DIY

Naaicreatie | E-readerhoes

Ik liep al een tijdje rond met het idee een leuke e-readerhoes te maken. Na een aantal mislukte pogingen en een eindeloos gescrol op Pinterest, zonder een passend patroon te vinden, besloot ik om er zelf een te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn e-reader plaats ik nu met een gerust hart in mijn handtas om zo op ieder moment een leesmoment te kunnen inlassen. Kijk je mee?

Zelf vind ik het altijd ontzettend duur wanneer je online zoekt naar een passende e-readerhoes. Daar komt dan nog eens bij dat ik een iets ouder model heb, dat niet meer verkocht wordt, waardoor alle leuke en speciale hoesjes niet passend zijn voor mijn ‘oude’ Kobo. Ik besloot om zelf aan de slag te gaan maar na één mislukte poging en een tweede waar ik niet blij mee was, besloot ik om er deze keer écht voor te gaan, en niet zomaar wat te gaan naaien. De eerste keren waren vooral probeersels maar deze keer heb ik er echt mijn tijd in gestopt.

Ik wist wat ik wou: een sleeve met leuke details. Maar welke details, daar was ik nog niet geheel zeker over. Ik ben geen voorstander van de flipcovers. Mijn mama heeft ooit eens zo eentje gemaakt voor mijn e-reader en deze was echt wel tof maar deze keer wou ik het anders aanpakken. Ik wou een stevig gevulde sleeve waar ik mijn e-reader met een gerust hart kon instoppen, eentje die ik volledig zelf ontworpen/gemaakt heb, om daarna de wereld te gaan veroveren. Of zo iets in die aard.

Het handige aan een e-reader is dat (de meeste) een klein formaat hebben waardoor je amper stof nodig hebt. Ik maakte mijn beschermhoes, als test, met restjes stof dus deze beschermhoes heeft mij in totaal 0.0 euro’s gekost. En nu ik weet dat dit patroon en design perfect bij mij past, ben ik zeker van plan om op jacht te gaan naar boekgerelateerde stof.

De beschermhoes voor de e-reader heb ik volledig zelf uitgemeten en uitgetekend maar de strik heb ik afgeleid van de Engelse blog polkadotchair. Als je hier op klikt kan je lezen hoe de strik aangebracht werd op de clutch en zo kan je het omvormen op je e-readerhoes.

Om de strik vast te maken heb ik een naailabel gebruikt, omdat ik dat wel een leuke touch vind. Zo kan ik het label naar voor laten pronken met mijn naam of met een klossymbool. Heel leuk! De kleur past er niet helemaal bij maar ik ben er toch erg blij mee!

Ditzelfde patroon is trouwens erg multifunctioneel. Als je geen e-reader hebt kun je er een grote versie van maken voor je paperback of voor al je hardcovers. Ook voor je tablet of laptop kun je hier een exemplaar voor maken. Als jij zelf ook aan de slag wil voor jouw boek of multimedia-apparaat, laat vooral iets weten! Misschien plaats ik dan wel een tutorial online.

Maak jij gebruik van sleeves?

Reageer met Facebook

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge