Ontspanning

5x minirecensie

Zelf vind ik het altijd erg fijn om door minirecensies te struinen op sociale media. Afgelopen maanden las ik een aantal boeken waar ik niet zozeer een recensie aan wou uitweiden maar waar ik wel wat aandacht aan wil schenken a.d.h.v. een mini-recensie. Dus bij deze: 5x minirecensie.

Knetterverliefd versus Knetterabsurd

De 29-jarige Caro wordt harteloos gedumpt door haar arrogante vriend. Haar beste vriendinnen verklaren haar voor gek als ze het hippe Amsterdam ontvlucht om een bouwvallig huisje in een dorp te huren. Caro’s nieuwe woonplek blijkt echter allesbehalve ontspanning te bieden dankzij de aanwezigheid van een dorpsgek, een sexy huisbaas, zeer bemoeizuchtige buren, een wraakzuchtige ex, een criminele bende en een aantrekkelijke huisarts. Zal het Caro lukken om vanaf deze plek haar leven weer op orde te krijgen?

Dit boek gaat echt over alle thema’s die je maar kunt bedenken, maar ook weer over niets. De auteur heeft zodanig veel aan bod willen brengen in die kleine 164 pagina’s (e-bookversie) dat ze nergens op één thema volledig haar focus heeft kunnen leggen. Niets krijgt volledig de aandacht, voor je het weet lees je er niets meer over en is het volgende drama weer aan de beurt. En dat geldt niet alleen voor de gebeurtenissen maar ook voor de personages, alles is zo inhoudsloos. Er is echt geen enkel personage waarvan ik kan zeggen dat ik er mee meegeleefd heb of dat ik er sympathie voor heb, geen enkele. De eerste hoofdstukken zagen er veelbelovend uit, een heerlijke zomerread, maar helaas. Daarna ging het enkel bergafwaarts. Als je echt zodanig veel wil laten gebeuren, schrijf dan nog een extra 150 pagina’s zodat alles meer tot zijn recht kan komen. Alhoewel ik mij niet kan voorstellen om nóg 150 pagina’s te moeten lezen in Knetterverliefd. Jammer.

Liefde en geluk, een verhaal over hechte vriendschap en het vinden van innerlijk geluk

Addie begrijpt niet hoe ze ooit zo stom heeft kunnen zijn om een foto van haar borsten naar haar inmiddels ex-vriendje te sturen en alle waarschuwingen van haar broer Ian in de wind te slaan. Nu zijn haar borsten overal op internet te zien en lijkt haar toekomst in puin te liggen. Tot overmaat van ramp heeft ze ook nog voortdurend ruzie met Ian, die wil dat ze alles opbiecht aan hun ouders. Ze hoopt dat de bruiloft van haar tante in Ierland haar wat kan afleiden, maar dan gooit Ian al hun vakantieplannen overhoop, en voor Addie weet wat haar overkomt, zit ze in een piepkleine auto samen met Ian en de Ierse Rowan, die ze met iedere afgelegde kilometer leuker begint te vinden. Wat volgt is een wilde roadtrip door het sprookjesachtige Ierland, met als enige houvast de reisgids Ierland voor mensen met een gebroken hart.

Na erg genoten te hebben van Liefde en gelato, kon ook Liefde en geluk mij bekoren. En misschien nog net dat tikkeltje meer. Liefde en geluk brengt de boodschap met zich mee dat je je dromen moet najagen, dat je moet gaan voor je eigen geluk. Want uiteindelijk is je eigen weg, de beste weg die je kunt volgen in het leven. Er kwamen ook een aantal personages ‘op bezoek’ van Liefde en gelato, en ook dat was erg leuk. The best of both worlds dus. Liefde en geluk is de perfecte mix van avontuur, geluk, vriendschap en het najagen van je dromen.

Did I mention it’s ten years later, leuk thuiskomen

Did I Mention it’s 10 Years Later? gives us a highly anticipated glimpse into Tyler and Eden’s future. It answers the questions all DIMILY fans have been asking: where are they now? are they still together? have their dreams come true?

Dit kortverhaal werd speciaal geschreven en gepubliceerd op het tienjarig bestaan van de bekende DIMILY-trilogie. Did I mention it’s ten years later was enorm leuk om te lezen. Het voelde echt aan als thuiskomen. Je leest hoe het ondertussen gaat met Eden en Tyler maar ook met de andere personages. De serie voelt aan als ‘afgesloten’ en ik ben blij dat dit extraatje (gratis te verkrijgen trouwens) aangeboden werd aan de fans.

05/11/2016

Hartstocht, een novelle om u tegen te zeggen

Hartstocht is deel 3,5 in de verslavende en waanzinnig populaire youngadultserie De Royals van Erin Watt. Twee jaar geleden kostte een misstap Gideon het meisje van zijn dromen. Sindsdien worstelt de oudste Royal-broer met de liefde, ook al denkt iedereen dat hij Savannah al lang vergeten is. Wanneer ze plotseling op de universiteit verschijnt, kan Gideon zich niet meer verschuilen achter zijn stoere voorkomen. Hij is vastbesloten om haar opnieuw voor zich te winnen. Maar Savannah peinst er niet over hem ooit nog een kans te geven.

Wie de volledige Royal-serie van Erin Watt gelezen heeft, heeft hoogstwaarschijnlijk ook gemerkt dat niet alle broers evenveel aan bod komen. Daardoor krijg je dus het resultaat dat meer en meer lezers benieuwd raken naar de broers waar je dus niet veel van leest. Net zoals iedere andere Royal-fan keek ik dus enorm hard uit naar het verhaal van Gideon en Savannah! Met Gideon heb ik een mindere klik dan met de andere broers maar toch was dit echt een heerlijke novelle! Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven (Gideon en Savannah) en dit afwisselend tussen het heden en verleden. Op zich voegde dit zeker een meerwaarde toe aan het verhaal. Want door telkens te werken met flashbacks naar het verleden werd je telkens getriggerd om door te lezen. Er worden verwijzingen gemaakt naar eerdere delen van de serie en ook personages uit deel 1 -3 doen subtiel hun intrede. Ook bepaalde scènes worden herhaald vanuit Gideons oogpunt en zelf vond ik dat een enorme meerwaarde omdat je zo wat extra informatie kreeg over de spannende avonturen van de gebroeders Royal! Geen overbodige novelle dus!

De heks van Duva, Grisha #0.5

Er was een tijd dat de bossen bij Duva meisjes verslonden. Zo ging het verhaal tenminste. Maar het kan zomaar zijn dat het gevaar dichterbij huis is dan gedacht… Deze Ravkaanse volksvertelling is een begeleidend verhaal bij De Grisha-trilogie van Leigh Bardugo.

Zelf vertoef ik erg graag in de Grishaverse. De eerste twee delen heb ik reeds verslonden en ook het derde deel staat te wachten om gelezen te worden. Omdat ik de volledige serie wil herbeginnen besloot ik om ook de novelles een kans te geven. De Heks van Duva is niet noodzakelijk te lezen om de Grishaverse te begrijpen maar het is wel een leuke toevoeging. Het heeft niets te maken met de verhaallijn maar het heeft wel een indruk van de Grishasfeer. Erg leuk! De Heks van Duva is enkel beschikbaar als e-book door het zodanig kleine formaat.

Reageer met Facebook

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge