Ontspanning

5x minirecensies

Zelf vind ik het altijd erg fijn om door minirecensies te struinen op sociale media. Afgelopen tijd las ik een aantal boeken waar ik niet zozeer een recensie aan wou uitweiden maar waar ik wel wat aandacht aan wil schenken a.d.h.v. een mini-recensie. Dus bij deze: 5x minirecensies.

Een dag in december, een heerlijke read tijdens de wintermaanden

Ik moet eerlijk toegeven dat ‘Een dag in december’ helemaal anders heeft uitgepakt dan ik initieel voor ogen had. Meestal (en nu ga ik even heel erg alle boeken over dezelfde kam scheren, sorry not sorry) zijn verhalen zoals deze, heel zoetsappig en redelijk luchtig om even te ontsnappen van de drukke feestdagenperiode. Dit boek bracht echter heel wat kwesties naar boven die ik absoluut niet verwacht had. En alhoewel ik al heel wat negatieve recensies las, was ik er eigenlijk echt wel fan van. Zoals heel veel aangeven is in recensies, bevat het middenstuk heel wat drama die voor velen overbodig lijkt in een ‘luchtig kerstboek’ maar uiteindelijk maakt de drama wel de personages tot wie ze zijn. Dus eigenlijk vond ik dit boek best wel goed uitdraaien en onderscheidt het zich min of meer in zijn soort. Het enige wat mij wat stoorde in dit verhaal waren de tijdssprongen. Je leest meerdere keren vanuit een ander jaartal en zo krijg je een zicht over hoe zich alles evolueert. De situatie evolueert echter maar ik heb het gevoel dat de personages niet zijn meegegroeid? Als je 5 a 6 jaar, correct me if I’m wrong, verder gaat in de tijd verwacht ik ook dat je als persoon een klein beetje mee evolueert, en dat gevoel had ik niet. Maar voor de rest een hele leuke read, met de nodige portie onverwachte drama, waar ik echt van genoten heb!

Team Mortis 1 + 2, een aangename verrassing

Als er een serie is waar ik helemaal aan verkocht ben geraakt, dan is het wel Team Mortis! Het is al een aantal jaar dat ik de boeken op mijn pad zag komen, maar ik nam nooit de moeite om de boeken op te nemen. Volgens mij waren het een aantal grote vooroordelen die ervoor zorgden dat ik de boeken nooit op nam: het is van eigen bodem + het zijn jeugdboeken. En dat het een serie is bestaande uit 11 boeken (de auteur is nog steeds niet uitgeschreven) deed er ook niet veel goeds aan. Afgelopen november (19′) besloot ik echter om tóch de boeken eens een kans te geven, en oh my. Oh, wat heb ik mij vergist. Het is echt lang geleden dat ik nog zo verkocht was aan een boek in het spannende genre. Zowel qua schrijfstijl en plotontwikkeling zat het er helemaal op. Ik ben fan, en wees maar zeker dat ik alle boeken één voor één zal aanschaffen! Op naar deel 3!

Thuis en Rebel, deel 3 en 4 van The 100

Een van mijn voornemens voor het nieuwe jaar was meer boeken lezen uit eigen kast. En zo besloot ik om eerst alle niet afgelezen series te vervolledigen. Zo begon ik vol moed aan deel 3 met aansluitend deel 4 van The 100-serie van Kass Morgan. Als ik eerst de boeken had gelezen en daarna de serie had gezien, had ik waarschijnlijk al bij het eerste deel van deze boekenserie afgehaakt. Ik lees absoluut niet graag boeken over de ruimte en van dystopische boeken algemeen. Buiten wat uitzonderingen uiteraard maar over het algemeen sta ik niet te springen om deze te kopen. Maar toen ik de serie uitkeek op Netflix begon ik toch wel nieuwsgierig te worden naar deze boekenserie en wonder boven wonder las ik alle vier de delen uit. Was het fenomenaal net als de serie? Neen. Was het slecht? Neen. Maar ik was wel redelijk teleurgesteld. Ik had echt enorm veel actie verwacht en er gebeurde maar niets. Het derde deel vond ik het beste uit de reeks maar zelfs de ontknoping vond ik echt teniet doen aan het concept. Maar ik moet wel zeggen dat het erg leuk was om mij nog eens onder de personages te begeven en uiteindelijk ben ik wel blij dat ik deze serie uitlas. De serie blijft voor mij het beste en bewijst even het tegendeel dat boeken beter zijn dan de verfilming. Hierbij was de verfilming in mijn ogen beter.

Reageer met Facebook

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge