Ontspanning

Boekenliefde: wat ik (ver)kocht, kreeg en las in januari 2020

In 2020 nam ik mij voor om meer boeken uit eigen kast te lezen. Cadeautjes en recensie-exemplaren blijven welkom maar eigen uitgaven probeer ik te beperken. Januari was een erg goede leesmaand, maar aan de andere kant ook weer niet. In dit artikel deel ik jullie graag mijn leesstatistieken mee van de eerste maand van het nieuwe decennium.

Wat ik kocht

Ik kocht geen boeken deze maand. IK HERHAAL: ik kocht geen boeken deze maand. Trots op mij? Ja, dat dacht ik al.

Wat ik kreeg

Deze maand kreeg ik 3 recensie-exemplaren opgestuurd:

  • V.E. Schwab – De kleuren van licht (duizend maal dank @ Uitgeverij Lannoo!) Ik ben echt zo enthousiast voor dit laatste deel!
  • Verdronken land van Cyn Balog (bedankt @ Dutch Venture Publishing!)
  • Blijf bij mij van Emma Anna (bedankt @ Dutch Venture Publishing!)

Wat ik verkocht

Deze maand deed ik een kleine unhaul en verkocht 5 boeken en ruilde 3 boeken. Heel blij mee! De geruilde boeken heb ik nog niet ontvangen dus deze worden meegeteld in de statistieken van februari.

Ik heb nog een klein aantal boeken te koop dus als je interesse hebt, stuur gerust een berichtje via sociale media!

Wat ik las

Januari is net zoals andere jaren, een erg goede leesmaand. Zal wel aan de motivatie voor de Goodreadschallenge liggen! Ik las in totaal 18 boeken en dat is toch wel een persoonlijk record! 11 als je de audioboeken voor kinderen er van tussenlaat, wat ook een erg goed resultaat is!

Favoriet van januari 2020: De geur van groen van Pamela Sharon!

Zoals je ziet las ik ook heel wat kinderboeken. In dit geval waren het geen fysieke exemplaren maar stuk voor stuk luisterboeken. Als je alles bij elkaar optelt zijn dat toch heel wat uren luisterplezier. Ik luisterde de boeken met een 4- en 6-jarige en daar kwam met kop en schouders bovenuit: Miss Eenhoorn! Omdat het luisterboeken zijn en ze toch heel wat uren in beslag nemen, als je alles bij elkaar optelt, heb ik ervoor gekozen om ze mee te tellen in mijn readingchallenge. Ik heb ook een apart mapje op Goodreads voorzien voor deze boeken zodat ik op het einde van 2020 ook statistieken kan opmaken zonder deze audioboeken voor kinderen!

Wrap-up statistieken | Januari 2020

In mijn statistieken tel ik e-books niet mee. Dit omdat ik een Kobo+ abonnement heb en digitale exemplaren van uitgeverijen tel ik hier ook niet bij.

+ 3 fysieke exemplaren

– 8 verkochte boeken

-18 gelezen boeken waarvan 1 uit eigen kast.

Totaal aantal boeken januari 2020: 332 fysieke exemplaren waarvan 187 gelezen, 149 ongelezen.

Eventjes om te vergelijken -> Totaal aantal boeken december 2019: 337 fysieke exemplaren waarvan 186 gelezen, 152 ongelezen.

Ik las heel wat boeken in januari maar jammer genoeg las ik er niet zo heel veel uit eigen kast. Ik denk dat ik echt met TBR moet gaan werken om dit aantal naar beneden te krijgen! Ik las niet zo heel veel thuis en onderweg lees ik enkel op mijn e-reader of via een luisterboek in de auto. Misschien is het een idee om altijd een fysiek exemplaar mee te nemen voor onderweg?

Wat was jouw favoriet van januari 2020?

Reageer met Facebook

6 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge