Ontspanning

Momentum, een paranormale YA met Twilight-vibes

Toen de blogtours van Dutch Venture Publishing bekend werden gemaakt raakte ik meteen aangetrokken tot Momentum. De cover heeft iets duister, iets intrigerend, iets dat de lezer nieuwsgierig maakt naar het verhaal. De achterflap laat een mysterieuze sfeer na, waardoor Momentum een schot in de roos lijkt te zijn. Maar is het dit ook?

De herinneringen aan de voorgaande avond wilden niet verdwijnen. Ik herinnerde me het fladderende gevoel in mijn buik toen ik tegen zijn rug aan leunde. Ik voelde de warmte in mijn lijf toen ik mijn armen om hem heen sloeg. En toen voelde ik de zwaartekracht die mijn hart de duisternis in rukte.

In Momentum volgen we het verhaal vanuit Sophie. Wanneer ze na een lunchafspraak met haar moeder wil wegrijden, ramt ze de peperdure auto van Weston. Via deze weg raken ze in contact met elkaar en mettertijd ontdekt Sophie dat Weston een verborgen kant heeft voor de rest van de wereld. Sophie gaat op onderzoek uit en komt heel wat te weten, zowel over Weston als over haarzelf.

Toen ik de kans kreeg om Momentum te lezen voor de officiële releasedatum, greep ik die kans met beide handen. De cover en achterflap laten een mysterieuze sfeer na waardoor de lezer erg benieuwd raakt naar het verhaal. Momentum leest als een trein en laat je geen moment los. Je blijft doorlezen en voor je het weet sla je de laatste pagina om.

Momentum is het eerste deel in een trilogie. Het heeft alle elementen om een succesvolle trilogie te worden. Spannend, mysterieus met een vleugje romantiek en paranormale vibes.

Momentum bevat de nodige plottwist, die ik absoluut niet zag aankomen, en een frustrerende cliffhanger in de positieve zin. Waar blijft dat tweede deel DVP?

Ik ben reuze benieuwd naar de vervolgdelen. Ik hoop daar de personages wat beter te leren kennen. Hun doen en laten, hun denkpatroon.. Om zo de gedachtegangen van de personages beter te kunnen analyseren. Zonder al te veel prijs te geven zijn er bepaalde elementen in het verhaal aanwezig waar ik meer uitleg rond wou. Ik heb het gevoel dat nog niet alles is prijsgegeven en dat vond ik een gemiste kans. Ik weet dat er nog twee delen komen rond Sophie en Weston, maar toch. Door af en toe te weinig informatie te krijgen kwamen bepaalde personages als naïef over. Alles werd zomaar voor waar genomen zonder bepaalde zaken in vraag te stellen.

Twilight-vibes

Ik kon niet zeggen dat ik helemaal in het lot geloofde, maar het idee dat ik die botsing met zijn auto kon toeschrijven aan iets anders dan mijn eigen stommiteit vond ik wel leuk.


Ik heb erg genoten van Momentum tot ik bepaalde elementen begon op te merken die wel erg gelijkaardig waren met Twilight van Stephenie Meyer. Ik heb in totaal wel een tiental gelijkenissen gevonden. Volgens mij is Shelena Shorts erg geïnspireerd geweest door Bella en Edward, dit kan echt niet anders. Hier onder kun je (optioneel) lezen welke scènes mij exact deden denken aan Twilight. Je kan er ook voor kiezen om de balk niet open te klikken, want spoilers zijn absoluut aanwezig!

Ik weet dat (bijna) alle verhalen die nu geschreven worden, wel ergens mee vergeleken worden, maar hier was het wel heel opvallend. Ik ben grote fan van Twilight, begrijp mij niet verkeerd, maar toch. Het viel gewoon op dat meerdere scènes gewoon terugkwamen. Merel De Keyzer, auteur van Over Wezenloze Zielen, schreef er trouwens een erg interessant artikel over, deze kun je hier lezen.

Laat ons duidelijk zijn, dit weerhield mij absoluut niet om van het boek te genieten! Het verhaal is ontzettend goed neergezet evenals de schrijfstijl. Ik kan niet wachten tot deel 2 en 3 uitgegeven wordt (titels nog onbekend). Twilight is ook de reden dat ik verliefd geworden ben op het lezen van boeken, dus ik ben erg blij dat er terug ‘zo’n soort boek’ op de markt komt! Maar ietsjes minder opvallend mocht wel.

Conclusie

Hij bestudeerde mijn gezicht even en fluisterde toen: ‘Je bent echt geweldig.’ ‘Oh, dat weet ik zo net nog niet,’ verzekerde ik hem. Ik was veel dingen: apart, gesteld op mijn privacy, creatief, onafhankelijk, nieuwsgierig – maar geweldig, nee. Zeker niet.

Momentum is zeker een boek dat mij zal bijblijven. Het leest erg vlot, het had verschillende plottwisten en niet te vergeten; een cliffhanger om u tegen te zeggen. Ondanks de opvallende Twilight-vergelijkenis heb ik erg van dit boek genoten. Ik zie het absoluut niet als een obstakel om dit boek te lezen. Ik ben gewoon een te trotse Twihard om deze zaken onmogelijk niet op te merken.

Momentum is spannend, mysterieus, intrigerend, … Het heeft het totaalpakket om een succesvolle trilogie te worden. Daarnaast is er, in dit eerste deel, geen sprake van een liefdesdriehoek dus pluspunten voor Shelena!

Ik kijk alvast uit naar het volgende deel in deze serie!

Ik wil Dutch Venture Publishing bedanken voor het opsturen van dit recensie-exemplaar. Dit heeft mijn recensie op geen enkel vlak beïnvloedt. Meer informatie rond mijn recensiebeleid vind je hier.

Reageer met Facebook

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge