Ontspanning

Lang geleden dat een boek mij nog zo in z’n greep hield | Blijf bij mij – Emma Anna

Toen ik het eerste deel van deze duologie las, wist ik het meteen: dit is zo’n boek dat je zal bijblijven. Zo’n boek dat je om de zoveel tijd eens wilt herlezen. Zo’n boek dat je eraan doet herinneren waar New Adult voor staat. Emma Anna is een van mijn favoriete auteurs geworden en in deze recensie lees je waarom. 
Lees enkel verder indien je deel 1 ook reeds las.

‘Ik wil niet weer afhankelijk zijn van een man,’ fluisterde ze. ‘Nooit meer. Dat snap je toch wel?’

Toen ik de laatste pagina van het eerste deel, Kom naar huis, omsloeg wist ik het meteen: dit is een van de meest fantastische New Adult-boeken die ik ooit las. Volgens mij ben ik nog nooit zo lyrisch geweest over een boek. Het is een verhaal dat je zelf moet ervaren, want elke recensie doet volgens mij teniet aan het boek. Het einde van ‘Kom naar huis’ vond ik zo geniaal en gedurfd. Eindelijk eens geen happy ending. Begrijp mij niet verkeerd, maar af en toe geniet ik echt van niet-standaard einde. Ik was er echt rotsvast van overtuigd dat dit een standalone werd, maar niets is minder waar. Een aantal weken na de release van ‘Kom naar huis’, stond ‘Blijf bij mij’ reeds op de planning. Oh boy. Wat had ik schrik voor dit deel. Ik was er van overtuigd dat dit tweede deel, de magie uit het eerste deel helemaal zou wegnemen. Ik wou helemaal geen ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’, juist omdat ik het einde van het eerste boek zo geniaal vond. Dus toen begon ik met een bang hartje aan ‘Blijf bij mij’…

Ik ga meteen met de deur in huis vallen: dit is een van de mooiste duologieën die ik ooit las. Ik ben er zeker van dat deze twee boeken over Luc & Hannah ieder jaar op mijn TBR gezet zullen worden. Deze duologie bevat zoveel meer dan enkel en alleen maar kleffe romantiek. Deze romance is puur en echt. Daarnaast worstelt Hannah ook mentaal met zichzelf, wat ook gelijk een volledig ander, en gelaagd, perspectief werpt op het verhaal! Het bespreekt thema’s die zo belangrijk zijn in onze samenleving. Daarnaast focust deze duologie zich niet enkel op het romantische gedeelte. Je leest mee met de interne struggles van de personages, en dat vind ik zo sterk aan New Adult. Emma Anna schrijft New Adult zoals het zou moeten.

Hoewel Hannah’s hart is gebroken door de allesbeslissende onthulling die Luc heeft gedaan, heeft ze haar leven toch weer weten op te pakken. De afgelopen maanden is haar leven drastisch veranderd. Ze heeft een nieuwe baan, nieuwe vrienden en probeert haar verleden een plekje te geven. Maar wanneer ze uiteindelijk toch wordt geconfronteerd met Luc, blijkt ze meer naar een leven met hem te verlangen dan ze zichzelf heeft geprobeerd wijs te maken.
Luc is getrouwd en staat op het punt vader te worden, maar niets gaat zoals hij zou willen. Zijn relatie, zijn gezondheid en zijn gemoedstoestand laten hem in de steek, wat uiteindelijk maar één oorzaak heeft: een leven zonder Hannah, de vrouw die hem alles zou kunnen bieden wat hij nodig heeft. Maar is dat andersom ook zo?
Wat is er voor nodig om toch samen gelukkig te worden? En kunnen Luc en Hannah wel daadwerkelijk gelukkig zijn wanneer buitenstaanders er alles aan doen om dat tegen te houden?

Conclusie

Ik kan het niet genoeg benadrukken: ik hou van dit boek, de personages, de besproken thema’s, de schrijfstijl, de cover, de verhaallijn, de krachtige boodschap, alles! Wanneer je deze duologie leest, vergeet je alles rondom jou. Uit de grond van mijn hart; ik vond het fenomenaal goed. Lang geleden dat een serie mij nog zo in z’n greep hield.

“Misschien had zelfverzekerdheid niets te maken met hoe je je opstelde naar de buitenwereld, maar alles met of je jezelf waardig genoeg vond. Daadwerkelijk waardig genoeg, dus niet arrogant en egoïstisch vinden dat je recht had op wat je wilde.”

Ik wil Dutch Venture Publishing heel erg bedanken voor het opsturen van een (digitaal) recensie-exemplaar. Dit heeft mijn recensie op geen enkel vlak beïnvloedt. Meer informatie over mijn recensiebeleid vind je hier.


Reageer met Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge