Ontspanning,  Waar ik ga

Read and Eat bij Uitgeverij Clavis | Sfeerverslag

Gisteren (28/02/2020) reisden heel wat Young Adult-liefhebbers af naar hartje Brugge voor een evenement in de Clavis Conceptwinkel. Drie Young Adult-auteurs werden uitgenodigd, er was pizza, er was een creatieve workshop… Kortom een geslaagde avond dus!


Op vrijdagavond werden heel wat boekenliefhebbers uitgenodigd om de avond door te brengen met verschillende auteurs uit het Clavis-gamma. Zowel Miriam Borgermans, Inge Verbruggen als Joke Benoot spendeerden hun vrijdagavond in de boekhandel. Alles werd georganiseerd door Clavis in samenwerking met The Confession of a booknerd, a.k.a. Audrey.

Bij aankomst werd iedereen meteen hartelijk onthaald! We kregen ook meteen een kortingsbon van €5 voor een Clavis-boek dus dat was ook een enorm leuke verrassing. Spoiler: ik kocht Als de nacht eindigt van Laura Diane.

Interview

Toen iedereen aanwezig was, werd de avond ingeleid door middel van een interview. Zelf vind ik het altijd erg interessant om auteurs op zo’n manier te leren kennen. Ook op andere evenementen vind ik panels echt heel leuk dus ik was blij dat een interview onderdeel ging zijn van de avond. Door de vragen van Audrey leerde je de auteurs beter kennen op schrijfvlak. Je kwam meer te weten over het uitgeefproces, over de coverkeuze, over de opzet van het verhaal, over hun schrijfstruggles, over hun verdere toekomstplannen wat schrijven betreft… Erg interessant en geslaagd. De aanwezige groep lezers was ook heel divers waardoor er ook een aantal interessante vragen/opmerkingen kwamen vanuit het publiek.

Van links naar rechts: Joke Benoot, Miriam Borgermans, Inge Verbruggen en Audrey Van den Bogaerde.

Het voordeel aan zo’n interview is dat je geprikkeld wordt om een boek op te nemen, terwijl je deze anders nooit zou hebben opgepikt in de winkel. Zo ben ik erg benieuwd geworden naar ‘De regen is warm’ van Joke Benoot en misschien wordt dat wel mijn volgende aankoop.

Pizza, bladwijzers & een goodiebag

Er was heerlijke pizza aanwezig en meer dan genoeg trouwens! Na het eerste deel van het interview werd er gezellig gepraat en gegeten. Na de pizza (die trouwens van een Italiaans restaurantje verderop kwam) ging het interview nog even verder maar daarna werd er nog een creatieve workshop voorzien. Er hadden niet veel mensen aandacht voor de workshop, maar een aantal onder ons waagden toch een poging. Ik ben creatief, maar totaal niet wanneer het op tekenen aankomt maar het blijft toch een leuk aandenken.

De mensen van de Clavis Conceptwinkel in Brugge hebben enorm hun best gedaan om een leuke goodiebag samen te stellen! Hij was echt enorm geslaagd en misschien wel een van de beste goodiebags ooit op een evenement. Ze hadden namelijk samenwerkingen aangegaan bij lokale handelaars waardoor er heel wat te vinden was in de goodiebag! Gaande van bladwijzers tot schrijfgerief, van kortingsbonnen tot etenswaren.. Ik vond het alvast erg leuk om uit te pakken, zeker in combinatie met de boekenbon waarmee ik ‘Als de nacht eindigt’ kocht!

Gezellig napraten

Niets leuker dan op vrijdagavond gezellig napraten met boekenliefhebbers. Wanneer je op zo’n evenement aanwezig bent, voel je je meteen thuis. Want ook al ken je bepaalde mensen niet, door de gemeenschappelijke liefde voor boeken raak je meteen aan de praat en zijn we niet stil te krijgen. Wat mij betreft, mogen er wel vaker zo’n evenementen georganiseerd worden. Heel erg voor herhaling vatbaar! Ik kijk alvast uit naar de bekendmaking van het Clavis Book Café!

Ga jij graag naar dit soort evenementen?

Houd zeker de sociale media-kanalen in de gaten van Uitgeverij Clavis! Er werden namelijk heel wat foto’s genomen en filmpjes gemaakt waardoor er vast een aftermovie zit aan te komen!

Reageer met Facebook

3 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge