Ontspanning

Waarom de ‘Sims 4-facebookgroep’ echt hilarisch kan zijn

Iedereen heeft ooit in zijn leven wel eens het bekende spel ‘The Sims’ gespeeld. Of het nu de eerste of de laatste versie is speelt van geen belang. Zelf ben ik lid van de bijhorende facebookgroep en af en toe (lees: praktisch altijd) vergeet ik dat ik er lid van ben en dat zorgt dan weer voor grappige situaties.

Dagelijks plaatsen heel wat personen berichten in de desbetreffende facebookgroep. Totaal onschuldig maar vaak zonder vermelding dat het over De Sims gaat, kan het best wel grappige situaties opleveren. Uiteraard is het logisch dat het over het spel gaat aangezien het in deze groep geplaatst wordt, maar als je net zoals ik vaak hersenloos scrolt door Facebook, kan het wel eens zijn dat je dat detail over het hoofd gezien hebt.

Hieronder plaats ik een aantal voorbeelden, dus zet je schrap voor wat ondermaatse humor. Tot slot wil ik graag benadrukken dat ik hier niemand mee uitlach of de groep belachelijk wil maken, want ik ben er graag lid van en stel zelf héél af en toe ook een vraag over mijn geliefde Sims. Ik wil gewoon wat grappige situaties aankaarten waarbij ik eens heel goed moest kijken in welke context dit gepubliceerd werd. Veel plezier alvast!

3, 2, 1, GO

‘Als je met je samengestelde gezin in een groot huis wilt wonen heb je veel geld nodig. Vandaar dat ik even wat geldbomen geplant heb’.

Tja. Als je dit leest zonder dat je beseft in welke groep dit geplaatst werd, kijk je toch wel even verbaasd op. Iemand nog wat geldbomen over trouwens?

‘Ik heb een appartement gebouwd boven mijn dierenartsenpraktijk. Hoe zorg ik er voor dat ik daar in ga wonen en hoe doe ik mijn deur op slot voor iedereen?’

Iets met een sleutel omdraaien enzo. Maar ik geef toe, niet alles is altijd even vanzelfsprekend in The Sims 4 😉

‘Mijn man is reeds vier keer ontvoerd geweest door aliens. Voor zover ik weet kan hij daar zwanger van worden, maar dit gebeurd maar niet. Weet iemand hoe dit zit?’

Neen. Absoluut niet. Dit is echt de samenvatting van een slechte sci-fi-film.

‘Hallo, ik ben nieuw hier en mijn elektriciteit is uitgevallen. Het probleem is dat ik niet weet hoe ik de rekeningen moet betalen. Kan iemand mij helpen?

Tja.

‘Hoe kan ik ervoor zorgen dat er geen vreemde katten binnenkomen? De deur op slot doen helpt niet.’

Deze persoon is klaarblijkelijk geen crazy cat lady.

‘Ik erger mij dat als ik naar mijn werk ga, dat de rest van de mensen niets uitvoeren en er een grote rij ontstaat.. De andere dokter die gaat bij één patiënt staan en komt daar de hele tijd niet meer weg, tot hij terug naar huis mag. De chirurg is alleen aan het analyseren en computeren. De deskmedewerker neemt de telefoons niet meer op… Wat kan ik daar aan doen?’

Oké, deze vond ik echt hilarisch. Want wat doe je met nutteloze collega’s? Geen flauw idee.

‘Vraagje. Waar vind je een kokosnoot? Ik zoek mij rot.’

In de echte wereld zou ik in de dichts bijzijnde winkel eens zoeken. In Sims 4 zou ik ze plukken uit de kokospalm; wie zoekt die vindt.

‘Gaat bij jullie de fotografievaardigheid ook zo traag vooruit?’

Oefening baart kunst, zou ik zo zeggen.

‘Ik heb mijn eigen winkel gemaakt, maar waarom gaat iedereen naakt nadat ze iets gepast hebben?’

Dit kan alleen maar gebeuren in de Sims vrees ik.

‘Hoi. Even een vraagje. Hoe kan je met je kind mee naar school?’

Bij deze moest ik toch twee keer kijken voor ik doorhad in welke besloten groep het geplaatst werd.

Zo, dit waren tien situaties waarbij ik toch even verbaasd opkeek toen het verscheen op mijn nieuwsfeed. Laat zeker weten of je het leuk vond om te lezen en of je zelf ook graag af en toe The Sims speelt.

Speel jij ook af en toe The Sims 4 en wil jij lid worden van deze groep dan kun je hier klikken. Ik heb geen partnerschap of verband met deze groep. Dit artikel is op vrijwillige basis geschreven, zonder sponsoring.

Reageer met Facebook

6 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge