Persoonlijk/Lifestyle

NaNoWriMo 2019 met een twist | Blogeditie | Dag 1 – 11

In een eerder artikel konden jullie lezen dat ik meedeed aan National Novel Writing Month 2019 maar dan met een twist. Ik ga proberen 50.000 woorden te schrijven in één maand tijd, in functie van mijn blog. Hoe de afgelopen dagen verlopen zijn, lees je in dit artikel.

Ik weet niet hoe ik op dit idee gekomen ben, en waarom ik na dat idee toegezegd heb om dit te proberen, maar ik heb het onderschat. Zwaar onderschat. Volgens mij besefte ik niet zo goed hoeveel 50.000 woorden wel zijn. Het zijn er veel, geloof mij. En de meeste mensen proberen het dan nog met een verhaal, terwijl bloginspiratie veel gemakkelijker is lijkt mij. Ik kan je al één iets verklappen: niet alles verliep volgens plan.

Dag 1

De eerste dag zou vlekkeloos verlopen moeten hebben, want het was namelijk een feestdag + de motivatieberg is meestal groot bij de start. Deze dag, net zoals de voorgaande dagen, twijfelde ik enorm of ik mee zou doen aan NaNo. Dus bij deze het woordtotaal van dag 1: 0

Dag 2

Ehm, tja. Nog steeds niets beslist. Kwestie van de uitdaging wat moeilijker te maken en zo?

Woordtotaal van dag 2: 0

Dag 3

De derde dag van november, ook wel bekend als de dag waarin ik besliste om tóch mee te doen, maar dan met de blogeditie uiteraard. Ik schreef een aantal artikelen:

 • Een aankondigingsartikel dat ik ging meedoen met NaNo: deze lees je hier. Dit artikel bevat 744 woorden.
 • Een artikel in de rubriek ‘Serie onder de loep’, namelijk 13 bedenkingen bij 13 reasons why: deze lees je hier. Let op dit artikel bevat spoilers over alle drie seizoenen. Dit artikel bevat 840 woorden.
 • Een sfeerverslag van Boekenbeurs Antwerpen (31/10) in de categorie ‘Waar ik ga’. Deze lees je hier. Dit artikel bevat 1190 woorden.

Ik ben echt tevreden van dag drie. De motivatie was er, de inspiratie was er, alles was aanwezig voor een geslaagde dag. Helaas zit ik niet op schema, aangezien ik niet op tijd begon. Jammer!

Woordtotaal van dag 3: 2774

Dag 4

Op de vierde dag van deze uitdaging schreef ik onderstaande artikelen:

 • Een Netflixrecensie, meerbepaald over het eerste seizoen van Dead to me. Deze kun je hier lezen. Dit artikel bevat 438 woorden.
 • Een persoonlijk artikel waarvan ik nog steeds niet besloten heb of ik deze online durf te plaatsen. Dit artikel bevat 970 woorden.
 • Een artikel over The Sims 4. Deze staat ingepland op 20/11. Dit artikel bevat 693 woorden.

Ook op dag 4 schreef ik 3 artikelen. Voor mij is dit best veel en zo voelde het ook aan. Ik had, en heb nog steeds, heel veel inspiratie voor artikelen en er zijn nog een aantal recensies die geschreven moeten worden, maar voor deze dag hield ik het voor bekeken.

Woordtotaal van dag 4: 2101

Dag 5

Op de vijfde dag merkte ik al meteen de invloed van NaNo. NaNo geeft je een virtuele schop onder je kont om aan het schrijven te gaan, maar deze dag had ik er écht maar dan ook écht geen behoefte aan. Deze dag plande ik dan ook in om te lezen. Want boeken zijn nodig om recensies te kunnen schrijven. Ja, toch?

Woordtotaal van dag 5: 0

Dag 6

Deze dag besloot ik om er terug tegenaan te gaan en schreef toch twee artikelen:

 • Een artikel in de rubriek ‘waar ik ga’: een hotspot in de streek van de Somme (Frankrijk) waar jullie alles over kunnen lezen op 24/11. Dit artikel bevat 666 woorden.
 • Een Netflixrecensie over de miniserie The I-land. Dit artikel wordt gepubliceerd op 22/11. Dit artikel bevat 484 woorden.

Ik had graag nog een derde artikel geschreven maar er werden ook een aantal privé-afspraken gepland waardoor de tijd deze keer beperkt werd. Maar voor de tijd die ik wél had, vind ik dat het resultaat er wel mag zijn.

Woordtotaal van dag 6: 1150

Dag 7

November is volledig volgepland en een uitlijning van december werd opgesteld, dus ik ben al erg blij met dit resultaat! Nooit gedacht dat de dagen waarop ik schreef, vlot gingen verlopen, dus ik ben sowieso al blij met het resultaat, ongeacht of ik de 50k haal of niet. Onderstaande artikelen schreef ik op dag 7:

 • Een artikel in de rubriek ‘Boekenliefde’: mijn haat-liefde relatie met De Boekenbeurs in Antwerpen. Deze wordt gepubliceerd op 27/11. Dit artikel bevat 1149 woorden.
 • Een boekrecensie van ‘Stof’ van Joanne Carlton. Deze staat klaar, maar is nog nergens ingepland. Dit artikel bevat 626 woorden.
 • Een boekrecensie van ‘Zonder mij’ van Dani Atkins. Deze staat eveneens klaar, maar wordt voorlopig nog niet ingepland. Dit artikel bevat 596 woorden.

Dag zeven was voor mij een erg geslaagde dag want ik ging eindelijk terug boekrecensies schrijven! Niet dat het lang geleden was, maar zo voelde het wel. In oktober las ik namelijk veertien boeken waardoor de ‘nog-te-schrijven-recensies-stapel’ wel erg groot werd. Dus bij deze kon ik er toch twee afvinken.

Woordtotaal van dag 7: 2371

Dag 8

Deze dag besloot ik om vroeger op te staan en een boek te lezen. Dit omdat ik meedoe aan een blogtour komende zondag en ik had het boek nog niet lezen. Daarnaast wou ik ook nog wat artikelen schrijven, dus vandaar het vroeger opstaan. Op deze vrijdag schreef ik twee artikelen :

 • Een boekrecensie van ‘Een extra wens voor kerst’ van Kathryn Freeman. Deze komt op 17/11 online in functie van de blogtour bij Choc Lit NL. Dit artikel bevat 759 woorden.
 • Een boekrecensie van ‘Ik mis je’ van Gillian King. Dit boek las ik afgelopen zomer dus ik ben blij dat de recensie eindelijk geschreven werd. Geen idee waarom ik het zolang voor mij uitschoof. De recensie staat nog nergens ingepland, maar staat wel klaar om gepubliceerd te worden. Dit artikel bevat 766 woorden.

Dit was trouwens de dag waarop ik deze wrap-up had moeten schrijven, maar okeé Ik begon wat later dus ik besefte volgens mij niet echt dat we al een week in NaNoWriMo waren, aangezien deze startte op een vrijdag. Geen drama, maar dit bevestigd terug maar één ding: NaNo doe je best met een planning. En wat had ik niet? Juist ja, een planning.

Woordtotaal van dag 8: 1525

Dag 9

Woordtotaal: 0. Laat ons meteen eerlijk zijn, deze zaterdag werd er niets geschreven buiten wat nieuwe blogideeën op papier. Ik mistte het lezen ook enorm dus naast de huishoudelijke taken en privé-afspraken (en het lange uitslapen uiteraard), las ik vooral in mijn boek. Tot slot ging ik online ook op zoek naar dé perfecte planner, maar zonder resultaat helaas.

Dag 10

Ook op dag 10 werd er niet geschreven, aangezien ik tickets gewonnen had voor de Boekenbeurs in Antwerpen. Ik verliet reeds om 9.30u het thuisfront en kwam pas om 00.40u terug thuis. Vraag mij niet hoe ik dat overleefd heb, maar volgens mij was het vriendenuitje té gezellig om eerder naar huis te keren. En mijn gezondheid liet het toe, dus twee vliegen in één klap. Ik wist dat er van de volgende dag niet veel in huis ging komen, maar het was het waard.

Woordtotaal dag 10: 0

Dag 11

Vandaag zijn we elf dagen ver in deze uitdaging en ook vandaag schreef ik amper. Enkel dit huidige artikel werd geschreven en eigenlijk vind ik het niet zo erg. Ik denk niet dat ik de 50k nog ga halen, maar ik heb er wel andere zaken mee bereikt, en dat is het belangrijkste. Door de zware dag gisteren bestempelde ik vandaag als lazy sunday op een maandag. Want ook dat moet kunnen.

Dit artikel bevat 1541 woorden wat uiteraard gelijk is aan het woordtotaal van vandaag.

Wrap-up van de eerste elf dagen

Woordtotaal van de eerste elf dagen: 11464

Buiten het feit dat ik eerder had moeten starten, vind ik dat ik het best goed gedaan heb. Ik schreef in totaal veertien artikelen in een tijdspanne van elf dagen, wat ik best groots vind. Ik tikte de 11.000 woorden aan, wat ook een prestatie is én ik schreef heel wat artikelen die al lang op mijn to-do-lijstje stonden. Voor mij een geslaagde eerste helft van National Novel Writing Month als je het mij vraagt.

Wat ik vooral besefte, is dat ik een planner nodig heb. Om zowel mijn blogplanning als mijn privé te combineren. Dus als jij de ultieme tip hebt buiten bullet journals, mag je ze altijd in een reactie aanraden. Mijn vorige planner was vol, maar daar was ik niet zo tevreden van. Daarnaast is het complete chaos in mijn blanco notitieboekje door de vele blogideeën en de vele lijstjes, dat ik vaak het overzicht kwijt was.

In deze eerste elf dagen besefte ik ook dat ik de 50k niet ga halen en dat ik ook niet iedere dag meer ga schrijven. Maar áls ik schrijf, dan schrijf ik wel meerdere artikels na elkaar, en van dit tempo hou ik wel.

Ik loop totaal niet op schema, maar dat is niet erg. Het belangrijkste vind ik dat ik terug regelmatiger aan het bloggen ga en dat er artikels geschreven worden die al langer op de planning stonden.

Hoe stellen jullie het met NaNo?

Reageer met Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge