren’. Karen McManus neemt je mee naar Echo Ridge waar we kennis maken met tal van personages die elk vervat zijn in het mysterie van Echo Ridge. Lees je mee?

When you come into the world with another person, they’re as much a part of you as your heartbeat.

In ‘Twee kunnen een geheim bewaren’ volgen we het verhaal vanuit Ellery en Malcolm. Ellery haar tante werd vermoord in Echo Ridge en Malcolm is de broer van de hoofdverdachte van een meer recentere moord in hetzelfde stadje. Beiden slachtoffer op hun eigen manier.

Karen heeft er goed aan gedaan om te kiezen voor een dubbel vertelperspectief. Beide personages waren voldoende uitgewerkt, alhoewel je geen echte diepgang mag verwachten qua personageontwikkeling. De focus ligt meer op het verhaal en de weg naar het plot dan op de personages.

Bij dit boek had ik echter wel graag meer diepgang gezien op het vlak van personages. Het gaat hier immers om een mysterie/thriller waar personages erg van belang zijn wil je op zoek gaan naar de dader, naar de Echo Ridge killer.

De bijpersonages zoals de tweelingbroer van Ellery; Ezra, leer je amper kennen. Ezra, who are you? Ook Declan, hoofdverdachte en broer van Malcolm, heb ik het gevoel niet te kennen.

Hierdoor leek iedereen zowat verdacht want je krijgt geen klik met de personages. Alles voelt heel verkennend aan.

Het mysterie van Echo Ridge

It’s the same reaction we’ve been getting all week – like all of a sudden, she knows everything about us. After spending our lives in the orbit of a city where everyone’s fighting for recognition, it’s weird to be so effortlessly visible.

Alhoewel het verhaal wat tempo mist weet McManus wel je aandacht te trekken met de vele plottwists. Je wordt telkens op het verkeerde been gezet, en ik geef toe: dat einde zag ik niet aankomen. Dat einde zag ik écht niet aankomen en dan vooral de slotzin.

De ontknoping had voor mij aantal hoofdstukken langer mogen duren. Het zat allemaal erg goed en schokkend in elkaar maar er blijven voor mij enkele vragen onopgelost. Dit doordat het allemaal erg snel leek te gaan in vergelijking met gemiddelde tempo van het verhaal. Het blijft zoals ik eerder zei, erg verkennend aanvoelen en bij een thriller heb ik echt wel afsluiting nodig en dat had ik nu niet.

Conclusie

It hits me, then, why talking to her feels so familiar sometimes: because we’re two sides of the same coin. Both of us are stuck in one of Echo Ridge’s unsolved mysteries, except her family lost a victim and mine has a suspect.

‘Two can keep a secret’ weet je van begin tot einde te boeien met de vele plottwists en het spannende plot. Alhoewel het tempo voor mij wat hoger mocht liggen en ik de romantiek in dit verhaal totaal overbodig vond, zet McManus toch een goed verhaal neer. De schrijfstijl was vlot waardoor het erg goed weg las en telkens door wou lezen.

Two can keep a secret is het perfecte verhaal voor lezers die eens kennis willen maken met het thrillergenre, maar voor fanatieke (YA-)thriller-lezers zal dit wellicht geen hoogvlieger zijn.

Reageer met Facebook

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge