Persoonlijk/Lifestyle

Persoonlijke terugblik | Kleine gelukskes in mei

Als je mijn ‘Over-mij’-pagina bekijkt op mijn blog, vertel ik jullie dat ik elke dag probeer te genieten van het kleine geluk. Maar wat zijn nu deze kleine gelukjes? In dit artikel, dat maandelijks zal terugkeren, vertel ik jullie over mijn kleine gelukskes van mei 2019. Lees je mee?


Mei was voor mij een heel bewogen maand. Maar ondanks een aantal tegenslagen kon ik toch een aantal kleine gelukjes verzamelen. En daarom vind ik het zo leuk om iedere maand terug te blikken hierop. Het is goed om je vast te houden hieraan. Het helpt om ieder geluk neer te schrijven en dan besef je dat er meer geluk rondom je hangt dan je initieel voor ogen had.


Wat ik beleef

Mei is niet mijn favoriete maand van dit jaar maar toch heb ik een aantal geluksmomentjes kunnen verzamelen:

Pizza-avond

Kan het nog beter? Genieten van de zon, al aperitievend in de tuin, met als afsluiter pizza, en dat in combinatie met goed gezelschap? Voor herhaling vatbaar als je het mij vraagt.

Urbanus

Zelf ben ik geen superfan van Urbanus maar ik kan het op sommige momenten wel appreciëren. Met dat ik wist dat hij binnenkort ging stoppen met optreden (in BE) en ik wist dat mijn vriend hem nog graag eens wou zien optreden, kocht ik voor zijn Valentijn twee kaartjes op de tweede rij. De show was op slechts vijf minuten rijden van thuis, dus dat was ook mooi meegenomen natuurlijk.

De show zat goed in elkaar, humor verweven met de actualiteit. Het was een leuke avond, niet meer maar ook niet minder.

De reorganisatie van mijn boekenkast

Ik liep al een tijdje met het idee om mijn boekenkast te reorganiseren. Ik was al een tijdje niet meer blij met de indeling dus ik besloot om een heel andere, maar gewaagde, kant op te gaan. Ik sorteerde alles per kleur. Wat ik geleerd heb van de reorganisatie van mijn boekenkast lees je in een volgend artikel.

Boeken maken mij gewoon erg gelukkig. Of het nu gaat om het lezen zelf, het kopen, bookish goodies of rond de reorganisatie van mijn planken. Ik ben er gewoon altijd enthousiast over en ik ben er erg trots op.

Wereld-MS-dag

Vorige week donderdag was het Wereld-MS-dag. Op mijn blog maakte ik bekend dat ook ik, één van de duizend gezichten ben van MS. Voor MS-patiënten was wereld-MS-dag een kans om de ziekte onder de aandacht te brengen, om zo het taboe te doorbreken, maar vooral om meer bewustzijn te kweken.

Naast een artikel op mijn blog, schreef ik ook een getuigenis voor de facebookpagina van de MS-liga-jongerenwerking. Deze komt binnenkort online, dus dat zorgt voor wat gezonde stress maar ik vind het belangrijk om lotgenoten een hart onder de riem te steken en ik hoop zo mijn steentje te kunnen bijdragen.

Ik vond het enorm spannend om deze stap te zetten maar ik ben wel blij dat ik het gedaan heb. Ik heb heel veel lieve reacties ontvangen en dat deed veel met mij. Alle kleine gelukjes helpen.


Mijn armband van La Flotte

Tijdens mijn reis naar Frankrijk (straks hierover meer), kreeg ik een armbandje cadeau. Ik zocht het uit op de plaatselijke markt in La flotte en koos voor een lichtgroene tint. Gewoon, zomaar, als aandenken maar ook omdat ik wel drie keer langs het kraam voorbijliep en maar bleef twijfelen voor welke armband ik zou gaan. Bij de aankoop krijg je een kaartje mee met de betekenis van de parels en wat paste dit goed bij mij! Het zou namelijk een stressreducerend juweel zijn met een bevorderende werking op het zenuwstelsel. Wat wel mooi meegenomen zou zijn aangezien mijn zenuwstelsel niet al te goed werkt (MS). Ik geloof niet in zo’n zaken maar het is wel leuk om weten dat ik juist dit armbandje uitkoos uit vele anderen zonder te weten wat de betekenis ervan was. Een klein gelukje dus.

Waar ik ga

In de maand mei hing ik de toerist uit in eigen stad en land maar ook daarbuiten. Ik ging namelijk op reis naar Frankrijk, en wat heb ik daarvan genoten! Ik heb heel wat inspiratie opgedaan voor op deze blog, maar ik heb vooral een heerlijk ontspannende vakantie gehad. De batterijen zijn terug opgeladen en ik hoop dat ik hierna terug een nieuwe start kan nemen. Want dat is wel nodig.

Ik ging naar de Charente-Maritime waar ik verschillende marktjes, monumenten, stranden en restaurants bezocht. Later meer hierover maar hieronder alvast een sneak-peak van mijn fantastische, maar vooral ontspannende reis.

Wat ik maak

In mei maakte ik twee projecten: een t-shirt en een e-readerhoes. Heel blij met beide projecten!
Het t-shirt is het allereerste project dat ik op volledig zelfstandige basis gemaakt heb. Geen tips en tricks van mama of grote zus, nope. Helemaal alleen. Toch een beetje trots. Klik hier als je meer wilt lezen over het Lett-T-shirt.

Ook op mijn e-readerhoes ben ik erg trots want ik vond geen passend patroon voor mijn Kobo Glo Hd dus besloot ik om er zelf eentje te maken. Met hier en daar een schoonheidsfoutje ben ik héél erg blij met mijn nieuwe beschermhoes. Een artikel, over deze e-readerhoes , in de rubriek ‘wat ik maak’ volgt zo snel mogelijk.

Kleine sneak-peak van mijn nieuwe e-readerhoes. Artikel volgt.

Wat ik lees

In mei las ik vijf boeken waarvan vier recensie-exemplaren. Er zaten heel wat pareltjes tussen, liefst 4 van de 5 boeken variëren tussen de 4 en 5 sterren!

Mijn favorieten waren absoluut Jij ik alles en Momentum. Jij ik alles was hartverscheurend en aangrijpend, en Momentum haalde mij weer terug naar de beginnende YA-jaren die mij verliefd deden worden op lezen.

Klik hier voor een overzicht van al mijn boekrecensies.

Hoe verliep jouw maand mei?

Reageer met Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge