Ontspanning

Serie review | Elite | Seizoen 2

Exact één week geleden ging het tweede seizoen van Elite van start op de bekende streamingsdienst Netflix. Zelf was ik razend enthousiast over het eerste seizoen, dus je kan wel raden hoe blij ik was toen het tweede seizoen gelanceerd werd. Nu zijn we ondertussen exact één week verder en heb ik het volledige seizoen bekeken. En daar wil ik het graag met jullie over hebben. Let op: dit artikel bevat geen spoilers over seizoen 2 maar wél over seizoen 1.

Voor diegene die absoluut niet meer mee zijn met het verhaal en wat er allemaal gebeurd is in seizoen 1; hieronder volgt een kleine samenvatting.

Samuel, Nadia en Christian krijgen een beurs om naar Las Encinas, een privéschool in Spanje, te gaan nadat hun oude school is ingestort (door een constructiefout als ik het mij goed herinner). Las Encinas is de meest exclusieve privéschool in Spanje waardoor de rijke kinderen het drietal niet graag zien komen. Het eerste seizoen werkt enorm veel met flashbacks en aan het einde van de eerste aflevering wordt meteen duidelijk dat Marina vermoord is. Dit wordt het begin van een heus mysterie- en detectiveverhaal. Doorheen de rest van het seizoen wordt steeds gewisseld tussen heden en verleden om zo langzaam maar zeker naar de moordenaar toe te werken.

Maar hoe eindigde seizoen 1 nu exact?

Nano wordt gearresteerd voor de moord op Marina, terwijl de echte moordenaar Polo nog steeds rondloopt. Samuel belooft Nano de waarheid te achterhalen. Carla probeert het hoofd boven water te houden door samen met Christian, Polo te helpen. Zo willen ze dat de waarheid achtergehouden wordt voor de rest van de wereld, om hun eigen hachje te redden. De OTP’s van dit seizoen zijn Ander en Omar, en Guzman en Nadia. De vraag is alleen wie kiest voor zijn ware liefde en wie niet?

Wat ik vond van seizoen 2

Ik vind het eerlijk gezegd echt waar, heel moeilijk om dit zonder spoilers aan jullie te verwoorden. Maar ik beloof jullie plechtig, geen spoilers van seizoen 2!

Elite seizoen twee vond ik echt episch. Dezelfde lijn qua mysterie en stijlopbouw bleef behouden. Zo werd er ook telkens gewisseld tussen het heden en verleden (3 maanden na Marina’s dood) waardoor er telkens op regelmatige basis kleine (en ook grote, oh my) zaken/elementen aan het licht kwamen.

Door recente gebeurtenissen wordt er een nieuw onderzoek geopend aangaande een van de personages (mysterieus hé?) waardoor er al snel een totaal nieuwe verhaallijn gecreëerd wordt. Desalniettemin blijft de kijker zich afvragen of de nieuwe gebeurtenissen toch niet iets te maken hebben met de moord op Marina. Je zal wel zien, het wordt spannender dan ooit.

Elke aflevering eindigt ook met een cliffhanger, waardoor al snel de volgende aflevering wordt gestart. Bingewatchwaardig dus, mede ook door het klein aantal aan afleveringen (8).

Seizoen 3 komt er aan!

Door het grote succes van de serie heeft Netflix reeds bekend gemaakt dat seizoen 3 er aan komt in 2020. Een exacte datum is helaas nog niet bekend maar ik vermoed dat het terug in het najaar zal zijn september/oktober net zoals de eerste twee seizoenen!

Heb jij seizoen 2 al bekeken, dan heb ik goed nieuws: aanstaande zondag komt er een artikel online MET spoilers zodat iedereen in de reacties naar hartenlust kan speculeren over het derde seizoen. Ik ga graag met jullie in gesprek over alles wat gaande is op Las Encinas! Tot dan!

Reageer met Facebook

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge