Persoonlijk/Lifestyle

NaNoWriMo 2019 met een twist

November is alweer aangebroken en voor veel schrijvers betekent dit maar één ding: NaNoWriMo is terug van de partij. In dit artikel leg ik jullie uit waar NaNoWriMo voor staat en op welke manier ik zal deelnemen.

Heel wat mensen onder jullie, vooral de lezers, weten waar NaNoWriMo voor staat. Maar er zijn er ook heel wat die het nu horen donderen in Keulen. NaNoWriMo staat voor National Novel Writing Month. In deze maand proberen heel wat schrijvers en fanatiekelingen in één maand tijd 50.000 woorden op papier te krijgen. De bedoeling van NaNo is dat je iets doet met je schrijfkriebels om zo een bepaalde draft of ruwe schets op papier te krijgen. Grotendeels en dus de meerderheid van de deelnemers nemen deel aan NaNo omdat ze de ambitie hebben om een boek op de markt te krijgen. Heel wat grote schrijvers namen of nemen hier aan deel zoals Julie Kagawa en Marissa Meyer, maar ook schrijvers van eigen of Nederlandse bodem doen mee zoals Nina Verheij. Heel wat schrijvers nemen het schrijven terug op na een schrijfdip, maar het kan ook zijn dat er al een ruwe schets op papier staat en dat schrijvers in deze maand alles gaan herschrijven om een definitieve versie naar de uitgeverij te sturen. NaNoWriMo kan je dus op vele manieren interpreteren maar waar het allemaal om draait is dat je iets doet met je schrijfambities en je bepaalde doelen haalt. Of je nu die 50.000 woorden haalt of niet: je bent terug aan het schrijven gegaan en dat is het belangrijkste.

NaNoWriMo à la Céline

Ik weet niet of het al bestaat en of het al eens gedaan werd (ik vermoed van wel want zo origineel ben ik nu ook weer niet): ik maak er een NaNoWriMo: Blogeditie van. In de maand november zal ik proberen om 50.000 woorden te bloggen. Ik heb er geen idee van hoeveel artikelen dit worden maar ik ga het proberen. Ik heb zó veel ideeën neergepend in een notitieboekje dat ik ze deze maand allemaal uitgetypt wil hebben. Ze moeten daarom niet allemaal deze maand online komen, zolang ze ingepland zijn voor deze maand en de komende maanden ben ik al erg blij. Vorige maand hield ik mij vooral bezig met boeken lezen (14) en deze maand wil ik iets minder lezen en meer artikelen schrijven.

Ik kies er dus niet voor om zelf een boek op de markt te brengen of zelf een boek te schrijven. Het is niet dat ik geen ideeën heb om op papier te brengen maar ik weet niet of ik wel zeker ben dat ik er iets mee wil doen. Dus voor dit jaar houd ik het maar bij mijn eigen gecreëerde blogeditie.

Doel

Mijn doel is net zoals iedere andere deelnemer: schrijven. Of ik nu die 50.000 woorden haal of niet, maakt helemaal niet uit. Zolang de blogflow er maar een beetje tevoorschijn komt. Want ik pen alles neer op papier maar vaak doe ik er niets mee, en dat is wel jammer.

Wat ik wel wil bekomen is dat jullie niet merken dat ik schrijf om te schrijven. Dat er geen ellenlange zinnen en overbodige woorden gebruikt worden juist om mijn wordcount naar boven te halen. Ik wil dat de artikelen kwaliteitsvol blijven en dat jullie met hartenlust kunnen scrollen door mijn blog. Ik ga jullie ook niet overladen met artikelen, ze kunnen evengoed ingepland zijn voor december en januari, maar ik wil ze wel deze maand schrijven om NaNoWriMo hopelijk te voltooien.

NaNoWriMo 2019: De blogeditie

Wil jij ook meedoen op deze manier aan NaNoWriMo: heel veel succes! Stuur mij een berichtje via sociale media, misschien kunnen we elkaar aanmoedigen? En dan nu het belangrijkste: veel plezier! Ik hoop dat ik er ook van ga genieten en dat het niet zal aanvoelen als een verplichting. Want het moet natuurlijk leuk blijven. Ik zal iedere week een update plaatsen hoe deze editie mij bevalt en zo houd ik jullie ook wat op de hoogte van de vorderingen.

Er zal alleszins veel tijd in kruipen want bloggen doe je niet zomaar. Want foto’s nemen hoort er ook bij uiteraard + het onderhouden van alle sociale media kanalen. Maar ik neem het er met plezier bij!

Doe jij mee aan NaNoWriMo 2019?

Schrijf ze! Heb jij een account op NaNoWrimo en wil je mijn vorderingen volgen? Voeg dan Mybookishempire toe als buddy door hier te klikken.

Reageer met Facebook

9 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge