Ontspanning

Serie review | Dead to me | Seizoen 1

Het eerste seizoen van Dead to me wordt bestempeld als een zwarte komedieserie. De serie bestaat uit tien afleveringen van elk een kleine dertig minuten, waardoor het bingewatchen gestimuleerd wordt. In dit artikel lees je wat ik nu exact vond van dit eerste seizoen.

Dead to me keek ik in amper twee dagen uit. Ik hou echt van series met een korte afspeellengte. Zo blijft het telkenmale boeiend, stimuleert dit het bingewatchen en voor je het weet ben je reeds ten einde. Dead to me gaat over Jen en Judy die beiden op hun eigen manier kampen met rouwgevoelens. De serie brengt heel wat gevoelens op de kaart, maar dan op een humoristische manier. Het brengt zowel rouw en verdriet in beeld, maar deels ook het verwerkingsproces.

Dead to me vertelt het verhaal van Jen en Judy. Jen verloor haar man in een tragisch auto-ongeluk gepaard met vluchtmisdrijf. Tot het obsessieve toe probeert Jen het haar levensdoel te maken om de dader te vinden. Na een tijd beslist Jen om haar leven gedeeltelijk terug op te nemen door deel te nemen aan een lotgenotengroep waar ze Judy leert kennen. En zo gaat de bal aan het rollen want Judy haar leven is rommelig en bevat heel wat verrassende wendingen.

“I have two kids, two boys who need me. So I’m not going to be one of those Xanax, Ambien, zombie moms, you know?” – Jen

Zoals eerder gezegd kijk je de serie in één ruk uit door onder andere de korte afspeellengte maar ook door de vele plottwisten aanwezig in het verhaal. Ook de acteurs zetten hun rol goed neer waardoor het eigenlijk echt een feestje wordt om te kijken naar deze serie. Iedere aflevering eindigt ook met een cliffhanger waardoor stoppen echt onmogelijk lijkt. Ook de seizoensfinale doet zeker niet onder want zelfs deze zat verrassend goed in elkaar. Ik kan al niet wachten hoe alles zal uitdraaien in het tweede seizoen want heel wat vragen blijven nog onbeantwoord. Geen paniek, het tweede seizoen is reeds bevestigd dus we krijgen (voorlopig) niet te maken met een gecancelde serie.

Conclusie

De sfeer van de serie wisselt af tussen komedie en drama wat het geheel zeker waardig maakt. Ben je op zoek naar een serie waar rouw en het bijhorende verwerkingsproces correct en realistisch in kaart wordt gebracht, dan zou ik Dead to me niet aanraden. Ben je daarentegen op zoek naar een humoristische serie met een zwart randje dan is deze serie misschien wel iets voor jou. Ik heb alvast genoten van dit eerste seizoen dus Netflix: laat seizoen twee maar komen!

Reageer met Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge