Ontspanning

De Verminkte Koning Boekbox | Unboxing | Blossom Books

Een hele tijd geleden bestelde ik De Verminkte Koning Boekbox van Blossom Books. Voor ik het wist was de releasedatum van het er boek en niet veel later werd de box thuis geleverd. Zelf heb ik enkel de eerste twee delen van de Grisha-trilogie gelezen maar omdat ik zo enthousiast ben over de gecreëerde wereld van Bardugo, moest ik gewoon deze box in huis hebben over de geliefde Nicolai. Benieuwd wat er in de box zat?

Het pakketje wordt opengedaan in fangirl modus want ik was echt, maar dan ook echt benieuwd naar deze box! Ik was namelijk erg zenuwachtig en er spookte heel wat door mijn hoofd. Zal het mijn geld waard zijn? Hopelijk stelt Blossom Books mij niet teleur. Wat als ik de box niets vind?

Laten we maar gewoon van start gaan!

Zoals je kan zien zaten er 10 items in de box. Persoonlijk vind ik dit een goed aantal! Als je het uitrekent betaalde ik afgerond €20 voor het boek (normale winkelwaardeprijs) en daarnaast nog eens €22 aan goodies. Lees hieronder wat ik van de goodies vond en of ik het dus zijn geld waard vond of niet.

Bookplate + brief van de auteur

Wat al bekend werd gemaakt via social media was dat er in de box een bookplate zat van de auteur. Heel leuke toevoeging aan de box vind ik persoonlijk! Voorlopig ga ik de bookplate nog niet kleven. Ik ga eerst de volledige serie lezen en daarna beslissen welk mijn favoriet is! Geslaagde goodie dus!

Er zat ook een brief van de auteur bij. Vind ik altijd erg geslaagd omdat je zo de achterliggende gedachte van het boek te weten komt. Persoonlijk vind ik dat het op meer kwalitatief papier mocht geprint zijn i.p.v. een simpel A4-blad. Het mocht best op glanzend papier of iets dergelijks gedrukt zijn zodat je het beter kan bewaren.

Ook had ik de brief graag in het Engels gelezen. De originele taal van de auteur. Ik begrijp best dat dit een Nederlandstalige boekenbox is maar de auteursbrief mocht best in de originele taal. Of beide bijvoorbeeld. Dan kunnen de lezers kiezen of ze hem juist in het NL of Engels lezen.

Leuke toevoeging aan de box maar de uitwerking had ik graag anders gezien!

Nicolai Lantsov spoilerkaart

Zoals wel vaker gedaan wordt bij boekenboxen, wordt er een spoilerkaart meegegeven met daarop beschreven alle items van de box. Heel erg leuk want zo weet je meteen door welke ontwerper het gemaakt is maar ook waarom het juist in deze box zit.

Deze kaart is wél gedrukt op kwalitatief papier en is erg mooi vormgegeven. Deze krijgt zeker een plaatsje op de boekenplank!

Sankt Juris luciferdoosje

Wat ben ik blij dat er een spoilerkaart in de box zat! Anders had ik hoogstwaarschijnlijk nooit geweten dat het luciferdoosje met het boek te maken had. Op zich ben je er niet veel mee maar het is wel een leuke toevoeging eenmaal je het boek gelezen hebt volgens mij.

Het design is ontworpen door Karen Taelman. Waar ik erg verrast van was trouwens aangezien ik ze al een aantal keer tegenkwam op leesclubbijeenkomsten. Dat ter zake, maar het design van dit luciferdoosje was best mooi.

Met deze goodie ben ik blij, maar ook weer niet blij. Blij omdat het iets met het boek te maken heeft maar niet blij omdat het voor mij een niet nuttige goodie is. Ik zal er verder niets mee doen en dat is best jammer. Maar op zich wel een leuke toevoeging na het lezen van het boek (denk ik).

Sankta Lizabeta honing

Een potje honing van de bijen van Sankta Lizabeta. Superleuke toevoeging! Ik houd echt van honing! Telkens ik thee drink wordt er een lepel honing bijgedaan dus ik ben superbenieuwd naar de smaak van deze honing.

Ook dit design is ontworpen door Karen Taelman. Dit design vind ik persoonlijk echt niets. Het lettertype is standaard, er staat slechts één bij op en de korven die als achtergrond zijn toegevoegd zijn amper te zien. Ik denk niet dat als de honing op is, ik nog veel met het potje zal doen want echt mooi zal het niet staan in de boekenkast vrees ik. Gemiste kans vind ik persoonlijk!

Korol Rezni kaars | Romemade candles

Zoals je op bovenstaande foto kan zien zat er ook een kaars in de box. Kaarsen zitten standaard vaak in boekenboxen maar stiekem vind ik ze telkens echt leuk. Romemade candles maakt steeds erg goedruikende kaarsen met een fantastisch design. Deze kaars ruikt naar honing en sandelhout en is paars met glitters. Heel geslaagde goodie!

Stokrozenzaadjes uit de wilde bloemenvelden van Sankta Lizabeta

Heel leuk bedacht aangezien dit waarschijnlijk ook voorkomt in de boeken! Zelf zie ik erg graag bloemen en planten (alleen onderhoud ik ze niet graag haha) dus ik ben van plan om ze te sparen tot ik verhuis en dus een grote tuin heb. Erg leuke goodie met een mooi design. Wederom van Karen Taelman.

Een flesje Jurda Parem | thee

Sinds kort drink ik erg graag thee dus ik ben echt wel blij met deze goodie! Het heeft blijkbaar ook te maken met het verhaal dus dat is zeker een pluspunt. Zeer leuk bedacht ook om het in een proefbuisje te doen! Geslaagd!

Gooi er wat heet water overheen en het is klaar om te drinken. Doe voorzichtig met je nieuwe superkrachten en kijk uit dat je niet verslaafd raakt!

Emaillen mok met citaat

Heel leuk bedacht en echt een handige goodie maar wat een slechte uitvoering! Zo teleurstellend! In mijn exemplaar zaten verschillende barstjes, de verf is niet overal even gelijk aangebracht en ook het materiaal voelt erg goedkoop aan. Ik denk om hem enkel te gebruiken om pins in te verzamelen of iets dergelijks maar verder zal deze niet gebruikt worden. Het design is terug van Karen Taelman en is goed gelukt. Gewoon erg jammer van de uitvoering. Het is niet omdat het over een verminkte koning gaat dat ook de goodies verminkt moeten zijn…

Het monster is mij en ik ben het monster.

Een geweven embleem/patch

Oh dit is echt geweldig! Ik ben van plan om hem te bevestigen op een van mijn zelfgemaakte booksleeves. Nu enkel nog op zoek gaan naar een Grishaverse-waardige stof en dan wordt dit echt heel tof volgens mij! Geweldig! Het is trouwens een design van Hafsah Faizai van IceyDesigns. Je kent haar misschien van haar boek We hunt the flame.

Last but not least: tweekoppige adelaar pin van antiek goud

Dit werd ook reeds bekend gemaakt via social media: er zit een pin in de boekbox! Heel leuk! Ik zoek alleen nog een manier om al mijn pins te displayen.. Erg leuk item.

Conclusie

De verminkte koning boekbox was een geslaagde box en eerlijk gezegd, beter dan verwacht. Alle goodies passen bij het verhaal dus ik ben echt enthousiast om mij verder te verdiepen in de Grisha-wereld. Sommige designs waren voor mij een gemiste kans en ik had graag een grotere variatie aan ontwerpers gezien. Nu is het niet echt vernieuwend maar gewoon meer van hetzelfde. Ook de uitvoering van bepaalde items mocht meer kwalitatief zijn. De box is heel goed bedacht maar het was het nét niet. Al bij al toch erg blij met de box maar hier en daar mistte ik toch een aantal items zoals een bladwijzersset bijvoorbeeld. De box heeft mij wel erg benieuwd gemaakt naar de rest van de Grishaverse dus mijn interesse in het verdere verloop van de serie is getriggerd!

Reageer met Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge