Persoonlijk/Lifestyle

Voor herhaling vatbaar of niet? | Blog-a-thon 2020

Een tweetal weken terug plaatste ik een artikel over een zelf georganiseerde blog-a-thon. Het was een kleinschalige challenge waarin verschillende nieuwe en vertrouwde bloggers de uitdaging aangingen om zeven dagen lang te bloggen. Is het voor herhaling vatbaar?

Als het aan mij ligt, absoluut! En als ik de reacties lees van de deelnemers dan is het zeker voor herhaling vatbaar! In dit artikel vind je een kleine samenvatting terug van afgelopen week.

Indien je dit alles gemist heb, kan je eerst het aankondigingsartikel lezen (hier klikken).

Brainstorm-opdracht + concepten opruimen

Ik merk dat ik erg vaak brainstorm over bepaalde blogonderwerpen, maar er eigenlijk erg weinig van uitvoer. In deze blog-a-thon was het voor mij vooral de bedoeling om mijn brainstorm-momenten te bundelen en er enkel de onderwerpen uit te halen die ik écht wil uitwerken. Zo kwam ik tot een mooi beknopt lijstje en deze wil ik graag uitvoeren de komende maanden!

Er zijn bloggers die énorm veel onafgewerkte concepten staan hebben, maar zelf pak ik dit anders aan. In mijn concepten staan enkel afgewerkte artikelen die op een later gekozen moment gepubliceerd mogen worden. Dat zijn artikelen waar ik nog te onzeker over ben om te publiceren, afgewerkte teksten zonder foto’s of boekrecensies. Ik lees enorm veel boeken dus als ik wil kan ik om de 3 dagen perfect een recensie online gooien, maar dat doe ik liever niet. Daarom doe ik het liever gedoseerd en blijven ze dus vaak een tijdje in de concepten staan. Mijn concepten heb ik dus niet echt opgeruimd maar wel eens bekeken welke ik wanneer wil publiceren!

Fotoshoot of -zoektocht + sociale media onderhouden

Ik heb vaak ideeën of teksten klaar staan om te publiceren, enkel de foto’s ontbreken. Bij deze opdracht wou ik vooral aandacht wijden aan mijn persoonlijke artikelen en mijn gekoppeld Instagram-account. Mijn bookstagram loopt eindelijk hoe ik het zou willen, maar mijn officieel blog-account niet. Ik merk dat ik vooral struikel over het feit dat ik niet exact weet waar ik met dit account naar toe wil. In de blog-a-thon heb ik mij hierop toegespitst en weet ik volgens mij eindelijk welke kant ik op wil. Ik wil het nog even verder uittesten maar hoop snel iets met jullie te kunnen delen! In het kader van deze brainstorm ben ik op wandel gegaan en wat foto’s genomen! Ik ben nog aan het uitzoeken welke soort foto’s ik exact online wil hebben, maar hoop snel eentje te delen.

Ook voor mijn bookstagram maakte ik eindelijk wat foto’s en een van die foto’s zie je als resultaat hieronder:

Schrijf een langverwacht artikel + publiceer een artikel

Schrijf een langverwacht artikel: deze opdracht heb ik niet uitgevoerd. Oeps. Maar ik heb wel foto’s gemaakt voor bij een artikel dat ik al heel lang wil schrijven. Telt dit ook? Dus als alles goed verloopt komt er deze week eindelijk nog eens een naaiartikel online met daarbij gekoppeld nieuwe foto’s voor mijn Instagram-account. Win win, toch?

Tijdens deze blog-a-thon publiceerde ik twee artikelen:

Je blog overlopen

Dit heb ik nog maar gedaan dus echt veel detailpuntjes kwam ik niet tegen. Er zijn slechts twee zaken die ik zou willen veranderen aan mijn blog:

 1. Onlangs installeerde ik een plug-in waarbij het mogelijk werd om te reageren via Facebook op mijn artikelen. Heel erg handig, gebruiksvriendelijk en ik merk dat het bij vele lezers ook laagdrempeliger is om te reageren. Maar deze plug-in heeft één nadeel: ik krijg geen meldingen wanneer iemand reageert… Terwijl de persoon die reageert wel een melding krijgt wanneer ik reageer op zijn/haar reactie? Zeer vreemd dit. Ik ben dus op zoek naar een Facebook plug-in waarin ik melding krijg van geplaatste reacties. Jammer genoeg nog niet gevonden, dus als je dé gouden tip hebt: shoot.
 2. Dit is een detail, maar: de side-bar. De rechterzijbalk waar heel wat widgets staan. Wanneer je een blogbericht leest op de webversie van mijn blog (geen mobiele versie) lees je dan liever een simpele versie (waar enkel het blogbericht zichtbaar is) of een versie waar de zijbalk steeds zichtbaar blijft zoals op mijn startpagina. Ik ben er nog niet helemaal uit namelijk wat ik nu zelf het prettigst vind lezen. Iets om over na te denken dus!

Reacties van deelnemers

Zo kwamen er een aantal artikelen online als resultaat van de blog-a-thon: Als ik eentje gemist heb, stuur ze gerust door!

Naast bovenstaande blogberichten verscheen ook een compleet nieuwe blog van Hadewych. Hadewych kennen jullie misschien al van haar blog The reader in pink, maar nu heeft ze ook een Engelstalige blog opgericht, m.b.v. de blog-a-thon: The pink world of Hadewych. Hoe leuk is dat? Klik hier om haar nieuwe blog te bekijken.

Ook in de Instagram-chatgroep was het erg gezellig. Dit zijn een aantal reacties van deelnemers:

Ook waren er personen zoals Dionne die niet meededen maar er wél inspiratie uit haalden!

Net zoals de deelnemers vond ik het écht voor herhaling vatbaar! Wie weet…

Reageer met Facebook

9 Comments

 • Johanna

  Ik vond het een leuk initiatief, maar heb om verschillende redenen (oa. het weer mogen openen na de crisis) toch geen tijd gevonden. Maar je tips ga ik zeker nog gebruiken. Wat in het vat zit verzuurt niet! Bedankt voor je initiatief.

 • Laura

  Echt een leuk idee, zo’n blog-a-thon en ik had graag meegedaan, maar ik ken mijzelf… Ik ben niet zo goed in verplichtingen en als ik hieraan begin, moet ik natuurlijk wel echt meedoen en het niet laten verslonzen 😉 Bovendien komt het altijd als ik het enorm druk heb, op de een of andere manier 😀

  Maar wie weet, misschien een volgende keer!
  Laura onlangs geplaatst…Ga je mee op literaire wereldreis?My Profile

 • zwartraafje

  Heerlijk dat je eerste Blog-a-thon zo goed is meegevallen. Leuk ook met de reacties van andere deelnemers erbij. Zelf probeer ik momenteel net even de challenges zo te laten vermits ik net in april nog had meegedaan aan de O.W.L.’S. readathon plus de bijhorende Instagram-challenge. Meteen daarna had ik me ook voorgenomen om zoveel mogelijk foto’s te maken voor de #spellbookchallenge maar ik merk dat het wat teveel wordt. Dat ik beter gewoon op het moment zelf kan zien of ik ergens de fut en tijd voor heb in plaats van mee te doen aan een challenge en dat dan zo goed mogelijk te willen doen.

 • fieke

  Bedankt nogmaals voor de organisatie! Ik vond het heel erg leuk. Niet alle opdrachten werden afgewerkt, maar dat ik ook niet erg. Het was vooral fijn om te voelen – of om eraan herinnerd te worden – dat mijn blog me echt energie geeft. Vooral het idee om samen met anderen aan je blog te werken, zorgt voor een extra duwtje. Dus wat mij betreft mag dit zeker herhaald worden, want na de blog-a-thon volgde hier een behoorlijk blogdipje… Dit weekend terug wat schrijven voor mijn blog dus! 🙂
  fieke onlangs geplaatst…fiekes randomness of beingMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge