Ontspanning

Het Apocalypsverbond, een veelbelovend begin van een spannend avontuur

Het Apocalypsverbond is het eerste boek in een nieuwe serie van Morgan Blade. Het Apocalypsverbond brengt de lezers een andere kijk op het Hiernamaals doorspekt met mythen zoals we van Blade gewoon zijn. In deze recensie lees je waarom dit boek een veelbelovend begin is van een spannend avontuur.

Alhoewel Het Apocalypsverbond erg verschilt van de Muse Academy-reeks qua verhaal, brengen ze toch een aantal gelijkenissen met zich mee. Beide series bevatten een avontuurlijke queeste, een hechte vriendschap en zijn gebaseerd op historische verhalen. En dat is ook het leuke aan de boeken van Morgan Blade. Ze brengt mythes en oude verhalen terug tot leven op een originele manier.

Het verhaal begint meteen goed. Je maakt meteen kennis met jonge Heks Lux. Lux komt te sterven en belandt bij De Dood, wat resulteert in een heus avontuur om de wereld te redden van al het kwade. Net zoals in Muse Academy is de schrijfstijl erg vlot en aangenaam om lezen. Voor je het weet sla je de laatste bladzijde om en wil je zo snel mogelijk lezen wat Lux en haar vrienden nog meer voor ons in petto hebben.

Er zal nooit vrede zijn tussen de magische wereld en die van de mensen. Alleen oorlog totdat de duisternis compleet overheerst. Ik beloof jullie, mijn beste vijanden, dat die dag snel zal komen. De vraag is enkel of je met ons meevecht tegen het onrecht dat ons is aangedaan, of ervoor kiest om een hindernis te blijven, die we zonder pardon van de kaart zullen vegen.

Waar ik in Muse Academy vaak de draad kwijt was door de veelheid aan personages, had ik dit bij Het Apocalypsverbond niet. Ik weet niet of het bewust was of niet, maar dit verhaal bevat heel wat minder personages dan MA, waardoor er iets meer diepgang kon gelegd worden in personages. Het is niet een erg gelaagd verhaal, maar toch. Ieder personage heeft zijn eigen heerlijke persoonlijkheid, zowel Lux, River, Rox als Cassie.

Het leuke aan dit verhaal is dat het grotendeel van de personages behoren tot het Magische District. Zo maken we kennis met zowel Heksen als Pixies, maar ook met andere magische wezens die we nog helemaal niet kennen zoals Inbugs. Morgan Blade is er in geslaagd om een wereld te creëren met zowel bekende als onbekende magische elementen, en dat is volgens mij de sterkte van dit boek.

Wat als Dood geen plaats voor je heeft in het Hiernamaals?
In een wereld vol strijd, tussen mensen en magische wezens, komt de jonge Heks Lux om het leven. Er is echter één probleem… Dood heeft haar niet op zijn gastenlijst staan. Lux is verdoemd om eeuwig vast te zitten in de Schemerzone. Tot Dood haar een tweede kans op leven aanbiedt, onder strikte voorwaarden.
Ondertussen roert zich het duistere genootschap Turbatio Mala dat de wereld wil onderwerpen aan zwarte magie. Hun duister complot lijkt zich te focussen op de Ruiters van de Apocalyps, iets dat Dood enorm verontrust. Hij heeft al een tijdje niets meer van zijn Broeders gehoord.
Lux moet ze stoppen om zo haar nieuwe kans op leven te verdienen. Al snel vindt ze bondgenoten in haar beste vriendin en Pixie Cassie, de kunstzinnige Rox, en de menselijke dief River die het niet zo op magie heeft.
Zal hun vriendschapsverbond stand houden? Of gaat de overwinning naar het dodelijke Apocalypsverbond van Turbatio Mala?

Conclusie

Het leuke aan de boeken van Morgan Blade, is dat er telkens mythes en volksverhalen aan te pas komen maar dan op een vernieuwende manier. Ze geeft er net als in Muse Academy een geheel eigen twist aan waardoor ze meteen haar stempel drukt in de YA-community van eigen bodem.

Het Apocalyps verbond was spannend, origineel en maakt nieuwsgierig naar de vervolgdelen. Niet geheel diepgaand maar wel een veelbelovend begin van een spannend en nieuw avontuur. Een boek waarvan je weet dat alles goed komt zolang je maar je vrienden naast je hebt staan.

Misschien vind je dit artikel over Muse Academy ook leuk: Speeddaten met Morgan Blade | Booktag

Ik wil Uitgeverij Kabook heel erg bedanken voor het opsturen van een (digitaal) recensie-exemplaar. Dit heeft mijn recensie op geen enkel vlak beïnvloedt. Meer informatie over mijn recensiebeleid vind je hier.

Reageer met Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge