Hotspots

Spaghetti restaurant Bavet | Brugge

Afgelopen woensdag genoot ik van een daguitstap in hartje Brugge. Ik heb gemerkt dat sinds ik niet meer in Brugge woon, het veel leuker is geworden om een uitstapje te plannen naar deze historische stad. Als je in Brugge woont voelt de stad niet meer aan als ‘speciaal’ maar eerder als dagelijkse kost. Daarom genoot ik extra hard van deze geliefde stad. Tijdens deze uitstap ging ik lunchen bij Bavet, een spaghettirestaurant in hartje Brugge. Heerlijk toch?

Bavet, nog nooit van gehoord, maar wel een unieke naam met betekenis! Bavet is nog maar nieuw gevestigd in Brugge maar is niet onbekend in andere steden zoals Gent, Leuven, Brussel… Nu mag Brugge, Bavet ook verwelkomen en daar ben ik erg blij mee!

Spaghettirestaurant

Bavet is een spaghettirestaurant waar uitsluitend spaghetti geserveerd wordt als hoofdgerecht. Helemaal uniek want dit ben ik nog nooit tegengekomen! Ook helemaal geweldig voor personen met glutenintolerantie of -allergie, en voor vegetariërs, want de keuzes zijn eindeloos. Aanrader!

Je kan binnen eten in het restaurant zelf, maar je kan ook kiezen voor de take-away optie. Deze is iets goedkoper maar dan mis je wel het gezellige interieur en de vriendelijke bediening. Moeilijke keuze

Oh my god they killed Kenny – spaghettisaus

Voor de naam alleen al zou je deze spaghetti toch bestellen? Who cares wat er op ligt.

Het leuke aan de menukaart bij Bavet, is dat je helemaal zelf je spaghetti kan creëren. Je kan kiezen voor de standaard opties, een combinatie van de standaardopties of je maakt gewoon helemaal zelf je eigen creatie!

Het is ook erg vriendelijk voor je portemonnee, wat voor studenten ook weer goed uitkomt.

Spaghetti Kenny The Phoenix
Romige tomatensaus met tijm en champignons, met bovenop spek en emmentaler.

Mouse – Dog – Horse

Hungry like a mouse, dog or horse? Ideaal voor de kleine eters onder ons! Geloof me, ze serveren echt grote porties! Verhongeren zal je hier niet doen. Mijn tip? Een kleinere portie nemen en daarna opteren voor een dessert. Best of both worlds, toch?

Wat je ook kan doen is een grote portie nemen en wat je niet opeet, meenemen naar huis. Want ook dit biedt Bavet aan!

Reservatie

Vooraf reserveren hoeft volgens mij niet want er is voldoende plaats om te zitten. Zowel op de beneden- als bovenverdieping, als op het terras. Voor grote groepen vanaf 6 personen is er een optie om online te reserveren via de website.

Waar je wel op moet letten is dat dit een cashless restaurant is. Ze aanvaarden enkel Bancontact en geen cash.

Je vindt het restaurant op het Simon Stevinplein nr 5 in Brugge. De actuele openingsuren zijn te vinden op de website van Bavet.

Ben jij al gaan eten bij Bavet?

Reageer met Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: