Ontspanning

Serie onder de loep | Elite | Seizoen 2 | MET SPOILERS

Eén week geleden ging het tweede seizoen van Elite van start op de bekende streamingsdienst Netflix. Zelf was ik razend enthousiast over het eerste seizoen, dus je kan wel raden hoe blij ik was toen het tweede seizoen gelanceerd werd. Afgelopen vrijdag kwam er reeds een artikel online waarin ik het tweede seizoen besprak zonder spoilers. Deze keer wil ik graag Elite (S2) met jullie onder de loep nemen en enkele theorieën met jullie overlopen, met spoilers uiteraard. Let op: dit artikel bevat absoluut spoilers over seizoen 2!!

Dit soort artikel plaats ik voor het eerst, en vind dit dus best spannend! In dit artikel vinden jullie heel wat spoilers terug over Elite en het is de bedoeling om in de reacties een plaats te creëren voor iedereen die wil meepraten over het laatste seizoen. Netflix kondigde reeds aan dat seizoen 3 in de maak is en er komt in 2020, waardoor ik graag met jullie in gesprek ga over de afgelopen twee seizoenen.

Hoe eindigde seizoen 2?

De verhaallijn van seizoen 2 draaide helemaal rond de vermissing van Samuel. Er werd heel wat gegist en gegokt en men vermoedde dat het iets te maken had met Marina’s dood. Dit bleek ook zo te zijn want Samuel leek samen te werken met Guzman om zo moordenaar Polo en medeplichtige Carla te doen breken en dus te doen bekennen.

Maar wat is nu de huidige stand van zaken?

 • Samuel leeft en blijkt samen te spannen met Guzman.
 • Carla bekent alles aan de politie.
 • Polo wordt ondervraagd, naar aanleiding van de bekentenis van Carla, maar het moordwapen, de trofee, ontbreekt waardoor ze geen bewijzen hebben om hem definitief als moordenaar aan te wijzen.
 • Cayetana (nieuw personage) verbergt het moordwapen zodat haar vriendje Polo niets ten laste kan worden gelegd. Cayetana blijkt ook niet te behoren tot de rijke klasse (dochter van een schoonmaakster) en dat tot ongenoegen van de anderen. Dit is te weten gekomen tijdens een benefiet waar Cayetana geld probeerde af te troggelen van de rijken, voor eigen gebruik.
 • Ander wist alles en kampt met een heus schuldgevoel. Ook Guzman wil niets meer met hem te maken hebben.
 • Nadia vertelt haar ouders over de seksvideo tussen haar en Guzman maar laat alle details achterwege. Haar vader troost haar en beloofd haar om de video te verwijderen zonder te bekijken. Ze willen hun dochter niet verliezen, nadat Omar het huis uit geschopt is.
 • Nano wordt vrijgelaten onder voorwaarden (na betaling van de borgsom), en vertrekt met de noorderzon om zo geen last meer te zijn voor zijn broer Samuel en zijn moeder.
 • Christian krijgt een mysterieus ongeval waarbij hij eigenlijk dood had moeten zijn, maar in het ziekenhuis terecht komt. Hij krijgt te horen dat hij hoogstwaarschijnlijk nooit meer zal kunnen lopen en wordt gestuurd naar een speciale revalidatiekliniek ver weg van Las Encinas.

Liefdesperikelen:

 • Nadia en Guzman: Guzman maakt het uit met Lu maar Nadia durft vanwege haar familie nog niet volledig kiezen voor haar eigen gevoelens.
 • Valerio en Lu(crecia): halfbroer en halfzus, maar toch smoorverliefd. Aan het einde van het seizoen maakt Valerio haar het leven zuur door Lu’s vader in te lichten over hun relatie.
 • Omar en Ander: doorheen het seizoen lijken deze twee verder en verder van elkaar verwijderd te raken. Echter in de seizoensfinale, nadat Ander zijn hart luchtte, lijkt alles terug goed te komen.
 • Samuel en Carla: iedereen stond versteld van deze wending in het verhaal, maar Samuel en Carla lijken best wel cute samen. Na de stunt a.k.a. vermissing van Samuel blijkt het liefdesvuur op een laag pitje te staan en is het nog maar de vraag of deze twee seizoen 3 zullen overleven.
 • Cayetana en Polo: deze twee lijken elkaar perfect te verstaan. Cayetana wordt zelfs een medeplichtige in het onderzoek naar Marina’s dood aangezien zij, uit liefde voor Polo, het moordwapen verbergt.

Theorieën seizoen 3

Hieronder vinden jullie een aantal vragen over seizoen 2 waar hopelijk een antwoord op komt in seizoen 3 of zelfs in latere seizoenen, afhankelijk van de nog komende gebeurtenissen. Voel je vrij om mee te denken in de reacties!

 1. Denken jullie dat Nano nog terug komt in seizoen 3? Zo ja, zal hij wraak nemen omdat iedereen hem verdacht heeft en in de steek gelaten heeft? Volgens mij zal Nano jammer genoeg verdwijnen uit de serie. Ik heb geen idee waarom maar het is een gevoel dat spreekt. We zullen hem nog eenmalig in beeld zien maar volgens mij is hij naar een plaats gevlucht waar hij eindelijk in stilte kan rouwen om zijn geliefde Marina.
 2. Hoe zit het met Guzman en Nadia? Denk je dat Nadia eerlijk kan zijn t.o.v. haar ouders? Denk je dat het ooit iets zal worden tussen deze twee of blijft Nadia’s familie parten spelen? Ik sta zo hard achter deze relatie maar volgens mij zal Nadia altijd trouw blijven aan haar ouders. Dit is nog maar eens gebleken uit de laatste scène waar Nadia haar ouders vertelt hoe ze zich ten schande heeft gebracht voor de familie, door het uitlekken van een seksvideo. Haar liefde voor haar ouders en geloof is té groot om haar volledig te kunnen smijten in een relatie met Guzman.
 3. Zal Polo wraak nemen t.o.v. zijn klasgenoten? Of houdt hij zich onder de radar om niet in de problemen te komen met de politie? Volgens mij zal Polo zich inderdaad kalm houden maar hier en daar via Cayetana toch iets proberen te bewerkstelligen om de anderen een hak te zetten.
 4. Wat met Samuel en de maffia? Zal hij hiervan nog iets te horen krijgen? Dit vind ik een moeilijke. Aan de ene kant is dit nog een onopgeloste vraag maar aan de andere kant vond ik dit de minst interessante verhaallijn van het volledige tweede seizoen. Ik zou het dus niet erg vinden moest je hier niets meer over te weten komen, maar logischerwijs zal dit zeker ter sprake komen.
 5. Zien we Christian nog terug denk je? In zijn revalidatieproces of eventueel zelfs in Las Encinas? Volgens mij is Christian een afgesloten hoofdstuk, net als Nano. Er zal nog over gesproken worden via verwijzingen maar als je het mij vraagt, krijgen we Christian niet meer te zien. Hij dreigde er wel mee (naar Carla) om een comeback te maken dus wie weet slaat hij wel toe in de seizoensfinale van seizoen 3?
 6. Cayetana mag terugkomen naar Las Encinas. Denk je dat ze zal standhouden tussen alle rijkeluiskinderen en na alle leugens? Volgens mij kan Cayetana haar mannetje wel staan. En zeker nu Polo aan haar zijde staat. Samen gaan ze het onverslaanbare koppel van seizoen 3 worden, volgens mij. En eerlijk gezegd ben ik wel fan van dit koppel.
 7. Wat denk je dat de straf zal zijn voor Valerio en Lu, van Lu’s vader? Als je het mij vraagt gaat er niets baanbrekend gebeuren tussen die twee. Het zal voortgaan op hetzelfde elan als in seizoen 2: knipperlichtrelatie. Ze haten elkaar maar tegelijk kunnen ze niet zonder elkaar.
 8. Hoe denken jullie dat de rest zal staan t.o.v. Ander? Iedereen behalve Guzman, aangezien deze duidelijk laten weten in de allerlaatste aflevering dat hij niets meer van Ander moet weten. Volgens mij zal niemand, behalve Omar, met Ander willen omgaan. Uit schrik voor Guzmans reactie, of zelfs uit afgunst omdat Ander wist dat Polo de moordenaar was. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Carla en Cristian, moest hij toch terugkomen. Allemaal medeplichtig aan de moord op Marina. Carla kan nog vergeven worden aan het einde van seizoen 3 omdat ze uiteindelijk toch het juiste gedaan heeft: bekend aan de politie uit eigen beweging.
 9. Hoe zal de relatie tussen Omar en zijn ouders verder verlopen? Denk je dat er een kans bestaat tot verzoening? Volgens mij zal Nadia een poging doen tot verzoening tussen haar broer en haar ouders. Misschien dat haar vader zal breken en toch probeert om zijn zoon terug te winnen. Ik denk niet dat Omar uit eigen beweging naar zijn vader zal gaan. Moeilijke kwestie.
 10. Tot slot: hoop je dat in seizoen 3 het verhaal ten einde komt of mogen er nog wel meer intriges plaatsvinden in Las Encinas? Zolang het niet te langdradig wordt en allemaal nog blijft verband houden met elkaar mag er gerust nog een vierde seizoen komen. Het is natuurlijk moeilijk te voorspellen wat er allemaal gebeuren zal in seizoen 3 maar ik heb met beide opties vrede. Zolang het maar eindigt op een hoogtepunt.

Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden! Voel je vrij om alle 10 vragen te beantwoorden, enkele vragen of zelfs maar gewoon je algemene mening van dit seizoen. Laat ook zeker weten als jullie meer zo’n artikelen willen lezen over populaire series!

Reageer met Facebook

7 Comments

 • Lisa (kindnessreads)

  Denken jullie dat Nano nog terug komt in seizoen 3? Zo ja, zal hij wraak nemen omdat iedereen hem verdacht heeft en in de steek gelaten heeft?
  Dit vind ik een moeilijke vraag want de scriptschrijvers hebben hem laten weggaan in seizoen 2. Also verdenkt de politie hem nog steeds nu polo toch weer vrij is? Als ze hem nog steeds verdenken, blijft hij weg maar als hij niet meer wordt verdacht, kan hij terugkomen. Ik vraag me ook af: hoe zorgen ze ervoor dat de opnames van Elite en La Casa Del Papel niet overlappen?

  Hoe zit het met Guzman en Nadia? Denk je dat Nadia eerlijk kan zijn t.o.v. haar ouders? Denk je dat het ooit iets zal worden tussen deze twee of blijft Nadia’s familie parten spelen?
  Nadia en Guzman zijn endgame! Ik weet ook niet hoe het gaat gebeuren want de vader is echt heel erg strikt maar het gaat gebeuren.

  Zal Polo wraak nemen t.o.v. zijn klasgenoten? Of houdt hij zich onder de radar om niet in de problemen te komen met de politie?
  Moeilijke vraag. Hij is niet vals beschuldigd want hij heeft het echt gedaan. Dus wraak nemen voor iets dat je echt hebt gedaan? Ik vind het ook erg vreemd dat hij bij de politie niet bekend heeft. Hij voelde zich duidelijk niet goed dus ik snap niet hoe hij niet bekend heeft. Ook het feit dat Cayatana er nu bij betrokken is, vind ik vrij onrealistisch. Like you barely know the guy en nu ga je even in een meer springen zodat hij niet wordt beschuldigd. WEIRD.

  Wat met Samuel en de maffia? Zal hij hiervan nog iets te horen krijgen?
  Dat denk ik niet. Volgens mij was dat gewoon in het script om in dit seizoen spanning op te bouwen naar het einde toe.

  Zien we Christian nog terug denk je? In zijn revalidatieproces of eventueel zelfs in Las Encinas?
  Zoals jij denk ik van niet. Hij is duidelijk nu in een lang revalidatieproces in Zwitserland. Het lijkt me niet gemakkelijk om hem ineens terug te brengen.

  Ik ga even hier stoppen en morgen verder doen!
  Also een vraag die ik heb:
  Wat gaan de ouders van Carla doen?
  Lisa (kindnessreads) onlangs geplaatst…Overzicht recensiesMy Profile

  • Céline

   Op je antwoord van Polo’s wraak: ik bedoel hiermee wraak naar Carla toe omdat zij hem beschuldigd naar de inspecteur toe. Ook al is hij schuldig. Cayetana doet dit omdat Polo haar geholpen heeft om dat geld van het benefiet te verdoezelen. Cause everybody deserves a second chance (maar dan in het Spaans ;))

   Omgosh de ouders van Carla! Ik ben die helemaal vergeten! Die gaan Carla koste wat het kost beschermen (denk ik). Misschien zelfs jacht maken op Polo? Who knows.

   • Lisa (kindnessreads)

    Maar dan in het Spaans (ik ga even dood van het lachen). Maar gaan de ouders Carla wel beschermen? Hun geheimen die op dat ene horloge stonden kunnen nu ook aan het licht komen? I mean ze hebben Cristian al bijna vermoord.

    Cayetana mag terugkomen naar Las Encinas. Denk je dat ze zal standhouden tussen alle rijkeluiskinderen en na alle leugens?
    Het gaat zij en polo tegen de rest van de school zijn.

    Wat denk je dat de straf zal zijn voor Valerio en Lu, van Lu’s vader?
    Ja waarom deed Valerio dat??? Dit betekent ook duidelijk dat hij de relatie niet meer ziet zitten. Volgens mij gaat hij weggestuurd worden want ik zie niet meer een erg grote rol voor hem weggelegd. Also wist je dat mensen blijkbaar Valerio en Nadia shippen (ughhhh).

    Hoe denken jullie dat de rest zal staan t.o.v. Ander? Iedereen behalve Guzman, aangezien deze duidelijk laten weten in de allerlaatste aflevering dat hij niets meer van Ander moet weten.
    Maar weet iemand anders dat Ander dit ook wist? Volgens mij is Guzman de enige (ik herinner me nu al de details niet meer van dit seizoen). Dus volgens mij gaat iedereen gewoon normaal doen behalve Guzman.

    Hoe zal de relatie tussen Omar en zijn ouders verder verlopen? Denk je dat er een kans bestaat tot verzoening?
    Ik weet het echt niet.

    Tot slot: hoop je dat in seizoen 3 het verhaal ten einde komt of mogen er nog wel meer intriges plaatsvinden in Las Encinas?
    Ik las ergens dat de bedenker origineel 3 seizoenen had uitgedacht dus ze moeten het niet gaan uitmelken zoals ze bij La casa del papel hebben gedaan.

    Dit was echt tof!

    • Céline

     Valerio en Nadia, hell no. Doe mij maar single Valerio en Nadia en Guzman. I.v.m. Ander: Omar weet het, maar die lijkt er geen probleem mee te hebben. Volgens mij gaat het toch uitkijken, want ook Samu weet het volgens mij (maar dat weet ik niet 100% zeker).

 • Rani

  Ik ga eventjes heel algemeen zeggen wat ik van het volgende seizoen verwacht.
  – Ik verwacht Nano en Christian sowieso terug te zien! Op dat hoop ik toch, haha
  – Ik denk niet dat Valerio en Lu sancties gaan krijgen. Ik vond het wel duidelijk dat Valerio Lu totaal niet meer zag zitten vanwege haar rottig karakter.
  – Over Nadia en Guzman kan ik geen uitspraken doen. Ik hoop dat Nadia voor de liefde kiest, maar na het einde van vorig seizoen is dat niet meer zeker. En misschien komt eindelijk die ene zus in beeld die de familie had beschaamd!
  – Ik denk dat het na een tijd wel ok komt met Ander, ik denk dat ze hem wel zullen vergeven.
  – Ik denk dat het wel duidelijk is dat Samu met de maffia te maken gaat krijgen omdat die verhaallijn nog niet is afgesloten.
  – Nja, ik weet niet echt hoe Pollo zich volgend seizoen gaat gedragen. Op het einde van dit seizoen kwam hij wel heel zelfzeker over, dus ik heb een vermoeden dat hij niet onder de radar gaat blijven en dat hij gaat blijven ontkennen dat hij Marina niet heeft vermoord.

  Ik ben wel blij dat Guzman en Samu de strijdbijl hebben begraven. Ik moet toegeven dat ik wel een vaag vermoeden ze aan het samenspannen waren, dus toen dat werkelijkheid bleek, was ik dolgelukkig, haha! Ik vermoed dat ze samen Pollo ten onder willen brengen volgend seizoen…

  Jammer dat het nog eventjes wachten is op seizoen 3. Ik denk dat ik niet gauw genoeg ga krijgen van Elite, ook puur omdat de personages allemaal zo tof zijn, dus voor mij mag er sowieso een seizoen 4 zijn.
  Rani onlangs geplaatst…Booktalk | Bib buit en enkele overpeinzingenMy Profile

  • Céline

   Dat zou wel een heuse plottwist zijn moest Nadia haar zus plots in beeld komen! I’m in haha. Ik had het aan de ene kant verwacht dat Guzman en Samu gingen samenwerking maar pas 1 minuut voor het onthuld werd dus geen idee of dat echt telt haha. Maar was wel een geweldige plottwist, vond ik persoonlijk. Ja Elite mag voor mij ook wel nog een tijdje doorgaan! Maar volgens Lisa, die ook reageerde op dit artikel, waren er initieel maar 3 seizoen gepland, dus we zullen zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge