Ontspanning

Boekenliefde: wat ik (ver)kocht, kreeg en las in november 2019

Vroeger hield ik nooit exact bij wat ik per maand aan boeken spendeerde. De laatste tijd ben ik echter steeds meer bewust van onze in- en uitgaven, en uiteraard hoort het boekenbudget hier ook bij. Ben ik volledig losgegaan in november of blijft het nog wat beschaafd: je leest het hier.

November was de maand waarin ik mijn readingchallenge haalde (yay!) maar ook de maand waarin ik bijhield hoeveel ongelezen boeken er in mijn kast staan. Laat ik je nu al verklappen dat het er veel zijn. Heel veel. In mijn ogen toch. Daarom wil ik in 2020 minder boeken kopen (buiten recensie-exemplaren of Ă©chte koopjes) en meer uit eigen kast lezen. Er was onlangs ook een Amazon-sale en ik kocht er NIETS. Trots op mij? Ik dacht het al. Met deze reden hield ik in november bij wat ik kocht, verkocht, kreeg en las in november. Om zo ietwat overzicht te krijgen van mijn uitpuilende TBR.

Wat ik kocht

In november ging ik op 10/11 naar De Boekenbeurs en uiteraard kocht ik daar een aantal boeken. Op De Boekenbeurs koop ik enkel boeken aan die ik kan laten signeren of als ze een bepaalde korting hebben, aangezien je voor ieder boek toch de winkelwaarde betaalt. Ik kocht ook een boek tweedehands en een boek voor een secret santa!

 • Chinouk Thijssen – Truth or dance #3 – Dance or die
 • Ransom Riggs – Miss Perigrine #4 – De kaart der dagen
 • Bjorn van den Eynde – Team Mortis #3 en #4 – Het dodenspel + De zwarte zon
 • Geheim Secret Santa-boek
 • Jill Mansel – Niet storen!
 • Marie Lu – Warcross #1 – Warcross

Warcross kon ik tweedehands voor een prijsje overkopen en aangezien ik Wildcard al had staan (raar, ik weet het), moest ik dit wel overkopen. Dit is echt een fantastische serie, waar ik enorm fan van ben! Het boek van Jill Mansel en de twee boeken van Bjorn Van den Eynde kon ik laten signeren op de Boekenbeurs. Het boek van Chinouk en van Ransom Riggs, waren langverwachte delen die ik nog nodig had in mijn verzameling, + ik kreeg er een gratis boek bij, later hierover meer. En het geheime Secret Santa-boek, tja daar kan ik nog niet veel over kwijt 😉

Wat ik kreeg

Afgelopen maand kreeg ik ook heel wat recensie-exemplaren:

 • Stephen Chbosky – De denkbeeldige vriend (Bedankt Standaard Uitgeverij!)
 • De Collegereeks van Tine Bergen – Onderbuik, Onderstroom, Ondergrang (Bedankt Baeckens Books!)
 • Kathryn Freeman – een extra wens voor kerst (epub) (Bedankt Choc Lit NL!)
 • Game, romance scores #1 (epub) (Bedankt Tinteling Romances!)
 • Christina Dalcher – Vox (Bedankt Uitgeverij Lannoo!)
 • Lucy Foley – De jachtpartij (Bedankt Uitgeverij Lannoo!)
 • Jennefer Mellink – Kwaad Bloed. Dit boek kreeg ik gratis bij aankoop van 2 Clavis-boeken op de Clavis-stand in de Boekenbeurs Antwerpen. Dus bij deze ook bedankt aan Uitgeverij Clavis!

Wat ik verkocht

Ik verkocht vijf boeken uit mijn verzameling dus dat is ook een goed aantal. Ik verkoop vaak een aantal boeken uit mijn kast omdat ik ze toch niet zo heel leuk meer vind of een andere reden.

Wat ik las

In november las ik in totaal negen boeken.

Op 19 november besloot ik om op Goodreads bij te houden hoeveel ongelezen boeken ik heb in mijn kast. Ik kwam toen op een totaal 152 boeken. Het is moeilijk om te bepalen hoeveel boeken dit geminderd is aangezien ik er heel wat kocht en kreeg deze maand en ik niet meer weet wanneer deze nieuwe exemplaren er exact zijn bijgevoegd ect. Maar het komt hier op neer:

Ik las deze maand 4 boeken uit eigen kast maar aangezien ik er heel wat kocht en kreeg komt dit totaal terug op 153 boeken te staan. Ik denk dat het heel moeilijk is om dit aantal naar beneden te krijgen aangezien ik niet zal stoppen met boeken kopen (wel minderen), en ik een abonnement heb bij KOBO+ op mijn e-reader. Misschien dat ik hem in 2020 een aantal maanden pauzeer, maar laat ons eerlijk zijn: ik lees werkelijk iedere dag op mijn e-reader dus volgens mij hou ik dat niet lang vol.

Wrap-up statistieken | November 2019

In mijn statistieken tel ik e-books niet mee. Dit omdat ik een Kobo+ abonnement heb en digitale exemplaren van uitgeverijen tel ik hier ook niet bij.

+ 13 fysieke exemplaren (Exclusief mijn Secret Santa-boek als cadeau aangezien deze niet in mijn kast komt te staan)

-5 verkochte boeken

-9 gelezen boeken waarvan 4 uit eigen kast

Totaal aantal boeken: 328 fysieke exemplaren waarvan 175 gelezen, 153 ongelezen.

Ik had trouwens echt het idee dat ik meer fysieke exemplaren had, maar was wel geschrokken van het aantal ongelezen exemplaren. Ik koop meer dan ik kan lezen en mijn e-reader is hier ook een grote boosdoener in. In 2020 wil ik hier graag verandering in zien dus we zien wel hoe ver we raken!

In november haalde ik trouwens ook mijn readingchallenge van 80 boeken! Hoe gaat het met jouw challenge?

Reageer met Facebook

9 Comments

 • Evi

  Jij hebt heel wat gelezen zeg! Mijn Goodreads reading challenge heb ik al mooi gehaald dit jaar, die van de Verbeelding ga ik niet volledig kunnen afvinken maar dat is niet erg. Want ik vind het vooral belangrijk dat ik plezier beleef aan het lezen 🙂

 • Ilse Durnez

  Al een challenge-getal (schrijf je dat zo?) voor volgend jaar in gedachten?
  Mijn plan is om volgend jaar verder te lezen in de serie van De Schaduw Van De Wind, van Carlos Ruiz Zafon (schrijf je waarschijnlijk niet helemaal zo). De schaduw las ik ooit al eens uit en ik zit nu op een derde van een 2e van zn boeken. Dus al heel content.
  Maar 80, dat haal ik nog niet op 5 jaar.
  Congrats met behalen v je jaardoel. Ik kan je zijn boeken zeker aanraden, Allende ook, maar valt allemaal buiten je genre hé.

  • CĂ©line

   Volgend jaar ga ik hem instellen op 52 denk ik. 1 boek per week want ik wil wat meer gaan naaien volgend jaar aangezien er hier nog wat projectjes te wachten liggen 🙂 Ik heb de boeken van De schaduw van de wind op mijn e-reader geplaatst door jou, een tijdje geleden, dus wie weet wat 2020 zal brengen.

 • zwartraafje

  Tof zo’n overzichtelijke wrap-up post. Ik heb de voorbije maand ook weer enkele boeken uit mijn kasten gehaald om naar de Kringloopwinkel of deSleghte te doen. Maar net als jij blijf ik er ook bijkopen waardoor mijn tbr meestal ergens op een nul-operatie uitkomt aan het einde van het jaar. 🙂 Ebooks tel ik zelf ook niet mee bij mijn TBR. Geen flauw idee waarom eigenlijk maar vanaf de start van die Gelezen in en Aanwinsten-posts heb ik ervoor gekozen om me enkel op de fysieke exemplaren te concentreren. Bij mijn Boekenkast in cijfers tel ik die digitale boeken ook niet mee dus die gaan zich ongetwijfeld heel verwaarloosd voelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge