Ontspanning

Kom naar huis, een van de mooiste New Adults die ik ooit las

Kom naar huis van Emma Anna, is een New Adult die begin oktober uitkomt bij Dutch Venture Publishing. Ik moet zeggen dat ik amper New Adult lees, omdat het genre mij meestal niet ligt. Maar volgens mij heb ik nu dé New Adult gevonden, die iedereen graag zal lezen. Emma Anna schrijft New Adult hoe het zou moeten, en hierdoor weet ik dat New Adult mij wél ligt. In deze recensie lees je waarom Kom naar huis, een van de mooiste New Adults is die ik ooit las.

Toen ik de achterflap las van Kom naar huis had ik absoluut niet verwacht dat dit verhaal zo aangrijpend, zo echt en zo rauw ging uitpakken. Ik volg Emma Anna al een tijdje op Instagram zonder te weten dat zij boeken schreef (ook al is haar naam op Instagram emma.anna_author), en was dus verrast toen ik haar naam zag staan op deze cover.

Ik begon het boek te lezen zonder verwachtingen, want zoals eerder gezegd had ik nog niet het juiste boek gevonden in het New Adult-genre. Meestal overheerst het seksuele in New Adults, terwijl ik er van overtuigd ben dat New Adult om zó veel meer draait. New Adult draait ook om innerlijke battles, tegenslagen in het leven, de weg naar het vinden van je innerlijke zelf, de weg naar volwassenheid… En dit alles heeft Emma Anna perfect weten neer te schrijven.

Wanneer Hannah Mackenzie een baan krijgt bij de uitgeverij waar ze altijd al wilde werken, gaat er een wereld voor haar open. Na een gewelddadige relatie is haar zelfvertrouwen ver te zoeken, maar wanneer ze haar baas Luc beter leert kennen, komt daar verandering in. Luc Wennam heeft het allemaal: twee fantastisch lopende bedrijven, genoeg geld om nooit meer te hoeven werken, en een bloedmooie verloofde. Wanneer hij echter bedrogen wordt, realiseert hij zich dat hij niet terug wil naar het leven waarin hij ooit zo succesvol was. Maar vechten voor de liefde is niet makkelijk als de vrouw van wie je houdt voor haar leven verminkt is en je verleden nog een troef achter de hand heeft.
Emma Anna is er in geslaagd om een niet standaard liefdesverhaal neer te pennen met een plot om u tegen te zeggen. Zowel de romantiek als de achtergrondverhalen zijn zodanig in balans dat alles exact wordt overgebracht zoals het zou moeten.

Kom naar huis is zo emotioneel, zo echt en zo aangrijpend dat ik het meteen voor een tweede keer zou willen lezen. Er is een tekort aan sterren om dit boek deftig te kunnen raten. Ik kreeg een digitaal recensie-exemplaar van de uitgeverij, maar vond het zodanig mooi, wat trouwens een understatement is, dat ik zelf een paperbackexemplaar aankocht. Volgens mij ben ik nog nooit zo lyrisch geweest over een boek. Het is een verhaal dat je zelf moet ervaren, want elke recensie doet volgens mij teniet aan het boek.

Ze wilde de gedachte aan wat er zaterdagavond tussen hen gebeurd was wegdrukken, maar het lukte niet. Ze kon zijn lieve, tedere, zachte aanraking niet vergeten. Het deed zo’n pijn dat ze het nooit meer mocht voelen. Nooit meer met hem, met de man die haar had geheeld en gebroken, en weer geheeld zonder dat hij het doorhad.

Ik wil Dutch Venture Publishing heel erg bedanken voor het opsturen van een (digitaal) recensie-exemplaar. Dit heeft mijn recensie op geen enkel vlak beïnvloedt. Meer informatie over mijn recensiebeleid vind je hier.

Reageer met Facebook

3 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge