Ontspanning

5x minirecensies

Zelf vind ik het altijd erg fijn om door minirecensies te struinen op sociale media. Afgelopen tijd las ik een aantal boeken waar ik niet zozeer een recensie aan wou uitweiden maar waar ik wel wat aandacht aan wil schenken a.d.h.v. een mini-recensie. Dus bij deze: 5x minirecensies.


Heartstopper, een lgbtq+ webcomic

Erg veel graphic novels lees ik niet maar af en toe kan ik het zeker smaken. Zeker wanneer je in een readingslump zit, zijn graphic novels erg fijn! Een van de graphic novels die ik onlangs las was ‘Heartstopper‘ van Alice Oseman. Heel cute met een leuke storyline! Je kan de boeken kopen als je ze fysiek in handen wilt, maar zelf lees ik ze altijd online en dat kun je hier doen!

Het is ingewikkeld

Vorig jaar las ik reeds het boek ‘Daar gaat de bruid‘ van Kaat De Kock. Aan dit boek ben ik helemaal verkocht waardoor ik zeker wist dat ik nog van deze auteur wou lezen. De auteur schrijft in heel wat genres van Young adult tot chicklit maar het zijn enkel de chicklits/romans die mij kunnen bekoren van Kaat. Zo was ik dus erg benieuwd naar ‘Het is ingewikkeld’! Het heeft mij iets minder kunnen bekoren dan ‘Daar gaat de bruid’. Dit omdat de boodschap in dit boek, meer overkwam naar mij dan bij ‘Het is ingewikkeld’. Maar ik heb wederom terug erg vaak luidop gelachen tijdens het lezen en het had ook een aantal plotwendingen die ik niet zag aankomen. Dit is sowieso een instabuy-auteur geworden als het op chicklits aankomt, de YA’s en jeugdboeken van haar laat ik liever aan mij voorbijgaan.

2x Natasza Tardio: moordgeheim + afgesloten

Toen Blossom Books aankondigde in de toekomst een thriller (dacht ik) uit te geven van Natasza Tardio, besloot ik om haar eerdere boeken een kans te geven (allemaal beschikbaar in KOBO+). Zo las ik onlangs ‘Moordgeheim’ en ‘Afgesloten’. Beiden erg korte verhalen (max 120 pagina’s als ik het mij goed herinner) maar wel vol spanning! Vooral ‘Moordgeheim’ vond ik erg getwist in elkaar zitten! Een nadeel: lees de boeken op volgorde. Zo verklapt Moordgeheim de plot van een eerder geschreven boek, waarvan ik het bestaan pas wist na het lezen van het dankwoord (heel slim, ik weet het). Ook in ‘Afgesloten’ zaten er een aantal verwijzingen naar een ander boek. Dit ligt absoluut niet aan de auteur maar volledig aan mij zelf. Het zijn op zichzelf staande boeken maar er wordt wel vaak verwezen naar eerdere werken. Het zijn leuke en spannende novelles maar ik zou wel eerst wat opzoekingswerk verrichten qua leesvolgorde. Zelf vind ik het geen drama, ik kan wel tegen wat spoilers maar ik weet dat het voor velen echt wel een issue is.

Daydreamer, een sprookjesachtig debuut waar ik jammer genoeg niet zo weg van was

Hervertellingen van sprookjes of verhalen in sprookjesstijl weten mij altijd wel te bekoren. Jammer genoeg, kon Day Dreamer dat niet. De auteur bewijst dat ze een dromerige stijl heeft, wat absoluut nodig is wanneer je in sprookjesstijl schrijft. Maar toch kon Luna mij niet helemaal meevoeren in haar verhaal. De hoofdpersonages kwamen mij vaak wat te naïef over. Ook qua plot- als personageontwikkeling vond ik het vaak te rommelig. Jammer, want meestal ben ik de eerste die zich verliest in dit soort verhalen.


Klik op de afbeelding voor meer informatie, zonder aankoopverplichting.
Klik op de afbeelding voor meer informatie, zonder aankoopverplichting.
Klik op de afbeelding voor meer informatie, zonder aankoopverplichting.
Klik op de afbeelding voor meer informatie, zonder aankoopverplichting.
Klik op de afbeelding voor meer informatie, zonder aankoopverplichting.
Reageer met Facebook

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge