Ontspanning

Boekenliefde: wat ik (ver)kocht, kreeg en las in maart2020

In 2020 nam ik mij voor om meer boeken uit eigen kast te lezen. Cadeautjes en recensie-exemplaren blijven welkom maar eigen uitgaven probeer ik te beperken. In dit artikel deel ik jullie graag mijn leesstatistieken mee van maart 2020.

Wat ik kocht

In maart kocht ik echt weer veel te veel boeken. Ik ga mijzelf een limiet van één boek per maand opleggen want in maart is het best wel uit de hand gelopen. Wanneer ik mijzelf opleg om geen enkel boek te kopen, loopt het de volgende maand gegarandeerd uit de hand, en dat gebeurde dus in maart.

 • 6x Team Mortis – Bjorn Van den Eynde: Kristalkinderen, Bloedlijst, De Spiegelmoorden, Engel des doods, Blind verdriet en De Slaventocht. Ik geef de schuld van deze aankoop volledig aan Axelle want zij organiseert een readathon voor deze serie.. 😉 Alle info over de readathon vind je hier.
 • De Wrede Prins – Holly Black. Een aantal jaar geleden las ik The Cruel Prince in het Engels. Na 100 pagina’s schoof ik het boek opzij omdat het verhaal mij absoluut niet trok. In die periode was het genre fantasy lezen in een andere taal, net iets te hoog gegrepen voor mij waardoor ik dacht dat ik het gewoon niet voldoende begreep om helemaal mee te zijn in de fictieve wereld. Boekerij kwam eerder dit jaar met een prachtige editie van de vertaling van dit verhaal. Dus ik kon er uiteraard niet aan weerstaan om dit mooie boek te kopen. Ik ben best bang om dit boek terug te starten aangezien ik ook al heel wat negatieve recensies tegen gekomen ben op Goodreads en dat schrikt mij wel wat af. Wat als dit terug een miskoop was en ik mij gewoon heb laten verleiden door de sprayed edges en de mooie afbeeldingen binnenin? We zullen zien…

Wat ik kreeg

Ik kreeg geen enkel boek toegestuurd deze maand. Ik had er dan ook geen aangevraagd, logisch.


Wat ik verkocht

Ik verkocht ook geen enkel boek door de huidige maatregelen. Na deze situatie ga ik hoogstwaarschijnlijk terug een aantal boeken weggeven of proberen verkopen.


Wat ik las

Maart was redelijk hectisch en druk maar ik kon toch nog 15 boeken lezen. Erg blij met dit aantal!

Wie van ieder gelezen boek een minirecensie wil lezen, kan mij volgen op Goodreads door hier te klikken.

Favoriet van de maand maart: De kleuren van licht – V.E. Schwab. Mijn recensie kan je hier lezen.

Wrap-up statistieken | Maart 2020

In mijn statistieken tel ik e-books niet mee. Dit omdat ik een Kobo+ + een Scribd-abonnement heb en digitale exemplaren van uitgeverijen tel ik hier ook niet bij.

+ 7 fysieke exemplaren

– 0 verkochte boeken

-15 gelezen boeken waarvan 6 uit eigen kast + 1 re-read uit eigen kast.

Totaal aantal boeken maart 2020: 346 fysieke exemplaren waarvan 201 gelezen, 151 ongelezen.

Eventjes om te vergelijken -> Totaal aantal boeken februari 2020: 339 fysieke exemplaren waarvan 195 gelezen, 150 ongelezen.

Ik kocht weer veel te veel boeken aan in maart dus ik ga het in april echt proberen te beperken en veel uit eigen kast te lezen. Wish me luck.

Wat was jouw favoriet van de maand maart?

Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads

Reageer met Facebook

5 Comments

 • zwartraafje

  Wauw, wat een fijne leesmaand. Leuk dat je zoveel boeken kon lezen de voorbije weken. Als ik me niet vergis las ik er zelf 7 de voorbije maand en Huis van Aarde en Bloed van Sarah J.Maas was mijn persoonlijke favoriet. De aanwinsten vielen nog wel mee omdat mijn Awesome Books bestelling van februari jammer genoeg verloren is geraakt in de post. Ik hoop echt dat hij hier binnenkort toch nog een keertje gaat aankomen en ergens ben ik ook aan het overwegen om toch een deel van de boeken op mijn wenslijst te kopen en zo de boekhandel te steunen.

  • Céline

   Ik heb deze maand (en we zijn nog maar 3 dagen ver) ook reeds een boek gekocht bij de lokale boekhandel als blijk van steun. Zo jammer dat je bestelling verloren is geraakt! Hopelijk krijg je iets ter compensatie (geld terug of een nieuwe verzending). En leuk om te horen dat huis van aarde en bloed goed bevallen is! Ben er wel benieuwd naar namelijk.

  • Céline

   Awh zo lief! Ik heb mijn challenge nu verhoogd naar 100 omdat ik zie dat ik inderdaad heel snel ga dit jaar in vergelijking met andere jaren 🙂 ! Er zit geen druk achter dus ik zie wel waar ik raak!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge