Persoonlijk/Lifestyle

Als ik een vriendenboekje zou invullen

Liesbet a.k.a. ZwartRaafje inspireerde mij om dit artikel te schrijven. Liesbet organiseerde een Zomerse Post-actie en vond het redelijk moeilijk om een geschikt pakketje klaar te maken voor mij. Want eigenlijk kent ze mij niet zó goed buiten het feit dat ik van lezen en naaien houd. We hebben elkaar reeds 2x ontmoet en toen hebben we enkel gepraat over boeken -duh-. Dus, speciaal voor Liesbet, vul ik in dit artikel mijn zelfverzonnen vriendenboek in. Benieuwd?

Het begon allemaal met volgende tekst:

… Natuurlijk ken ik ook je blog maar desondanks viel het me op dat ik niet zo heel veel van je weet. Zo weet ik dat je van lezen houdt maar niet wat je favoriete boek is. Ik weet dat je mooie creaties naait maar niet wat je lievelingskleur is. Of je lievelingseten. Het was dus een uitdaging om gepersonaliseerde zomerpost voor je samen te stellen. …

Dus bij deze, speciaal voor Liesbet maar ook voor jullie:

Mijn zelfverzonnen vriendenboek oftewel: een interview aan mijzelf

Naam:

Céline

Leeftijd:

24 jaar jong

Verjaardag:

14 juli 1995

Sterrenbeeld:

Kreeft.

Haarkleur:

Bruin.

Kleur van mijn ogen:

Mijn ogen hebben geen vast te leggen kleur. Het heeft zowel groen, grijs als blauw met zich mee.

Studies:

Ik ben afgestudeerd als ‘Verantwoordelijke in de kinderopvang’ en als ‘Kindercoach’.

Hobby’s:

Vooral lezen en naaien maar af en toe geniet ik ook van recepten uitproberen in de keuken of het maken van een wandeling buiten.

Lievelingsdier:

Als ik jong was, was de pandabeer steevast mijn lievelingsdier. Geen idee waarom, maar het was zo. Nu denk ik dat het katten zijn aangezien ik er zelf twee heb. Alhoewel ik babywaterschildpadden ook wel de max vind.

Lievelingseten:

Als het gaat om afhaaleten dan kies ik steevast voor pizza. Als het gaat om uit eten gaan dan kies ik voor Grieks. Als het gaat om dagelijkse kost dan kies ik voor spaghetti en dan nog het liefst een variant met scampi’s. Als het gaat om ’televisie-eten’ dan ga ik sowieso voor chips en dan nog het liefst met bolognesesmaak. En last but not least als het gaat om dessert, dan ik kies ik absoluut voor chocolademoelleux. Mmm

Elia vind je trouwens in Sluis (NL) achter het Belfort. Aanrader! Ook bij de Griek in Kortrijk, Hellas, gaan wij vaak.

Lievelingskleur:

Sowieso geel. Alhoewel ik het amper tot nooit zou dragen in kledij.

Lievelingsboek:

Oké, dit is een moeilijke. Maar hierbij een lijstje van mijn favoriete auteurs/boeken:

 • Marissa Meyer vanwege The Lunar Chronicles (favoriet boek = Winter)
 • Sabaa Tahir vanwege An ember in the ashes (moet nog steeds het derde boek lezen dus een favoriet kan nog niet benoemd worden)
 • Stephenie Meyer vanwege Twilight (favoriet boek = Twilight)
 • Erin Watt vanwege de Royalsserie (favoriet boek = Verraad)

En met pijn in het hart sluit ik nu dit lijstje af.

We hebben er in totaal ruim 400km voor moeten rijden (heen en terug) maar ik heb Marissa Meyer ontmoet! En via een lotingssysteem een persoonlijke boodschap in mijn boek gewonnen! Op deze foto zie je dus een gelukkige booknerd.

Lievelingslied:

Ook weer moeilijk om op te maken want dit verschilt erg van dag tot dag. Mijn genres liggen zo uiteen dat het telkens wel verschilt. Maar hierbij dus een lijstje van de meest afgespeelde artiesten op mijn Spotify:

 • Taylor Swift (persoonlijke favoriet: Change)
 • Bastille (persoonlijke favoriet: Basket Case (cover))
 • Imagine Dragons (persoonlijke favoriet: Cha Ching)
 • Niels Destadsbader (persoonlijke favoriet: Vergeef me)
 • Gers Pardoel (persoonlijke favoriet: Spookstad)
 • Adele (persoonlijke favoriet: All I ask)

Ik hou van:

Ik hou van lezen, naaien, bloggen, wandelen, uit eten gaan, uit drinken gaan, gezellig samenzijn, cinema-uitjes, Netflixen, leesclubs, oneindig lang herhalingen van F.C. De Kampioenen kijken, chippies eten, op de Sims of XBOX spelen, mijn KOBO…

Ik hou niet van:

Thrillers kijken, attracties die sneller gaan dan wandelsnelheid, kaas, kippen of zelfs gevogelte in het algemeen, de zee, screamingmuziek, shoppen tenzij je de variant boekshoppen bedoelt…

Ik ben bang voor:

Kippen en de zee. Voor al de rest kan ik best wat moeite doen en mij er over zetten (denk ik… laat ons ook niet overdrijven).

(Vreemde) feiten over mij:

 • Iedereen vindt het vreemd dat ik mijn rijksregisternummer vanbuiten ken
 • Ik kan absoluut niet zingen maar doe het wel erg vaak, vooral in mijn persoonlijke karaokebar a.k.a. auto.
 • Ik ben een optimistische doemdenker. Ik ben altijd erg positief en kan meestal alles redelijk relativeren wat op mijn pad komt. Maar vaak is het ook zo dat ik meteen het ergste denk of mij helemaal laat hangen in de situatie. Om de dag erna er weer volop tegenaan te gaan. Een optimistische doemdenker dus.
 • Ik drink erg graag thee maar enkel met honing. Zonder honing lust ik het vaak niet. Ook drink ik enkel thee in zakjes, losse thee is mijn ding niet. Al vind ik losse thee wel veel mooier ogen.
 • Ik maak mijn thee klaar in onze Senseo. Dus in plaats van er een koffiepad in te plaatsen, plaats ik er een theezakje in. Werkt perfect en zo hoef je niet steeds de waterkoker uit te halen en veel te veel water te koken dan nodig.
 • Ik hou van appels, maar niet van appelmoes.
 • Ik lust geen kaas, tenzij in korstjesvorm in de oven of als in kaassaus maar dan enkel gemaakt van gruyère. Om het niet ingewikkeld te maken. Ik lust geen geitenkaas tenzij in combinatie met Bugles-chips.
 • Iedere keer als het licht uitgaat van ons aquarium zeg ik ‘slaapwel visjes’.
 • Ik ben erg slecht in hoofdrekenen of zelfs wiskunde in het algemeen.
 • Ik ben de beste slaper ooit en kan gemakkelijk 12 a 13 uren in bed blijven. Zo kan ik om 21u gaan slapen en de volgende dag pas om 10u wakker worden. ‘T is een talent.
 • Ik ben absoluut geen Harry Potter fan dus vraag mij ook niet in welk Hogwartshouse ik zit, want ik weet het niet.
 • Ik heb 0,0 oriëntatiegevoel. Als ik uit een winkel kom, wandel ik telkens de verkeerde kant op, om dan te beseffen ‘hé, ik heb hier al gewandeld’. Zo kan ik ook geen stratenplannen lezen of routes vanbuiten leren waardoor ik erg vaak leun op mijn vriend GPS. Er zou logica inzitten maar tja.

Schrijf gerust een aantal (vreemde) feitjes over jezelf in de reacties! Ik leer jullie graag kennen!

Reageer met Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge