DIY

Naaicreatie | Claire Cardigan | La Maison Victor

Op zonnige dagen ben ik echt fan van cardigans. Ze zijn perfect voor koukleumen zoals ik, niet te warm maar zeker ook niet te koud. Dit is trouwens een echt ‘start-to-sew-project’, ideaal voor beginners. De gevorderde naaister kan nog wat schoonheidsfoutjes opmerken in mijn creatie, maar ik ben alvast blij met het resultaat. Heel makkelijk te maken en oh zo comfortabel om te dragen.

Stof: Verkempinck Oostende
Patroon: La Maison Victor editie 1, januari-februari 2017

Met de Claire Cardigan in gedachten, ging ik op stoffenjacht. La maison Victor gaf als stofadvies: een gebreide stof of een iets zwaardere tricot met structuur. Mijn oog viel uiteindelijk op bovenstaande tricotstof, een donkerder groen met een subtiel patroontje in verwerkt.

In mijn versie werd het patroon strikt gevolgd, enkel het gebreide lint werd weggelaten. In plaats daarvan naaide ik gewoon de standaard zomen.

De lengte van het originele patroon werd behouden omdat ik die best goed vond. Ik zag reeds een aantal creaties voorbijkomen waarbij het patroon langer of zelfs korter gemaakt werd, en ik moet zeggen dat ik de volgende keer ook zou durven een langere versie te maken, voor op een kleedje bijvoorbeeld.

Deze cardigan is makkelijk om te maken en draagt echt heel fijn. Volgens mij zal deze erg vaak uit de kast gehaald worden.

Op deze versie werden er ook gebreide zakken aan bevestigd. De steek volgens het patroon werd volgens mij niet gebruikt, aangezien la mama ze voor mij maakte. De volgende keer zou ik deze cardigan zonder zakken maken voor het verlengend effect, maar al bij al ben ik erg blij mee!

Je kan zoveel kanten op met dit patroon! Lange of halflange mouwen, met of zonder zakken, gebreide of stoffen zakken, korte of lange cardigan, gebreide stof of tricot…

Dit is trouwens een start-to-sew-project want het patroon bestaat slechts uit drie patroondelen! Je leert er de basis van het kleren maken én je hebt er een leuke cardigan bij. Meer heeft een mens niet nodig, toch?

Als je er van jezelf niet uitraakt, legt LMV in dit filmpje heel mooi uit hoe je exact te werk gaat.

Reageer met Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge