Boekenliefde

Boekenliefde | Zomercatalogi 2020 onder de loep

Niets leuker om door verschillende catalogi te bladeren van uitgeverijen. Ik ben altijd enorm benieuwd wat er dit jaar nog op de boekenplanning staat en deze keer deel ik mijn favorieten van verschillende zomercatalogi (2020) mee! Benieuwd?

Ik kwam op het idee om dit artikel te maken naar aanleiding van Maartjes blog. Dus alle credits gaan naar haar.

Aangezien er heel wat uitgeverijen hun catalogus gepubliceerd hebben, gaan we maar meteen van start. Ook hier geldt: wanneer je op de afbeelding klikt krijg je meer informatie over het desbetreffende boek.

Uitgeverij Unieboek – Het Spectrum | Best of YA

Ambitie motiveert hem. Competitie drijft hem. Maar macht kent een prijs. Het is de ochtend van de boeteceremonie waarmee de tiende jaarlijkse Hongerspelen worden ingeluid. In het Capitool bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de spelen. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en hoe het hun verder zal vergaan, hangt af van Coriolanus’ prestaties. Hij moet charmanter, slimmer en geraffineerder te werk gaan dan zijn medestudenten en zijn tribuut naar de overwinning helpen. Maar het zit hem niet mee. Hij krijgt de vernederende opdracht om mentor te zijn van de vrouwelijke tribuut uit district 12, het laagste van het laagste. Vanaf nu zijn Coriolanus en zijn tribuut verbonden door hun lot: iedere keuze die hij maakt kan leiden tot gunst of mislukking, zege of ondergang. In de arena zal worden gevochten tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus mee te leven met zijn tribuut… en moet hij kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.

Dit is het verhaal van President Snow en ik ben hier zo benieuwd naar! Ik doe momenteel mee aan de Hongerspelen-readathon van Best of YA en ik vind het echt speciaal om deze trilogie te herlezen. Deze boeken las ik, als ik het goed heb, een kleine tien jaar geleden dus ik ben benieuwd of ik de boeken nog steeds zo leuk vind! Publicatiedatum: 19 mei.


In dit moordmysterie is niets wat het lijkt. Niemand weet wat er is gebeurd die ochtend in River Point. Vijf jongens gingen het bos in, vier kwamen er terug. Iedereen heeft een motief, maar niemand praat. Kates afstudeerstage bij een advocatenkantoor is niet bepaald spannend, totdat haar baas op de grootste zaak gezet wordt die hun kleine dorpje ooit gekend heeft. Iedereen heeft het over de jongens van River Point. Er is bewijs dat de jongens schuldig zijn, maar de officier van justitie wil dat de zaak in de doofpot wordt gestopt. Hij heeft zijn functie namelijk te danken aan hun machtige families. Kate heeft zo haar eigen redenen om de zaak op te willen lossen en laat het hier niet bij zitten. Maar kan ze de geheimen van de jongens ontrafelen zonder haar eigen geheimen te onthullen? Terwijl Kate gevaarlijk dicht bij de waarheid komt, wordt duidelijk dat niemand is wie hij lijkt. Als Kate niet snel ontdekt wie de echte dader is, komen er levens op het spel te staan… inclusief dat van haarzelf.

‘Dit is ons verhaal’ werd geschreven door dezelfde auteur als van ’10 blind dates’ en daar schrok ik toch wel even van! Het is een compleet ander genre dus ik ben benieuwd hoe dit gaat uitdraaien! Het klinkt alvast spannend! Publicatiedatum: augustus 2020


Zaynebs docent blijft zijn klas er maar aan herinneren hoe ‘slecht’ moslims zijn. Zayneb, de enige moslim in de klas, is niet slecht. Ze is kwaad. Als ze geschorst wordt omdat ze haar docent erop aanspreekt vertrekt Zayneb naar het huis van haar tante in Doha, Qatar. Ze voelt zich schuldig omdat ze ook haar vrienden in de problemen heeft gebracht en besluit dat ze een nieuwe, “aardige’ versie van zichzelf zal zijn hier, waar niemand haar nog kent. Adam is pas gediagnosticeerd met Multiple Sclerosis. Hij gaat niet meer naar school. Hij probeert de herinnering aan zijn moeder levend te houden voor zijn kleine zusje. Adam probeert ook om zijn diagnose geheim te houden voor zijn rouwende vader. Allebei doen ze zich anders voor dan ze zijn, totdat er een wonder en iets onmogelijks gebeurt: Adam en Zayneb ontmoeten elkaar.

Wanneer je deze synopsis leest dan weet je gewoon dat ik deze moet hebben. Ik zag hem al voorbijkomen in het Engels maar nu ik weet dat deze vertaald gaat worden, wacht ik met veel plezier nog een aantal maanden om dit boek te lezen. Ik ben echt enorm blij dat uitgeverijen ook deze categorie in het diversiteitsspectrum meer en meer gaan uitgeven! Jammer genoeg heb ik zelf ook MS, dus ik kijk enorm uit naar hoe MS gerepresenteerd wordt in dit verhaal! Publicatiedatum: augustus 2020

Bekijk hier de volledige zomercatalogus (2020) van Unieboek | het Spectrum.

Baeckens Books | Fantoom

Bij uitgeverij Baeckens Books komen er weer heel wat leuke kinderboeken aan bod maar naar onderstaand boek ben ik het meest benieuwd:

Jane Doe, sleutel der zielen: Jane doe verkeert in groter gevaar dan ooit. Haar vader zit nog steeds gevangen. Het Slot, die heilige plek tussen alle dimensies, is stervende. De kwaadaardige Roth is naargeestig op zoek naar de mythische Bron van alle Dimensies met daarin de Oerzee. Alsof dat niet erg genoeg is, heeft Jane ontdekt dat zij de sleutel vormt die hem kan tegenhouden en de Anderwerelden kan redden. Het probleem? Ze is terechtgekomen in Arakaan, een van de Wegkwijnende Landen én Roths thuiswereld. De inwoners daar hebben ook nog een aantal verrassende geheimen. Met wat hulp van haar vriendin, de pyromane Violet, en hun twijfelachtige bondgenoot Hector, moet Jane al haar moed bijeenrapen om niet alleen haar lotsbestemming te accepteren, maar ook haar grootste angst onder ogen te zien. Zelfs als dat betekent dat ze alles kwijtraakt wat haar dierbaar is.

De cover is nog niet gepubliceerd dus ik ben enorm benieuwd hoe die er gaat uitzien aangezien het eerste deel van dit boek echt een pareltje is! Ik las het eerste deel onlangs uit en ik moet zeggen dat het een erg spannend avontuur was. Een volledige recensie volgt nog. Publicatiedatum: 25 augustus 2020.

Bekijk hier de volledige zomercatalogus (2020) van Baeckens Books

Standaard Uitgeverij

Evie Cormac is een meisje zonder familie. Ze houdt haar identiteit al jarenlang geheim – alleen daardoor is ze veilig. Maar forensisch psycholoog Cyrus Haven is vastbesloten uit te vinden wie Evie is, en hoe ze zich verborgen hield in het huis waar een man werd doodgemarteld. Machtige mensen zijn al jaren op zoek naar Evie, de enige getuige van hun misdaden. Evies gave om te zien wanneer iemand liegt, helpt Cyrus bij het oplossen van een onmogelijke zaak, maar hoe verder hij Evies verleden weet te ontrafelen, hoe meer hij haar blootstelt aan gevaar. Uiteindelijk zullen ze beiden moeten beslissen of het misschien beter is de monsters uit het verleden niet wakker te maken…

De laatste tijd verdiep ik mij meer en meer in het thrillergenre dus hier ben ik erg benieuwd naar! Publicatiedatum: september 2020.


Na de dood van haar vader moet Leslie op zoek naar haar zus Robin, die ze al tien jaar niet meer heeft gezien. Alleen als ze samen naar de notaris gaan, hebben ze recht op het geld dat hun vader hun naliet. Maar als Leslie haar zus eindelijk heeft getraceerd, blijkt Robin net daarvoor gestorven
aan een overdosis. Wanhopig vertelt Leslie haar verhaal aan Mary, een huisgenote van Robin, en samen bedenken ze een plan om toch de erfenis te kunnen innen, waarbij Mary de rol van Robin speelt. De gelijkenis
is goed genoeg, en wat kan er misgaan? Maar dan komt Mary erachter dat Leslie haar niet de volledige waarheid heeft verteld, en dat de opdracht moeilijker en gevaarlijker is dan verwacht. Vanuit het perspectief van drie vrouwen wordt langzaam duidelijk dat niemand de waarheid spreekt. Maar wie vertelt de beste leugen?

Publicatiedatum: augustus 2020


Het is winter en griezelig stil op het vakantie-eiland Belport, voor de Australische kust. Slecht nieuws brengt Kate naar dit uitgestorven oord, en haar verdriet wordt met de dag groter als ze meer te weten komt over het geheime leven dat haar man bleek te leiden. Abby, als bewoner van het eiland, is gewend aan de stille winters, maar dit jaar wordt haar wereld op zijn kop gezet wanneer ze bewijzen vindt die haar man in een wel heel kwaad daglicht stellen. Niets op dit eiland is wat het lijkt, en pas als de twee vrouwen samenkomen kunnen ze de waarheid ontdekken over de mannen in hun levens…

Onlangs las ik ‘In het niets’ van deze auteur en daar was ik best wel van onder de indruk! Heel leuk dat er dus een nieuw boek vertaald wordt van deze auteur! Publicatiedatum: september 2020.

Er staan nog heel wat andere aanraders op de planning zoals het nieuwe boek van Maren Stoffels, Black Friday. Maar omdat Standaard Uitgeverij zoveel verschillende uitgeverijen bevat, kun je hieronder alle catalogi bekijken.

Bekijk hier de volledige zomercatalogus (2020) van Standaard Uitgeverij.

Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep BV

Wanneer zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz onmiddellijk gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht?

Red, white and royal blue zie je enorm vaak verschijnen bij bookstagrammers dus ik ben énorm blij dat deze vertaald wordt! En hij verschijnt op 14 juli, wat het dus een perfect verjaardagscadeau maakt aangezien ik dan jarig ben!


Na maanden revalideren mag Ella eindelijk naar huis. Niet naar haar moeder die omkwam bij het auto-ongeluk, maar naar haar vader die ze nauwelijks kent. Hij woont in Hollywood met zijn nieuwe gezin, maar Ella’s stiefzussen zitten niet op haar te wachten. Ella mist haar moeder en blogvriend Cinder. Sinds het ongeluk heeft ze niks van zich laten horen, maar stiekem droomt ze van hem. Wat ze niet weet is dat Cinder haar ook mist, én de hotste acteur van Hollywood is.

Als er een iets is waar ik een zwak voor heb, dan zijn het hervertellingen van sprookjes. De achterflap klinkt niet uiterst origineel maar ik ben er wel heel benieuwd naar. Het wordt een tweeluik waarvan het tweede deel gepland staat voor het voorjaar van 2021. Het eerste deel verschijnt in juni 2020.

Bekijk hier de volledige zomercatalogus (2020) van VBK media.

Meulenhoff Boekerij

Ergens vlak bij Chicago drong op een duistere dag het kwaad de wereld binnen en bracht chaos en verwoesting. Vijf schijnbaar doodgewone tieners – Sloane, Matt, Ines, Albie en Esther – werden opgeroepen zich te melden. Eén van hen zou “de uitverkorene’ zijn die de wereld kon redden. En waar of niet, het werkte: het kwaad werd verslagen en de aarde was veilig. Tot nu. Tien jaar later is de wereld de tragedie bijna vergeten. Maar Sloane niet. Zij wordt nog elke dag achtervolgd door haar verleden: letterlijk, door de paparazzi die haar maar niet met rust laten, en figuurlijk, door het kwaad dat haar nog altijd nachtmerries bezorgt. Op het tienjarig jubileum van hun overwinning slaat het noodlot opnieuw toe: een van de vijf overlijdt. En als de overige vier zich verzamelen voor de begrafenis, op de plek waar het tien jaar geleden allemaal begon, doen ze een huiveringwekkende ontdekking die alles op losse schroeven zet.

Als er een boek is waar ik naar uitkijk dan is het wel dit boek. Heel benieuwd hoe ik dit boek ga ervaren aangezien deze gericht is op volwassenen en niet op YA. Veronica Roth is onder andere bekend van de Divergent-reeks. Publicatiedatum: juni 2020.


Alex Stern heeft altijd geesten kunnen zien, maar ze had nooit verwacht dat die gave nog eens van pas zou komen. Als ze na een jeugd vol angsten een beurs krijgt om aan de prestigieuze Yale-universiteit te studeren, is ze stomverbaasd. Waarom wordt uitgerekend zij uitgenodigd? Het antwoord blijkt al snel: vanwege haar gave. Op Yale maken acht geheime genootschappen de dienst uit. Ze opereren vanuit de schaduwen, waar ze rituelen uitvoeren die de wereld naar de hand van de elite zetten. Om hun activiteiten veilig en geheim te houden, bestaat Het negende huis. Een negende genootschap dat de taak heeft de geesten op afstand en de levenden veilig te houden. Als het lijk van een neergestoken meisje wordt gevonden, komt Het negende huis direct in actie. De genootschappen ontkennen elke verantwoordelijkheid, maar Alex heeft haar twijfels. Ze gaat op onderzoek uit en hoe dichter ze bij de waarheid komt, des te groter wordt het gevaar. Alex wordt in de gaten gehouden en de geesten worden steeds agressiever. Als haar mentor – de leider van Het negende huis – verdwijnt, is de chaos compleet. Hoe kan Alex zich verweren tegen een onzichtbare vijand die overal tegelijkertijd lijkt te zijn?

Ninth House wordt vertaald! Hoe geweldig is dit?! Ik ben helemaal fan van de Grishaverse dus ik ben erg benieuwd hoe dit boek mij gaat bevallen. Volgens de brochure wordt het een luxe-editie met brief van de auteur! Publicatiedatum: augustus 2020.

Bekijk hier de volledige zomercatalogus (2020) van Meulenhoff Boekerij.

HarperCollins Holland

De zestienjarige Everly Morrow heeft er geen flauw idee van dat ze een sprookjesprinses is, tot ze ineens met spiegels blijkt te kunnen communiceren. Ze beseft dat ze dit beter geheim kan houden en laat haar klasgenoten in de waan dat haar voortdurende getuur in spiegels voortkomt uit ijdelheid. Dan wordt haar een vreselijke waarheid voorgespiegeld: ze is voorbestemd om Sneeuwwitjes grootste vijand te worden, de boze koningin! Nogal een verontrustend vooruitzicht, zeker wanneer ze verliefd wordt op Roth Charmaine, de vermeende prins Charming. Als de voorspelling langzaam maar zeker uitkomt, wordt Everly door iedereen verraden. Lukt het haar zich te verzetten, of geeft ze toe aan haar duistere kant? De strijd tussen goed en kwaad is pas net begonnen…

Zoals ik eerder al zei: als het gaat om hervertellingen van sprookjes dan moet ik het boek gewoon hebben. Dit boek staat al enorm lang op mijn verlanglijst aangezien ik wachtte op de Engelse paperback. Maar nu ik weet dat de vertaling gaat uitkomen, ga ik zeker de NL-versie lezen! Spannend! Publicatiedatum: juni 2020.

Bekijk hier de volledige zomercatalogus (2020) van HarperCollins.

Uitgeverij Lannoo

Bij Uitgeverij Lannoo zijn het deze keer geen leesboeken die mijn aandacht trekken maar wel naaiboeken! Wie mijn blog volgt, weet dat ik af en toe naai, dus onderstaande boeken lijken mij ook erg interessant.

In I love sweaters & hoodies staan 18 modellen voor kinderen, tieners, mannen en vrouwen waar je zo mee aan de slag kunt. Alle modellen gaan van maat 92 tot maat XXL: stoere baggy sweaters, comfortabele hoodies, een heerlijk warme pull-over, een gezellige onesie… Een boek boordevol inspiratie voor jong & oud.

Zelf maakte ik reeds het Lett T-shirt uit het boek I love t-shirts. Dit t-shirt wordt enorm vaak uit de kast gehaald dus ik ben erg benieuwd naar een ander boek van deze auteur! Publicatiedatum: augustus 2020.


De Beste Basics van La Maison Victor bevat 15 modellen die eigentijds én tijdloos zijn. Met deze kledingstukken kan je alle kanten uit. Ze zijn de basis van je garderobe. Maak ze in verschillende stofjes en je kunt eindeloos combineren. In de selectie zitten 4 jurken, 3 t-sthirts, 2 blouses, 2 broeken, 2 rokken, een sweater en een jas.

Zelf heb ik reeds een abonnement op dit tijdschrift en daar kijk ik altijd erg naar uit. De Beste Basics is volgens mij een erg handig boek voor mij omdat ik nog steeds bij ieder gemaakt kledingstuk aan het bijleren ben dus ik vermoed dat dit boek een leuke toevoeging zal zijn aan mijn collectie! Publicatiedatum: september 2020.

Bekijk hier de volledige zomercatalogus (2020) van Uitgeverij Lannoo.

Uitgeverij Hamley Books

Hamley hoort eigenlijk een beetje onder de bovenstaande categorie maar omdat er toch een aantal leuke boeken uitkomen besloot ik om er een aparte categorie van te maken.

Twee vrienden. Een bruid die sterft. Twee versies. Eén onbetrouwbare verteller. Wie geloof jij?

Zelf heb ik reeds ‘Kwijt’ en ‘Stof’ gelezen en als ik daar één iets uit kan concluderen dan is het wel dat deze auteur als de beste kan plotten. Wat een eindes telkens! Dus ja, ik ben énorm enthousiast voor de release van ‘Mijn waarheid’. Publicatiedatum: september 2020.


In een wereld waar het uitvoeren van Wensen ten strengste verboden is, wordt een jonge vrouw ten onrechte veroordeeld tot de doodstraf. Joana is in staat om dodelijke wensen uit te spreken en harten te verpulveren. Ze wordt gered door de koning, maar haar hart gaat eigenlijk uit naar de rebellen. Kan ze hen aan de overwinning helpen zonder haar eigen hart op te offeren?

Alleen al door de cover wil je dit boek lezen. Hoe mooi is dit boek?! Publicatiedatum: mei 2020.


In de fictieve wereld van Vha’Rymn wordt het lot van de zussen Céli en Phaun bezegeld als een van hen een ongeneeslijke ziekte blijkt te hebben. De situatie lijkt volkomen uitzichtloos, totdat Phaun de wereld voorbij het Wederwoud intrekt om een medicijn te zoeken voor de kwaal die haar zus langzaam van haar afpakt.

Als ik eerlijk moet zijn ben ik niet zo weg van de cover, maar de korte inhoud overtuigd mij dan weer wel om dit boek te kopen! Het boek is ook geschreven door iemand die ik al een hele tijd volg op sociale media dus daardoor maakt het mij ook wel nieuwsgierig!

Bekijk hier de volledige zomercatalogus (2020) van Uitgeverij Hamley Books.

Laat zeker weten naar welk boek jij uitkijkt en/of ik nog zomercatalogi gemist heb! Eén ding weet ik alvast zeker: ik hoor mijn geld nu al huilen.


Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads

Reageer met Facebook

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: