Ontspanning

Future Nostalgia – Dua Lipa | Albumrecensie

Op 27 maart 2020 was het zover: het nieuwe album van Dua Lipa werd gereleased. Future Nostalgia. Met dit album weet Dua Lipa haar carrière meteen tot een hoger level te brengen. Het is een album vol statements en empowerment en zit vol met jaren 80′ en 90′-vibes.

Sinds de release staat dit album dag in dag uit op repeat. Je krijgt er maar niet genoeg van en ik denk dat dit wel een goed teken is. Het album heeft heel wat catchy refreintjes, boodschappen met power en een soort disco-sfeertje zet je echt aan tot dansen. Het is een waar pop-album die meteen een grote indruk nalaat in de muziekwereld. In deze recensie neem ik graag ieder nummer onder de loep, om jullie te laten weten wat ik er van vind.

Laten we maar meteen van start gaan!

Voor alle boekenliefhebbers: klik hier als je een recensie wilt lezen van dit album waar ik aan elke track een boek koppel!


Future Nostalgia

Ik ben echt de laatste die volledig op de hoogte is van alle nieuwtjes en feiten in de muziekwereld, dus als ik volledig de mist in ga, zeg het mij alstublieft. Future Nostalgia was volgens mij de eerste single die geteased werd op sociale media van het gelijknamige album. Future Nostalgia zet meteen de toon van het album want je merkt hier meteen dat het een speels album wordt. Het is een krachtig nummer dat volgens mij vooral gaat over de emancipatie van de vrouw. Haar zelfvertrouwen spat er van af wanneer ze naar zichzelf refereert als ‘the female alpha‘.

No matter what you do, I’m gonna get it without ya (Hey, hey) I know you ain’t used to a female alpha (No way, no way)

Don’t start now

Het ganse Future Nostalgia-album heeft heel wat funky beats en een disco-laagje over zich heen. Ook Don’t start now. Wanneer je de lyrics bekijkt van Don’t start now is dit eigenlijk de perfecte break-up song. De track representeert dat gevoel wanneer je na een lange relatie terug op je eigen benen staat en je ex plots terug aan de deur staat. Don’t start now brengt de boodschap dat je sterker bent dan je zelf denkt. Dit liedje zal voor heel veel luisteraars erg relatable zijn.

Did the heartbreak change me? Maybe
But look at where I ended up
I’m all good already
So moved on, it’s scary
I’m not where you left me at all

Cool

Cool was een nummer waar ik enorm aan moest wennen. Ik heb het gevoel dat Dua Lipa hier op een volledig ander level zingt dan bij andere liedjes. Maar ik moet zeggen dat ik nu heel erg van het nummer ben gaan houden. Het nummer heeft wat weg van een zomerse sfeer! Cool gaat over het gevoel waarbij je iemand ontmoet en je jezelf even verliest. Got me losin’ all my cool.

Keep it going till we see the sunlight
And the colour of the sky looking nice-o-nice
You know, you know, you know
Baby, I could see us in the real life
You know, you know you got
Got me losin’ all my cool

Physical

Physical is ook een van de singles die gereleased werd voor het album er was. Physical is een echt dansnummer. Het is een speels nummer dat je blijft afspelen in je hoofd. Het nummer heeft een erg hoog energielevel en daar houd ik wel van. Physical neemt je vooral mee in een sneltrein!

Common love isn’t for us
We created something phenomenal
Don’t you agree?
Don’t you agree?
You got me feeling diamond rich
Nothing on this planet compares to it
Don’t you agree?
Don’t you agree?

Levitating

Levitating behoort werkelijk waar in mijn top 3 van dit ganse album. Levitating is mijn ogen de representatie van liefde op het eerste gezicht. Het rozewolk-gedeelte van de relatie.

I believe that you’re for me, I feel it in our energy
I see us written in the stars
We can go wherever, so let’s do it now or never

Pretty please

Pretty Please hoort voor mij stipt op één van mijn favoriete tracks. Pretty please heeft namelijk een catchy refrein en daar houd ik wel van. De track geeft ook heel wat seksuele tinten met zich mee en dat merk je zowel aan de sfeer van het refrein als aan de lyrics. Als je de lyrics verder bekijkt, vooral de eerste vers, dan merk je dat het over een relatie gaat waarin er beloftes worden verbroken. Het personage is zichzelf niet in het begin waardoor ze nu op een heel ander elan verder gaat, aangezien ze helemaal ontpopt tot een ander iemand, naar wie ze echt is. Of dat is toch hoe ik het lied interpreteer.

Somewhere in the middle, I
Think I lied a little, I
I said if we took it there, I wasn’t gonna change
But that went out the window, yeah (Gonna break, gonna break)

Hallucinate

Hallucinate is ook een nummer dat vaak op repeat blijft staan. Ik moet zeggen dat er echt geen enkel nummer is dat ik niet graag hoor, of dat niet blijft hangen. Wanneer je de lyrics van Hallucinate bekijkt dan merk je dat het gaat over de soort liefde die je perceptie van de realiteit helemaal veranderd. Het ‘liefde-is-blind’-principe.

Put you in my hall of fame, middle of the wall
Yeah, you’re my one, my favorite, my ride or die, oh
Yeah, I’ma love you like a fool
Breathe you in till I hallucinate

Love again

Love again is terug een erg herkenbaar nummer voor velen. Het is een hoopvol lied over het feit dat je na een zware break-up toch terug de liefde kan vinden.

I never thought that I would find a way out
I never thought I’d hear my heart beat so loud
I can’t believe there’s something left in my chest anymore
But goddamn, you got me in love again

Break my heart

Break my heart heeft ook echt weer die catchy tune die je heel de dag door doet zingen. Zalig! Break my heart klinkt alsof deze persoon in een perfecte relatie zit maar toch bang is om volledig gelukkig te zijn. Want wat als het fout gaat? Naar mijn mening is dit een enorm kwetsbaar lied van Dua.

Am I falling in love with the one that could break my heart?


Good in bed

Good in bed is een titel die meteen de koe bij de horens vat. Wanneer je de song voor het eerst hoort, of ik toch, lijkt het alsof dit een van de songs is zonder inhoud. Een lied waarvan niemand weet waarover dit gaat. Voor dit artikel luisterde ik aandachtig meerdere malen dit lied, en hoe meer ik het hoor, hoe leuker ik het vind. Volgens mij gaat het over een relatie die gedoemd is om te mislukken. Enkel het seksuele trekt aan bij de personen en dat is niet goed om een verdere relatie uit te bouwen.

I’ve been thinking it’d be better
If we didn’t know each other
Then you go and make me feel okay
Got me thinking it’d be better
If we didn’t stay together
Then you put your hands up on my waist

Boys will be boys

Boys will be boys is jammer genoeg het laatste nummer op dit fantastische album. Het lied heeft naar mijn mening heel wat catchy verses, maar het refrein kan mij jammer genoeg niet zo hard bekoren. Desalniettemin heeft het lied wel een erg sterke boodschap wat het dé perfecte song maakt om dit Future Nostalgia-album af te sluiten. Wanneer je naar de lyrics kijkt gaat het vooral over wat het echt is om een vrouw te zijn. De tekst van de eerste verse slaat al meteen in als een bom en komt eigenlijk al heel dicht bij de leefwereld van vele vrouwen. Over het niet alleen op straat rondlopen wanneer het donker is, onze kledijvoorkeuren aanpassen om anderen niet uit te lokken… etc.

It’s second nature to walk home before the sun goes down
And put your keys between your knuckles when there’s boys around
Isn’t it funny how we laugh it off to hide our fear
When there’s nothing funny here?
Sick intuition that they taught us, so we won’t freak out
We hide our figures, doing anything to shut their mouths
We smile away to ease the tension so it don’t go south
But there’s nothing funny now

Luisterden jullie al naar Future Nostalgia? Mijn eindoordeel: 4.5*/5

Reageer met Facebook

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge