Ontspanning

Boekenliefde: wat ik (ver)kocht, kreeg en las in februari 2020

In 2020 nam ik mij voor om meer boeken uit eigen kast te lezen. Cadeautjes en recensie-exemplaren blijven welkom maar eigen uitgaven probeer ik te beperken. Waar ik in januari geen enkel boek zelf aankocht, ben ik in februari toch heel licht bezweken. In dit artikel deel ik jullie graag mijn leesstatistieken mee februari 2020.

Wat ik kocht

Waar ik in januari geen enkel boek zelf aankocht, ben ik deze maand toch heel licht bezweken. Door eerdere ervaringen merk ik gewoon dat een volledige koopstop niet helpt bij mij. Het resulteert steeds een koopbui en misschien is het gewoon beter om alles te doseren. Als ik een lange tijd geen enkel boek ‘mag’ kopen, is het onvermijdelijk dat ik er de maand er op meteen een zestal aankoop. Het is sterker dan mijzelf maar hé: it could be drugs you know.

Ik moet nog even herbekijken voor de volgende maanden hoe ik het exact ga aanpakken. Misschien dat ik mijzelf per maand één boek laat kopen. Of per 10 ongelezen boeken uit mijn kast.. Ik ga er alvast eens goed over nadenken! Maar dat gezegd zijnde, dit is mijn buit van deze maand:

 • Shelena Shorts – Momentum #2 – Gebroken
  • Dit boek kocht ik aan omdat ik erg genoten heb van het eerste deel én omdat ik het boek kon bestellen met gesigneerde bookplate. En als jullie mijn Instagram-pagina volgen dan weten jullie ook dat ik hier nu dik spijt van heb. De auteur schreef namelijk ‘Veel leesplezier’. En op zich heb ik daar geen probleem mee als de (moeder)taal van de auteur ook effectief NL is. Het voelt echt als ‘nep’ aan en dit is nu reeds de tweede auteur waarvan ik dit meemaak. Ik heb nu al zin om de bookplate er gewoon uit te scheuren. WANT HIJ WAS ER AL INGEKLEEFD. Ik spaar mijn bookplates altijd op en kleef ze dan in mijn favoriete boek van de reeks. En laat ik nu al verklappen dat dit absoluut niet het tweede deel was. First world problems, ik weet het.
 • Sarah Dessen – Schone schijn
  • Dit boek kon ik voor een klein prijsje over kopen dus hier ben ik echt heel blij mee! Er zou trouwens een personage in voorkomen met Multiple Sclerose, dus daar ben ik echt heel benieuwd naar.
 • Suzanne Collins – The Hunger Games
  • Ik bezit reeds twee edities van THG (engels + nl) maar nu bezit ik ook de Franse versie! Mijn Frans is niet meer wat het geweest is en dat merk ik vaak wel in het dagelijkse leven of als wij op reis gaan in Frankrijk. Ik wil er graag iets aan doen en misschien kan dit boek mij wel op weg helpen. Dankjewel Axelle!
 • Laura Diane – Als de nacht eindigt #1

Wat ik kreeg

Ik kreeg weer heel wat boeken dus ik ga meteen met de deur in huis vallen:

 • Shelby Mahurin – Serpent and Dove #1 – Heks en jager
  • Dit is volgens mij mijn most anticipated release van 2020 want hier kijk ik echt enorm naar uit. Ik kreeg dit boek als Valentijnscadeau!
 • Teri Terry – Slated #2 – Fractured
  • Dit boek las ik reeds via Kobo+ maar ik wou heel erg mijn verzameling aanvullen, dus ook deze kwam op het verlanglijstje terecht. Ook dit was een Valentijnscadeautje. Waar ik van het eerste deel enorm versteld was van het verhaal, liet fractured een beetje de wensen over. Maar al bij al ben ik wel enorm benieuwd naar het slotdeel want ik hoop echt op een kick-ass finale.
 • Antonia Michaelis – Nashville
  • Dit boek heb ik geruild met collega-blogger Valérie en ik ben echt blij met deze ruil! Nogmaals dankjewel Valérie!
 • Helena Fox – Steeds verder weg
  • Ook dit boek ruilde ik met collega-blogger Nîne! Ik had het boek op mijn verlanglijstje staan als Engelse paperback, maar toen ik het boek kon ruilen, kon ik deze kans niet laten liggen! Ik vind het echt fantastisch als bloggers recensie-exemplaren onder elkaar ruilen!
 • John Lier Horst en Thomas Enger – Blix en Ramm #1 – Nulpunt.
  • Sinds begin 2019 lees ik steeds meer thrillers (YA neemt nog steeds de bovenhand). Nulpunt is het eerste deel in een nieuwe thrillerserie bij AW Bruna. De uitgeverij was zo lief om mij een recensie-exemplaar op te sturen dus dat was echt een leuke verrassing!

Wat ik verkocht

Ik verkocht geen enkel boek maar gaf er wel twee weg aan de winnaars van mijn blogverjaardagsactie! En dat was ‘Fluisternetwerk’ en ‘Hou me vast zoals ik was’.


Wat ik las

Ook februari was een enorm goede leesmaand want ik las liefst 19! boeken. Op onderstaande samenvatting zie je slechts 18 boeken maar dat komt omdat ik per ongelijk bij januari eentje van februari bijrekende. Oops. Dus bij deze tel ik voor februari ‘slechts’ 18 boeken mee.

Wie van ieder gelezen boek een minirecensie wil lezen, kan mij volgen op Goodreads door hier te klikken.

Favoriet van de maand februari: One Small Thing van Erin Watt

Wrap-up statistieken | Februari 2020

In mijn statistieken tel ik e-books niet mee. Dit omdat ik een Kobo+ abonnement heb en digitale exemplaren van uitgeverijen tel ik hier ook niet bij.

+ 9 fysieke exemplaren

– 2 verkochte boeken

-18 gelezen boeken waarvan 8 uit eigen kast.

Totaal aantal boeken februari 2020: 339 fysieke exemplaren waarvan 195 gelezen, 150 ongelezen.

Eventjes om te vergelijken -> Totaal aantal boeken december 2019: 332 fysieke exemplaren waarvan 187 gelezen, 149 ongelezen.

Mijn tbr is met één boek gestegen en op zich vind ik dit wel een goed resultaat aangezien ik 9 fysieke exemplaren toevoegde aan mijn kast. Blij mee! Ik vind het steeds leuker om de uitdaging aan te gaan om meer boeken uit eigen kast te lezen, dus ik hoop eind dit jaar toch onder de 100 te raken!

Kocht jij boeken aan in februari?

Reageer met Facebook

2 Comments

 • zwartraafje

  Ik plaatste in februari een bestelling bij AwesomeBooks. Bij hen had ik immers de juiste editie van Harry Potter and the Philosopher’s Stone gevonden die ik nodig heb om mijn reeks volledig in hardcover te krijgen. Jammer genoeg is die bestelling nog steeds niet aangekomen en heb ik ondertussen bericht gekregen dat ze het volledige bedrag gaan terugstorten vermits er blijkbaar iets is misgelopen tijdens het transport. Ik ga dus nog even moeten wachten op dat ene Harry Potter boek. Hopelijk komt het hier uiteindelijk toch nog aan maar daar vrees ik een beetje voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge