Boekenliefde

Vijf redenen waarom jij kennis moet maken met de familie Royal

In dit artikel geef ik jou vijf redenen mee waarom jij kennis moet maken met de familie Royal. Ik heb reeds de volledige reeks verslonden in korte tijd en ben helemaal ondersteboven van de broertjes Royal. Ik kijk dan ook enorm uit naar Hartstocht, deel 3.5 over Gideon en Savannah, in juni 19′. Lezen jullie mee?

1. Bad-ass hoofdpersonage Ella

Ella Harper heeft al heel wat meegemaakt in haar leven en haar ervaringen maakten haar tot wie ze nu is. Ze kan haar mannetje staan en dat is zo leuk aan haar: ze heeft helemaal geen jongens nodig om iemand te zijn. Door de ziekte en dood van haar moeder is ze heel snel volwassen en onafhankelijk moeten worden en dat maakt haar zo sterk. Ze weet wie ze is en wat ze waard is en dat maakt haar tot een sterk en misschien wel een van mijn favoriete hoofdpersonages.

Ik doe graag alsof ik stoer ben, en dat ben ik tot op zekere hoogte ook wel. Ik heb armoede en honger gekend. Ik ben grootgebracht door een stripper. Ik weet hoe ik een klap moet uitdelen als het nodig is. Maar ik ben pas zeventien. Soms voelt dat te jong om al zo veel te hebben meegemaakt. Soms kijk ik om me heen en denk ik: Ik hoor hier niet.

2. Het absurde leven van de familie Royal

De volledige serie van de Royals is doorspekt met romantiek maar wat mij nog het meest kon bekoren waren de vele plottwist in ieder boek. De Royals wisten mij van begin tot eind te boeien en bijna ieder boek eindigt dan ook in een serieuze cliffhanger. Het verhaal gaat om zo veel meer dan de achterflap doet vermoeden en dat is wat de Royals zo uniek maakt. Je denkt dat het verhaal oh zo voorspelbaar is, maar dat is niet, geloof mij.

3. De vlotte pen van Erin Watt

Royals is geschreven door schrijversduo Jen Frederick en Elle Kennedy. Samen schrijven ze boeken onder het pseudoniem Erin Watt. Het mooie aan dit is dat je het niet eens merkt! Alle schrijfsels vloeien zowaar in elkaar over dat je onmogelijk kan aanwijzen wie wat nu exact schreef. Ik kwam het pas te weten na het uitlezen van het eerste deel en ik heb mij geen moment gestoord aan de schrijfstijl. Integendeel zelfs. Net zoals de Royals één team vormen, zijn Jen en Elle dat ook.

4. De gebroeders Royal: klootzakken eerste klas

Tja. Alhoewel je in het begin geen sympathie kan opbrengen voor de broers Royal, kan je dat naarmate het vorderen van de serie wel. Je kruipt in de huid van de Royals en begint ze te begrijpen, ondanks alles wat op hun pad komt. Ik keur zeker niet alles goed hoe ze omgaan met tegenslagen in het leven maar je kan het enigszins begrijpen. Alhoewel niet iedere broer evenveel aan bod komt, toch ben ik helemaal verkocht aan ieder van hen.

Callum lacht opgelucht, maar dan wordt hij weer serieus. ‘Ik weet dat ik je ouders niet kan vervangen, maar ik ben er voor je op alle manieren waarop je hen nodig zou kunnen hebben. Je bent dan misschien je familie kwijt, maar je bent niet meer alleen, Ella. Nu ben je een Royal.


5. Heerlijk ondeugend

De Royals-serie bevat een 16+embleem en dat is volledig terecht. Alhoewel de schrijfstijl perfect toegankelijk is voor de jongere lezer, is de inhoud dat niet. Zoals eerder vermeldt is een groot deel van deze serie gefocust op romantiek. Er komen heel wat seksscènes aan bod, vandaar de 16+sticker. Seksscènes in YA-boeken zijn vaak een love it or hate it-kwestie. Het voelde nooit aan als too much omdat het gewoon past bij de broers. Het maakt hun tot wie ze zijn.

Ik weet niet wat ik leuker vind: dat het lekker rustig is in huize Royal met een stemloze Reed, of dat hij tegen me schreeuwt dat ik uit hun buurt moet blijven en me bedreigt met zijn penis.

Deze serie behoort echt in mijn top 3 van favoriete series. Ik verlang nu al naar het moment dat ik deze serie zal herlezen. Ben jij van plan om kennis te maken met de familie Royal?

Klik hier voor een overzicht van de Royal-serie
Reageer met Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: