Ontspanning

Versplinterd verlangen, een rockstar-romance van eigen bodem

Versplinterd Verlangen is een New Adult rockstar-romance over Linde en haar favoriete zanger Sverre. In deze recensie lees je waarom Versplinterd Verlangen mij niet volledig kon bekoren en mij eerlijk gezegd wat deed denken aan een fanfic.

In Versplinterd Verlangen volgen we het verhaal van Linde, die haar favoriete zanger aanrijdt met haar auto. Zo komt het verhaal op gang, en komen Linde en Sverre in contact met elkaar. Als ik de flaptekst las, dacht ik meteen aan een soort fanfiction-verhaal op het bekende platform Wattpad. En na het lezen van het verhaal, zou het mij niets verbazen als dit daadwerkelijk zo was.

Over de schrijfstijl van het boek heb ik niets op aan te merken. Het leest vlot, er waren geen stroeve zinnen aanwezig, het is niet Nederlands-Nederlands waardoor ook Vlaamse lezers geen struikelblokken zullen ervaren tijdens het lezen… De schrijfstijl was goed en aangenaam om lezen.

Wat het inhoudelijke betreft was het verfrissend om eens te lezen vanuit een ander standpunt in de relatie. Het is namelijk zo dat Linde, het hoofdpersonage, diegene is die vreemdgaat. Terwijl er meestal geschreven wordt vanuit het standpunt van de bedrogene. Ook het leeftijdsverschil tussen Linde en Sverre maakt een groot taboe wat bespreekbaar (26 vs 41 als ik mij niet vergis).


Als Linde de zanger van haar favoriete band bijna aanrijdt, beseft ze nog niet wat voor impact dit op haar leven zal hebben. Ze geeft knappe rockster Sverre alleen een lift en daarna gaan ze allebei verder met hun eigen leven. Denkt ze.
Alles verandert als ze na zijn concert samen op een hotelkamer belanden. Plotseling begint Linde de scheurtjes in haar eigen relatie op te merken. Haar vriend Finn denkt wel erg veel aan zichzelf en lijkt zich niet echt druk te maken over hoe zij zich voelt. Moet ze vechten voor iemand die dat niet voor haar doet of moet ze voor zichzelf kiezen?

Aan de andere kant bevatte het boek ook heel wat elementen die mij tegenhielden om dit boek helemaal leuk te vinden. Zo bevatte het boek iets te veel toevalligheden en kreeg het boek plots een groots fanfictie-gehalte. Ik mistte een soort extra gelaagdheid in het verhaal. Meer diepgang aangaande Lindes mentale struikelblokken i.v.m. haar moeders verslaving, de sleur in haar leven met Finn, de communicatie met haar vader en oma… Ik wil dat New Adults zich niet enkel focussen op het seksuele (wat overigens best goed is neergezet hier) maar ook op de innerlijke struggles van de hoofdpersonages. Zo mistte ik in dit boek ook een vertelperspectief vanuit Sverre. Een relatie betekent meer dan enkel het seksuele, en dat mistte ik. En ik weet dat wat Linde en Sverre hadden in dit boek, niet echt een relatie te noemen was, maar dan had ik wel graag wat meer mentale aspecten gelezen van het hoofdpersonage, en dan nog het liefst vanuit Sverres perspectief.

Ik dacht dat ik gelukkig was met Finn. Dat ik een goede relatie had en dat Sverre en ik elkaar na die ene keer niet meer zouden zien. Ik had het mis. Zo ontzettend mis. Sverre laat me inzien dat Finn misschien niet de liefde van mijn leven is. Dat een relatie meer is dan alleen denken aan jezelf. En dat is precies het probleem. Want nu denk ik steeds vaker aan Sverre.

Conclusie

Versplinterd Verlangen is een aangenaam boek om lezen, niet meer maar ook niet minder. Het doet eerder denken aan fanfictie-verhaal, wat perfect zou passen op het Wattpad-platform. Het is een perfect boekje voor tussendoor met de nodige portie drama en romantiek. Maar verwacht geen diepgaande New Adult. Het boek was goed maar daar blijft het ook bij.

Ik wil Dutch Venture Publishing heel erg bedanken voor het opsturen van een (digitaal) recensie-exemplaar. Dit heeft mijn recensie op geen enkel vlak beïnvloedt. Meer informatie over mijn recensiebeleid vind je hier.

Reageer met Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge