Ontspanning

Waarom ik het beu ben om de discussie ‘papieren boek versus e-book’ aan te gaan.

Bij verschillende bloggers maar ook bij veel boekengroepen op sociale media, lees je vaak de vraag waarom mensen kiezen voor e-pubs i.p.v. papieren boeken. Ze zien er de charme niet van in of vinden het gewoon helemaal niets, zonder zelfs maar ooit een e-reader in handen te hebben gehad. In dit artikel lees je waarom ik het beu ben om de discussie ‘papieren boek versus e-book’ aan te gaan.

Laatst zag ik op sociale media alweer een artikel verschijnen met de vraag ‘Wat lees jij het liefst, papieren boeken of e-books?’. Maakt dat dan uit? Dit vraag ik mij telkens af; maakt het dan nou zo veel uit of ik een verhaal lees op papier of op een scherm? Ik kan trouwens ook kiezen voor het luisterboek als ik dat wil. Het komt allemaal op hetzelfde neer: een boek is een boek, op welke manier dan ook. Het is niet dat wanneer je over hetzelfde boek praat, lezers onder elkaar, dat de een het verhaal anders interpreteert juist door de gekozen vorm van het boek. De inhoud blijft hetzelfde, al krijg je het voorgeschoteld op papier, op scherm of als audio.

Ik snap het nog steeds niet

Ik snap het nog steeds niet waarom er zo’n artikels blijven online komen. Ik ben gewoon #TEAMBOEK in de algemene zin. Zo lees ik thuis in de zetel het liefst een papieren boek, in bed een e-pub, tijdens het huishouden mijn luisterboek, onderweg terug mijn e-reader en ga zo maar door. Ik houd echt van een mooi gevulde boekenkast en vind dit ook noodzakelijk in mijn interieur (kwestie van prioriteiten te stellen) maar dat wil niet zeggen dat ik niet kan genieten van een e- of luisterboek.

En dan maakt het mij ook nog eens niets uit of je het boek nu via de bibliotheek verkregen hebt, via een tweedehandswinkel of gloednieuw uit de (online) boekhandel.

Dat is ook de reden waarom ik erg veel currentlyreadings heb. Je kan via zoveel kanalen boeken lezen en daar ben ik enorm dankbaar voor!

Het maakt helemaal niets uit

Het maakt helemaal niets uit voor mij in welke vorm je een boek gelezen hebt, zolang je er maar van geniet en je de vorm kiest wat bij jou het beste past. Dus ik ga amper in op zo’n discussies tenzij met de reactie ‘#TEAMBOEK’ want voor mij is dat het enige dat telt.

Hoe sta jij hier tegenover?

Reageer met Facebook

4 Comments

  • buitenmus

    Ik lees enkel op papier. Ik koop nl. geen boeken meer, ik lees alles toch maar 1 keer. Als ik in de bib boeken zou kunnen lenen, dan zou ik een e-reader wel overwegen.

  • Valerie

    Helemaal mee eens! Als ik soms vertel dat ik enorm veel op mijn e-reader lees, kijken mensen echt raar op. “Echte boeken zijn veel fijner”. En als ik dan vertel dat ik ook enorm veel fysieke boeken lees dan vinden veel mensen dat “zonde van mijn geld”. Je kunt het nooit goed doen zo haha. Ik lees zoveel fysiek als epubs, want precies zoals je zegt: een boek is een boek.
    Valerie onlangs geplaatst…Dangerous Girls – Abigail HaasMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge