Ontspanning

Ga niet weg, een aangrijpende roman met een zwart randje

In een eerdere post konden jullie lezen dat ik de laatste tijd wat vaker op zoek ga naar toppers buiten het Young Adult-genre. Af en toe probeer ik dus wat buiten mijn comfortzone te treden op het gebied van lezen. Ik ging naar de plaatselijke bibliotheek en vond een aantal boeken met een ‘warm aanbevolen’-sticker. ‘Ga niet weg’ was er een van, en ik zeg het je nu al: het is een echte aanrader.

Als ik dit een kans van slagen wil geven, zal ik me minder moeten focussen op wat ik die nacht allemaal ben kwijtgeraakt, en meer op hoe ik zonder dat alles verder moet. En hoewel het nog heel pril en vreemd aanvoelt, heeft ook de vergevingsgezindheid zijn kop opgestoken in de donkere, geruïneerde krochten van mijn ziel.

In ‘Ga niet weg’ maken we kennis met Tegan en haar man Gabe. Tegan verliest in een tragisch auto-ongeluk haar ongeboren baby en probeert op zoek te gaan naar strategieën om met dit verlies om te gaan. De auteur neemt je mee in de zoektocht van Tegan naar geluk, rust en innerlijke vrede.

Het verhaal start meteen heel intens met het verdriet van Tegan. Je leest over hoe alles is kunnen gebeuren en hoe ze hier de maanden nadien mee omgaat. Het tempo in het verhaal blijft laag maar je raakt meer en meer geïnteresseerd in het leven van Tegan en haar reis naar het geluk. Dit omdat niet alles van een leien dakje loopt…

Zoektocht naar je innerlijke zelf

De auteur neemt je mee op reis naar Thailand, Italië, Indië, Hawaï, Chicago… waar Tegan probeert haar innerlijke zelf terug te vinden. Dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot waardoor je steeds gekluisterd zit aan het verhaal. Het kan wat overkomen als een traag aanvoelend verhaal, maar dat is juist hoe verwerking ineen zit. Dit gaat niet van dag op dag. Hier moet tijd over gaan, en dat is wat de auteur probeert te bereiken met ‘Ga niet weg’.

De wisselende emoties overvallen me nog steeds. Of misschien is het meer de snelheid waarmee ik van het ene uiterste naar het andere ga; het ene moment voel ik me redelijk goed en kan ik zelfs om een grapje lachen, het volgende ben ik weer diep bedroefd en razend. Ik voel me als een schip in de storm, dat angstaanjagend woest van de ene naar de andere kant wordt geslingerd.

Conclusie

‘Ga niet weg’ is het debuutroman van Karma Brown. En wat voor een! De auteur neemt je mee in een rollercoaster van gevoelens en laat je vooral met de plot verrassen. Het is een indrukwekkend verhaal met een zwart randje, die vele lezers versteld doet staan.

Reageer met Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge