Ontspanning

Hoe ziet mijn Goodreads-challenge er uit na zes maanden?

Ondertussen zijn we ruim zes maanden verder in 2019. Ieder jaar opnieuw ga ik op het bekende leesplatform Goodreads de readingchallenge aan. Het is een uitdaging waarbij je zelf kan bepalen hoeveel boeken je in dat jaar wilt lezen. Eens dat is bepaald houdt Goodreads je leesstatistieken bij en daar gaan we in dit artikel even verder op in. Lees je mee?

Via het leesplatform kan je heel wat statistieken raadplegen zoals:

 • aantal gelezen boeken
 • aantal gelezen pagina’s
 • gelezen boek met minst aantal pagina’s
 • gelezen boek met meest aantal pagina’s
 • gelezen boeken gesorteerd per rating

Leesstatistieken: 01/01/2019 – 30/06/2019

Ik vind het altijd leuk en interessant om mijn leesstatistieken per zes maanden eens grondig te bekijken. Hieronder vind je dus een mooie samenvatting van mijn leesstatistieken.

In totaal las ik afgelopen zes maanden 45 boeken. Dit vind ik echt een hele prestatie! Ik denk dat het komt omdat ik een tijdje thuis was dit jaar, dus dat heeft mijn readingchallenge zeker goed gedaan! Ik las dus 45 boeken met een totaal van 12639 pagina’s.

Mijn kortste boek telde amper 23 pagina’s. Het gaat hier om een novelle in de Grisha-reeks van Leigh Bardugo, namelijk De heks van Duva. Heel fijn kortverhaal trouwens! Mijn langste boek tot nu toe telde 480 pagina’s en hier gaat het om Stad van Beenderen van Cassandra Clare.

Leesstatistieken: gesorteerd per rating (01/01/2019 – 30/06/2019)

Zoals jullie weten werk ik niet met een ratingsysteem op mijn blog maar op Goodreads is dit praktisch verplicht. Meer informatie hierover vind je op mijn recensiebeleid, maar hieronder vind je dus een overzicht van mijn gelezen boeken gesorteerd per rating.

DE VOLLE 5 STERREN:

4 STERREN

3 STERREN

2 STERREN

 • Tommie Niessen – Tommie in de zorg
 • Cathinca van Sprundel – De vrouwe van Myrdin (mijn recensie vind je hier)
 • Jennifer L. Armentrout – Als morgen niet bestaat

1 STER

 • Vanessa Thuyns – Knetterverliefd

Lang verhaal kort: conclusies

Mijn conclusies na het maken van bovenstaande lijst:

 • Ik las heel wat goede boeken van 3* en meer!
 • Ik las heel veel Nederlandstalige boeken en slechts twee Engelstalige boeken waarvan 1 een novelle van amper 30 pagina’s!
 • Ik las veel boeken die deel uitmaken van een serie! Dit is niet mijn gewoonte aangezien ik groot fan ben van standalones.
 • Ik las heel wat ongelezen boeken uit mijn kast en zo is mijn TBR al een klein beetje geminderd.
 • Ik maakte niet van ieder gelezen boek een recensie! Oeps.

Ik ben echt heel blij met mijn leesstatistieken van de afgelopen zes maanden. Mijn doel staat ingesteld op 80 boeken aangezien ik er vorig jaar 79 las. Volgens Goodreads sta ik nu 4 boeken voor op schema dus als ik op dit tempo doorlees, ga ik misschien mijn doel overschrijden? Wie weet.

Houd jij jouw leesstatistieken bij?

Reageer met Facebook

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge