Diverse recensies

I write better than I talk | Podcast

I write better than I talk is de nieuwe podcast van YA-auteurs Chinouk Thijssen, Pamela Sharon, Astrid Boonstoppel en Laura Diane. Al een hele tijd maakten ze ons nieuwsgierig naar hun nieuw project via hints op sociale media. Heel wat personen dachten aan schrijfworkshops maar niets is minder waar: het werd een podcast.

Zelf luister ik maar heel af en toe naar podcasts. Maar als YA-auteurs de handen ineenslaan om eentje te maken, dan ben ik er als een van de eersten bij. En ik moet zeggen: het smaakt naar meer. Meteen na de podcast ging ik nieuwe podcasts opzoeken in hetzelfde genre en dat is toch een compliment.

Voor wie de auteurs niet kent, is onderstaand lijstje misschien wel handig:

  • Chinouk Thijssen is vooral bekend van de Truth or Dance-trilogie, maar ook Fataal Spel werd heel goed ontvangen door de lezers.
  • Pamela Sharon is bekend om haar boek ‘De geur van groen’
  • Astrid Boonstoppel is bekend om haar boek ‘Dit is hoe het ging’
  • Laura Diane haar boek moet nog gepubliceerd worden maar zal ‘Als de nacht eindigt’ gaan heten.

I write better than I talk, 31:27

Je merkt meteen bij het luisteren dat dit een heel spontane podcast wordt. Geen ingestudeerde tekst, nee: een aantal kernvragen waar heel spontaan op geantwoord wordt. De eerste aflevering telt 30 minuten en deze vlogen echt voorbij. In de eerste aflevering gingen ze vooral in op het gebruik van sterren in recensies, het effect van sterren/kritiek op je volgend schrijven, het effect van sociale media en om af te sluiten een aantal stellingen. De podcast zat goed ineen, was toegankelijk, chaotisch maar ook spontaan, maar vooral erg leuk.

Ik vond het erg interessant om de stem achter het boek te horen. Het duurde even voor ik doorhad wie wie was, maar het was echt leuk om de auteurs beter te leren kennen. Tijdens de podcast gaven de auteurs tips aan toekomstige auteurs hoe ze moeten omgaan met kritiek, met negatieve recensies, met sociale media, etc. En dat was erg interessant om horen. Want zelfs als je niet schrijft was het erg interessant om te lezen als blogger. Zo ga je toch meer nadenken over de manier waarop jij sterren uitdeelt en hoe je alles formuleert in je recensie.

De eerste aflevering was alvast een succes! Hieronder kun je de eerste aflevering beluisteren via Spotify. Wil je het liever beluisteren via Soundcloud: klik hier.

Reageer met Facebook

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge