DIY

Naaicreatie | Lett T-shirt | I Love T-Shirts

Dit is volgens mij een patroon voor de absolute beginner. Het is namelijk een project waar je geen patroon voor nodig hebt, simpel toch? In principe is dit een project dat slechts één dag in beslag neemt, inclusief ‘patroon’ tekenen en het naaien zelf. Benieuwd?

Het is een makkelijk t-shirt om te maken, zeer licht om te dragen en het grote voordeel aan dit project is dat er geen patroon aan te pas komt. Je hoeft maar twee metingen uit te voeren, borstomtrek en ruglengte, et voila. Heel leuk project om mee aan de slag te gaan!

Stof: in den beer @Harelbeke
Het Lett T-shirt kunnen jullie vinden in de nieuwe editie van La maison Victor (editie 3, mei-juni 2019) of in het nieuw uitgekomen boek I love T-shirts van Fran Vanseveren.

Het leuke aan dit t-shirt is dat het een extra touch aan de mouw meegeeft. Een van de mouwen, zelf te kiezen welke, kan je namelijk opstroppen door middel van een lintje. Niet veel werk, maar het geeft toch een heel andere dimensie aan het Lett T-shirt.

Stofkeuze doet echt veel. Dit keer koos ik voor een aanbevolen rekbare stof in dit mooie blauw. Er zit een glinstering in, wat het toch veel chiquer maakt voor op feestjes of etentjes e.d. Ik wil de stofverkoper hier immens voor bedanken, want zonder hem was ik hopeloos verloren gelopen tussen al de stofrollen.

Bij dit patroon is het erg belangrijk om alles erg goed na te meten. De berekening voor het ‘patroon’ (bestaande uit slechts twee rechthoeken) valt immens groot uit. Liever te groot dan te klein uiteraard, maar ik heb enorm veel stof bespaard door alles goed na te meten. Zelfs tijdens het naaien heb ik een aantal aanpassingen gedaan aan het patroon. Dit vroeg eigenlijk het meeste werk, alles meten en passen.

Volgens de stofverkoper en de ‘verkooppraatjes’ is dit inderdaad een project dat je op een halfuurtje of een uur klaar hebt. Maar, dan moet het wel meteen passen. Neem er vooral je tijd voor, zou ik zeggen.

Dit klinkt voor de beginners onder ons misschien wat overweldigend, hoe je alles moet passen en meten. Maar hé, als ik het kan, dan kan iedereen het.

Ik moet wel zeggen, als je dezelfde halslijn wilt als aangegeven op de foto van de aanbieder, dan zou ik je aanraden om de halslijn wat aan te passen. Ik heb de exacte instructies gevolgd en hij is redelijk toe aan de nek, terwijl het op de foto een mooi uitgesneden halslijn is.

Ondanks de halslijn ben ik erg blij met deze Lett! Het zal een t-shirt zijn dat vaak uit de kast gehaald zal worden, maar is zeker ook voor herhaling vatbaar!

Reageer met Facebook

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge