Waar ik ga

4x uit eten in hartje Sluis | Hotspot Nederland

Sluis ligt net aan de grens met België dus op zondag vind je ons vaak in Nederland. Sluis is 7/7 open, dus niets leuker dan op zondag de stad te bezoeken. In dit artikel lijst ik vier gezellige eetadresjes op + andere bezienswaardigheden om er een leuke daguitstap van te maken.


Sluis is en blijft een populaire stad voor dagtoeristen. Er is altijd heel wat te bezoeken in Sluis: van winkels tot musea en van wandelroutes tot verschillende eetadresjes. Een aantal weken geleden ging ik alweer naar Sluis en zo kwam ik op het idee om mijn favoriete adresjes met jullie te delen. Hieronder lijst ik vier gezellige eetadresjes op + andere bezienswaardigheden om er een leuke daguitstap van te maken.

Voor dit artikel werden er geen samenwerkingen aangegaan.

Hart van Sluis

Hart van Sluis ligt letterlijk in hartje Sluis, namelijk op de ‘Groote markt’. Het is bijna een van de vaste stekjes geworden wanneer we na een dagje shoppen, gezellig iets willen drinken. Het is dus zowel geschikt om gezellig iets te drinken, maar ook om te lunchen of dineren. De gevel ziet er wat misleidend uit, maar binnenin schuilt een erg moderne zaak!

Klik hier voor meer informatie over de actuele openingsuren en meer foto’s.

Groote Markt 9
4524 CD Sluis

Elia

Elia is een Grieks restaurant, op wandelafstand van de Groote markt! Wij eten enorm graag Grieks waardoor een bezoekje aan Elia zeker de moeite waard was! Bij Elia hebben wij enorm goed gegeten en de bediening was echt heel goed. Bij binnenkomst krijg je ook een glaasje Ouzo van het huis, waardoor je je meteen in Griekenland waant. Naar Elia gaan wij zeker terug, want ze hebben een buitenterras en dit wil ik zeker eens bezoeken als het warmer wordt!

Klik hier voor meer informatie over de actuele openingsuren en meer foto’s. 

Zuiddijkstraat 4
4524 AR Sluis

’t Zwin

In ’t Zwin zijn wij al erg vaak uit eten geweest. ’t Zwin is perfect voor wanneer je graag uit eten wil, maar je portemonnee het niet altijd toelaat. Bij ’t Zwin kan je namelijk een driegangen-menu eten voor slechts een kleine €20. Binnen is het erg gezellig en mooi aangekleed, dus dit is ook wel een favoriet adresje geworden.

Klik hier voor meer informatie over de actuele openingsuren en meer foto’s. 

Walplein 18
4524 CJ Sluis

Grillrestaurant Passie

Grillrestaurant Passie ligt niet meteen in het centrum van Sluis, maar net erbuiten. Je kan er een stevige wandeling van maken maar je kan ook de auto nemen en parkeren aan het restaurant zelf. Hier gingen wij eten voor Valentijn en ik moet zeggen dat het erg gezellig én lekker was. Zeker voor herhaling vatbaar!

Grillrestaurant Passie is gelegen vlak naast Toversluis. Ideaal voor als je de kinderen eerst even wil laten uitleven in de binnenspeeltuin!

Klik hier voor meer informatie over de actuele openingsuren en meer foto’s.

Nieuwstraat 83
4524 EG Sluis

Bezienswaardigheden

Zelf vinden wij het erg leuk om rond te dwalen in de winkelstraten van Sluis. Er zijn een aantal bekendere winkelketens aanwezig, maar ook heel wat winkeltjes eigen aan Sluis. Op de officiële website van Sluis vind je een overzicht van alle beschikbare winkels.

Bij mooi weer (of slecht weer, het is maar wat jij zelf leuker vindt) kan je het belfort ‘beklimmen’ en genieten van het mooie uitzicht. Ook het Bizarium, het museum voor vreemde uitvindingen, kan een leuke gezinsuitstap zijn!

Voor de fervente wandelaars of fietsers onder jullie: er is een enorm mooie route langs het water (De Damse Vaart) beschikbaar waardoor je gemakkelijk van Sluis naar Brugge (of omgekeerd) kan fietsen. Erg leuk in de zomer! Wanneer je deze route doet, vergeet zeker niet eens Damme te bezoeken, daar kan je gezellig genieten van een pauze op een van de vele terrasjes (bij mooi weer). Er zijn ook nog erg mooie wandelingen beschikbaar langs de stadswallen van Sluis. Wanneer je in de stad bent, ga zeker eens langs het VVV infopunt op de ‘Groote markt’! Ik ben er zeker van dat ze je heel wat informatie kunnen geven over de verschillende wandel- en fietsroutes in de stad.

Ben jij wel eens in Sluis geweest?

Reageer met Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge