Ontspanning

Boekenliefde: wat ik (ver)kocht, kreeg en las in april 2020

In 2020 nam ik mij voor om meer boeken uit eigen kast te lezen. Daarom vind ik deze maandelijkse wrap-ups heel erg interessant om bij te houden, zodat ik telkens een goed overzicht heb van wat ik (ver)koop, kreeg en las. Benieuwd naar april?

Wat ik kocht

Geloof het of niet: ik kocht slechts één fysiek exemplaar deze maand. Ik herhaal: één. Daarnaast was het nog eens een pre-order, dus in principe kocht ik helemaal niets deze maand. Het boek dat ik een hele tijd geleden aangevraagd heb was Vrees en Wraak van Tomi Adeyemi. Het langverwachte vervolg op Bloed en Beenderen. Het is een tijdje geleden dat ik Bloed en Beenderen las, dus misschien zit er wel een reread aan te komen. Tenzij ik ergens een mooie samenvatting vind online! Ik ben alvast enorm benieuwd naar dit vervolg!

Ik heb mij voorgenomen om zelf slechts twee exemplaren per maand aan te kopen. Dit omdat ik redelijk veel lees per maand, en dus hopelijk snel door mijn TBR raak. Denk ik. Help..


Wat ik kreeg

In april kreeg ik één recensie-exemplaar toegestuurd van Standaard Uitgeverij. Het gaat om ‘Het begint met een blik‘ van Kelly Moran. Het is het eerste deel in de Redwood Ridge-serie en gaat over Avery Stowe die samen met haar dochtertje (met autisme) nood heeft aan een nieuwe start. Ze hopen die te vinden in Redwood Ridge, een klein stadje in Oregon. Het schijnt een enorm romantisch verhaal te zijn en ik ben er alvast heel benieuwd naar want blijkbaar maken we in deze trilogie kennis met drie plaatselijke dierenartsen. Ik hoop er snel in te beginnen!


Wat ik verkocht

Oké. Hier komt het ingewikkelde gedeelte van deze wrap-up. Begin dit jaar zette ik een aantal boeken opzij voor verkoop. Ik ging ze pas aftellen van mijn TBR-stapel indien ze verkocht werden. En daar ging het blijkbaar mis, want ik verkocht een aantal boeken, maar haalde ze daarna niet weg van mijn TBR. Oeps. Gevolg: Ik mocht deze maand vier boeken aftrekken. Ik heb mijn TBR-map nog eens volledig ondergespit, dus vanaf nu zou het moeten kloppen!

Daarnaast had ik ook drie boeken vergeten toevoegen aan mijn TBR, begin dit jaar. Dus dat is jammer, maar op zich geen drama. Ik wil dat mijn TBR klopt, dus nu doet het dat ook.


Wat ik las

Ik had verwacht dat april een enorm goede leesmaand ging worden door de semi-lockdown maar wat blijkt nu: ik lees evenveel als ervoor. Niet dat mijn leesmaand niet goed was, ik heb namelijk niet te klagen met 19 gelezen boeken.

Mijn favoriet van deze maand was Only Mostly Devastated van Sophie Gonzales. Only mostly devastated is een lgbtq+ hervertelling van Grease in een coming-of-age contemporary. Er volgt nog een recensie van dit boek, maar hier is alvast de flaptekst:

Summer love…gone so fast. Will Tavares is the dream summer fling―he’s fun, affectionate, kind―but just when Ollie thinks he’s found his Happily Ever After, summer vacation ends and Will stops texting Ollie back. Now Ollie is one prince short of his fairy tale ending, and to complicate the fairy tale further, a family emergency sees Ollie uprooted and enrolled at a new school across the country. Which he minds a little less when he realizes it’s the same school Will goes to…except Ollie finds that the sweet, comfortably queer guy he knew from summer isn’t the same one attending Collinswood High. This Will is a class clown, closeted―and, to be honest, a bit of a jerk. Ollie has no intention of pining after a guy who clearly isn’t ready for a relationship, especially since this new, bro-y jock version of Will seems to go from hot to cold every other week. But then Will starts “coincidentally” popping up in every area of Ollie’s life, from music class to the lunch table, and Ollie finds his resolve weakening. The last time he gave Will his heart, Will handed it back to him trampled and battered. Ollie would have to be an idiot to trust him with it again. Right? Right.

Wie van ieder gelezen boek een minirecensie wil lezen, kan mij volgen op Goodreads door hier te klikken. Je vindt er ook mijn fysieke TBR terug + mijn verlanglijstje.


Wrap-up statistieken | April 2020

In mijn statistieken tel ik e-books niet mee.

+ 5 fysieke exemplaren (= 1 gekocht, 1 gekregen, 3 vergeten bij te tellen begin dit jaar)

– 4 verkochte boeken

-19 gelezen boeken waarvan 14 uit eigen kast

Totaal aantal boeken april 2020: 339 fysieke exemplaren waarvan 201 gelezen, 138 ongelezen.

Ik weet niet waar ik met mijn hoofd zat begin dit jaar toen ik mijn TBR begon te tellen. Nu klopt mijn telling maar er zaten toch wat gaten in. En wanneer je mis kan tellen in je TBR, dan weet je gewoon dat hij te groot is. Het belangrijkste is, is dat hij nu volledig klopt. Wiskunde is nooit mijn beste vak geweest, zoals je kan lezen.

Vorige maand had ik nog 151 ongelezen boeken, dus ik ben heel erg blij dat ik dit deze maand heb kunnen laten zakken naar 138! Ik hoop dat dit in mei ook lukt. Ik zette ook mijn Kobo+ abonnement even stop *huil, huil* zodat ik nog meer boeken uit mijn eigen kast kan lezen.

Wat was jouw favoriet van de maand april?

Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads
Reageer met Facebook

16 Comments

 • johanna

  Dat boek of die serie boeken van Kelly Moran lijkt mij interessant. Ga ze eens zoeken. In het duits zijn er al 5 verkrijgbaar.
  Nu “maar” 339 boeken, en dan “maar” 1/3 ongelezen. Bravo. Ik denk dat mijn totalen boekenbestand veel hoger is, en of ik maar 1/3 niet gelezen heb, zou mooi zijn. (geteld heb ik ze nooit) En ja, ook ik probeer minder boeken te kopen, maar dat is erg moeilijk. Ik denk maar zo, of je geeft je geld aan ongezonde dingen uit, of je koopt boeken. Is toch veel beter? En boeken verkopen doe ik niet, omdat dat hier bijna niet lonend is, wel breng ik regelmatig boeken naar de kringloop. Maar meestal koop ik er dan ook gelijk een paar nieuwe…

  Veel leesplezier!

  • Céline

   Het tweede deel is al uit sinds 28 maart dacht ik. Ik kreeg hem 1 april binnen 🙂 Als ik het goed heb. Vond het ook echt een goed eerste deel! Benieuwd hoe het verder gaat!

 • zwartraafje

  Wauw, 19 boeken! Dat is een geweldige leesmaand. Dan is die hele Corona-crisis toch nog voor iets goed. Je tbr gaat er behoorlijk van zakken. 🙂
  Magic Triumphs van Ilona Andrews was de voorbije maand mijn persoonlijke favoriet. Ik ben zelf ook heel benieuwd naar Vrees en Wraak van Tomi Adeyemi.
  Schoon Schip van Katie Fforde deed me dan weer beseffen dat ik niet langer van de verhalen van deze schrijfster geniet. Vroeger wel maar nu spreken ze me
  niet langer aan. Bij dit boek was ik zelfs heel opgelucht toen ik het einde had bereikt. Het ziet er dus naar uit dat er heel wat boeken uit mijn kast gaan verdwijnen.

 • Dionne

  Zielen van Stephenie Meyer was mijn favoriet, die ik heb herlezen, en Queenslayer van Sebastien de Castell was ook erg goed! Maar je verkochte boeken van je tbr af.. Betekent dat dat je die dan niet hebt gelezen of? ? Misschien dat ik dat ook ooit ga hebben, maar ik kan me dat zo niet voorstellen dat ik ooit een boek heb gekocht en dan ongelezen weer verkoop ? Grappig trouwens dat je je collectie durft bij te houden qua getal. Ik heb hier ook ooit aan zitten denken, maar vind dat zo confronterend. Vooral omdat ik dus niet zo snel lees als jou. 100% dat mijn hersens dan meteen gaan rekenen en dan in paniek schieten ?
  Dionne onlangs geplaatst…5x Netflix series die jij nog niet kentMy Profile

  • Céline

   Ja klopt. Dat zijn vaak boeken die ik ooit voor een klein prijsje kocht, maar nu toch niet meer wil lezen. Of boeken van een auteur die toch niet zo goed blijken te zijn.
   Haha, ja dat tellen van mijn tbr was aan de ene kant enorm schrikwekkend, aan de andere kant ook best echt nodig. Ik kocht namelijk meer boeken dan ik kon lezen, haha. Blijkbaar zijn boeken lezen en boeken kopen twee verschillende hobby’s.

 • ohsrslybooks

  Ik vind dit zo’n overzichtelijk berichtje van je TBR!! Ik denk dat ik het zelf vrij confronterend zou vinden om alles in cijfers te zien ? Ik heb wel een excel bestandje op mijn laptop waar wat statistieken op staan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge