Ontspanning

Boekenliefde: wat ik (ver)kocht, kreeg en las in december 2019

Vroeger hield ik nooit exact bij wat ik per maand aan boeken spendeerde. De laatste tijd ben ik echter steeds meer bewust van onze in- en uitgaven, en uiteraard hoort het boekenbudget hier ook bij. Ben ik volledig losgegaan in december of blijft het nog wat beschaafd: je leest het hier.

Sinds november 19′ bewaar ik mijn leesstatistieken nog grondiger dan ik voordien deed. Ik hou nu niet enkel bij wat ik per maand lees, maar ook wat ik per maand koop. Alhoewel dat ik dat sommige maanden beter niet zou bijhouden 😉 . In dit artikel vat ik mijn leesstatistieken van december even samen:

Wat ik kocht

In 2020 is mijn nieuwe voornemen om minder te kopen en meer te lezen uit eigen kast. Recensie-exemplaren en cadeautjes blijf ik nog ontvangen, maar het zelf kopen probeer ik te beperken. December 19′ behoorde nog niet tot 2020 dus uiteraard kocht ik nog een aantal exemplaren:

  • Overwezenloze zielen van Merel De Keyzer
  • Ash Princess van Laura Sebastian
  • Royals + Her Royal Highness van Rachel Hawkins
  • Clownsnacht van Daniëlle Bakhuis

Overwezenloze zielen was online nergens meer te verkrijgen maar Merel was zo lief om nog een exemplaar aan mij te verkopen, dankjewel Merel! Ik las het boek reeds eerder als e-book maar ik wou toch erg graag een fysiek exemplaar in de kast.

De andere boeken kocht ik tweedehands voor een leuk prijsje, dus dat is ook leuk meegenomen!

Wat ik kreeg

Afgelopen maand kreeg ik één cadeautje van mijn Secret Santa. Dus dankjewel Nana!

  • Reds Untold Tale van Wendy Toliver. Dit is een boek over de bekende serie Once Upon a time en vertelt het achtergrondverhaal van personage Red. Ik las eerder reeds twee boeken van de serie en was er helemaal aan verkocht! Super blij dus met dit cadeautje.

Ook een aantal recensie-exemplaren kwamen binnen:

  • Stormwachter-serie (1+2) van Catherine Doyle (Bedankt Baeckens Books)
  • Jane Doe – Doolhof der dimensies van Jeremy Lachlan (Bedankt Baeckens books)
  • Wat de zee vertelt van Julia Drake (Bedankt Uitgeverij Moon!)

Van bovenstaande boeken ben ik trouwens enorm benieuwd naar ‘Wat de zee verteld’!

Wat ik verkocht

Deze maand verkocht ik slechts één boek, namelijk The Merciful Crow van Margaret Owen.

Wat ik las

December was dankzij een read-athon best een goede leesmaand. Ik las in totaal 12 boeken waarvan 11 boeken uit eigen kast!

Wrap-up statistieken | December 2019

In mijn statistieken tel ik e-books niet mee. Dit omdat ik een Kobo+ abonnement heb en digitale exemplaren van uitgeverijen tel ik hier ook niet bij.

+ 10 fysieke exemplaren

-1 verkochte boeken

-12 gelezen boeken waarvan 11 uit eigen kast

Totaal aantal boeken december 2019: 337 fysieke exemplaren waarvan 186 gelezen, 152 ongelezen.

Eventjes om te vergelijken -> Totaal aantal boeken november 2019: 328 fysieke exemplaren waarvan 175 gelezen, 153 ongelezen.

Ik ben echt heel trots op mijzelf dat ik 11 exemplaren uit eigen kast gelezen heb deze maand! Hopelijk kan ik dit zo behouden in 2020.

Wat was jouw favoriet boek van 2019?

Reageer met Facebook

5 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge