Ontspanning

De betovering van Kerstmis, een kerstnovelle

In ‘De betovering van Kerstmis’ zet Kirsty Ferry in een klein aantal pagina’s een kerstverhaal neer. Helemaal perfect dus voor deze (drukke) decembermaand. Of niet?

In ‘De betovering van Kerstmis’ maken we kennis met Ailsa. Ailsa is huwelijksplanner van beroep, en ook met Kerst heeft ze een huwelijk op de planning staan. Dit staat ten volle in de weg van haar eigen kerstfeest, en zoals het cliché zich voordoet weet ze er haar eigen draai aan te geven zodat toch alles goed komt.

De laatste tijd lees ik steeds meer feelgood-boeken, en daar horen boeken over kerst ook bij. Heerlijk om in weg te dromen, en dus te ontsnappen van de drukke decembermaand. Jammer genoeg kon dit verhaal mij niet meenemen in de belevingswereld van de auteur. Alhoewel het verhaal erg vlot geschreven is, kon de inhoud mij niet bekoren.

De duisternis kroop op haar af en voordat ze ook maar iets kon doen, zakte ze in een klein hoopje in elkaar op de grond. Haar ogen waren dicht en haar hoofd gevuld met beelden van vandaag.

Het spreekt voor zich dat in een boek van amper 121 pagina’s, niet ieder personage tot in de puntjes kan besproken worden. Het is en blijft een novelle. Achteraan staat er geschreven dat er nog meer boeken geschreven zijn met deze personages, waardoor je ook beter begrijpt waarom je niet ieder personage kan vatten in dit verhaal. Je hebt de vorige boeken absoluut niet nodig om dit verhaal te kunnen volgen, maar naar mijn mening ging het aangenamer geweest zijn moest ik al eerder kennis gemaakt hebben met deze personages. En niet via een novelle.

Conclusie

Het complete verhaal was vervuld met clichés maar in deze sfeer kan ik dat wel smaken. Het is en blijft een kerstnovelle uiteraard. Het verhaal bracht mij niet helemaal in kerstsfeer aangezien ik zowel met het verhaal als de karakterontwikkeling moeite had. Ook de romantiek bleef enorm braaf in dit boek. Ondanks de vlotte schrijfstijl, las het boek voor mij niet zo vlot, jammer genoeg. Volgens mij had ik dit verhaal veel aangenamer om lezen gevonden als ik de eerdere boeken in deze serie reeds las. Jammer genoeg werd dit pas aan het einde van dit verhaal aangegeven, en dus na het lezen.

Ik wil DVP bedanken voor het opsturen van dit recensie-exemplaar. Dit heeft mijn recensie op geen enkel vlak beïnvloedt. Meer informatie rond mijn recensiebeleid vind je hier.

Reageer met Facebook

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge