DIY

Op de naaiplanning

Net zoals er bij de lezers onder ons een oneindige to be read-stapel ligt te wachten, is dit ook zo bij de naailiefhebbers onder ons. We maken een oneindige lijst aan met projectjes die we ooit eens willen maken, en voor je het weet spreken we van een heuse naaiplanning. Lees je mee wat er op mijn planning staat?

Mijn naaiplanning is eigenlijk niet zodanig lang, aangezien ik nog niet zodanig lang naai. Het zijn leuke vooruitzichten maar het naaien van kledij neemt toch erg veel tijd in beslag, zeker als beginneling. Nu, het is een hobby waar ik heel veel voldoening uit haal en plezier aan beleef, dus dan is het alles wel waard.

Lett T-shirt

In een van mijn vorige blogposts konden jullie lezen dat ik het Lett t-shirt maakte uit het I love t-shirts-boek van Fran Vanseveren. Ik zou hier graag nog een tweede variant van maken in een zomers kleurtje maar ook een derde variant in soepel satijn. De aanbevolen stof is rekbare stof maar ik denk dat het in satijn ook heel mooi zou vallen, mits een aantal aanpassingen. Challenge accepted.

Felicia Sweater

De Felicia Sweater kunnen jullie vinden in La maison Victor, editie 3, mei-juni 2019. In LMV wordt het beschreven als een lichte sweater met driekwart pofmouwen. Easy peasy om te maken. We zullen zien.

Ik koos voor een minder opvallend kleur dan aangegeven in het tijdschrift. Ik heb echt al heel wat mooie creaties voorbij zien komen dus ik ben benieuwd hoe Felicia mij zal bevallen.

Aster Trui

De Aster trui van LMV is niet echt zomersgericht, maar toch. Voor koukleumen zoals ik, komen truien altijd van pas.

Het is een project voor beginners dus in principe zou dit moeten lukken. Het zal de eerste keer zijn dat ik met boordstof aan de slag ga, maar dit komt vast goed. Voor alles een eerste keer.

De Aster Trui kunnen jullie vinden in het tijdschrift La maison victor, editie 3, mei juni 2016.

Stella Top

De Stella top komt voor mij heel feestelijk over aangezien de aangeraden stof soepel satijn is. Het is een top met aan de mouw een drapage en dat zorgt voor een extra touch aan dit kledingstuk. Het is een start to sew-project dus ik ben erg benieuwd hoe ik het er vanaf ga brengen.

De zomer komt er aan dus ik denk van binnenkort hiermee aan de slag te gaan.

De Stella Top kunnen jullie vinden in het tijdschrift La maison victor, editie 6, november december 2016.

Cara Jurk

In een vorig artikel lazen jullie dat ik reeds de Cara-jurk maakte van LMV. Deze keer wil ik hem nogmaals maken want het model is echt heel comfortabel om te dragen en het ziet er nog eens goed uit ook! Mijn eerste versie van Cara maakte ik van een zwarte punta di roma maar deze keer kies ik voor felrood, halflange mouwen, extra coupenaden en een uitgesneden ronde halsboord. Ik ben benieuwd!

De Cara Jurk kunnen jullie vinden in het tijdschrift La maison victor, editie 6, november december 2018.

Harper Broek

Waar ben ik in godsnaam aan begonnen? Begin dit jaar kwam ik in aanraking met Studio Stitch in Kortrijk. Een brei-, haak- en naaicafé waar je vrijblijvend workshops op maat kan volgen maar ook hulp kan vragen voor eigen projecten. Zelf ben ik niet de persoon om iedere week plichtbewust in de naailes aanwezig te zijn, maar workshops op maat zag ik wel zitten! Ik koos een project dat ik nooit of te nimmer alleen aan zou kunnen en ging samen met Maaike aan de slag! Later meer over Studio Stitch maar de Harper-broek komt er en daar ben ik heel blij om. Want zonder Studio Stitch, had ik het nooit kunnen realiseren.

Ik hoop zo hard dat dit een broek voor mij is en dat ik blij ben met het model. Spannend!
Ik kocht exact dezelfde stof als aangegeven in het tijdschrift.

Toekomstmuziek

Na dit alles en wat meer ervaring, zou ik het echt heel leuk vinden om ooit eens een jumpsuit of maxidress te maken voor mijzelf. Een groot project zeg maar. Voorlopig nog toekomstmuziek maar ik kijk er alvast naar uit. Nu nog het juiste patroon vinden.

Wat staat er op jullie naaiplanning?

Reageer met Facebook

3 Comments

  • Audrey

    Ah! Ik wil ook zo graag kunnen naaien. Mijn mama kan het ontzettend goed en ze patchworkt zelfs. Heb je lessen gevolgd/volg je nog lessen?

    • Céline

      Ik heb nooit lessen gevolgd eigenlijk. Mijn mama en grote zus naaien erg veel en goed, dus de meeste tips en tricks krijg ik van hen mee. Ook Youtube is je beste vriend om bepaalde technieken onder de knie te krijgen 😉 Af en toe ga ik naar Studio Stitch in Kortrijk om hulp te vragen bij een bepaald ontwerp maar echt lessen volg ik niet. Ben niet de persoon om iedere week verplicht in de les te gaan zitten 😉 Het is vooral een kwestie van zelfstudie bij mij 🙂 Ik vind het echt een leuke hobby dus als het je interesseert, zeker geen schrik hebben om er aan te beginnen. Ik heb in een opleiding wel een lesvak ‘naaien’ gehad maar dat was vooral naar zelfredzaamheid in als ‘hoe naai ik een knoop aan’ ‘hoe leg ik een broek in’, dat soort zaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge