DIY

Naaicreatie | Aster trui | La Maison Victor

Het is al een hele tijd geleden dat ik nog een naai-artikel online gooide! Ik maakte de Aster trui al een hele tijd geleden (lees:2019) maar kwam er nooit aan toe om dit blogbericht te typen. Nu is het eindelijk zover en laat ik jullie graag mijn versie zien van de Aster!

Mysterieuze omslagfoto trouwens hé, ik weet het. De Aster-trui is al een redelijk ‘oud’ model (2016) maar af en toe zie je hem nog op de voorgrond treden op sociale media. Ik vind hem alvast enorm casual dus perfect om te gaan werken, maar ook voor een dagje bankhangen. Wie de patronen van LMV (La Maison Victor) kent, weet dat het meestal wat korte modellen zijn. Het is erg belangrijk om alles goed op te meten en vooral vóór je de stof uitknipt. Ik rekende er een tiental centimeter bij en gelukkig maar! Buiten de halsboord en de verlenging heb ik alles exact gedaan zoals beschreven staat.

De trui heb ik met behulp van deze video gemaakt. Bij elk project leer ik nog steeds elk moment bij, dus ik ben énorm dankbaar dat dit soort video’s bestaan. Zo leer je ook beschrijvingen en werkinstructies lezen, interpreteren en daarna uitvoeren.

Zoals eerder gezegd heb ik dus niet enkel het patroon wat verlengd, maar ook de halsboord wat aangepast. Ik heb ervoor gekozen om dit model in boordstof af te werken, net zoals aangegeven in het patroon. Echter deed ik enkel de mouwen en de zoom in boordstof omdat het naar mijn mening te explosief van kleur ging worden als ik ook nog eens de halsboord meenam. Had ik het met een effen kleur gedaan of een minder opvallende boordstof, had ik vast de kraag toch gedaan. Ik naaide dus een gewone halsboord aan en ben er alvast erg blij mee! Dit is uiteraard naar eigen wensen aan te passen! Je kan perfect de beschrijving volgen, of hier en daar wat aanpassen.

Van beginner tot beginner: dit project is absoluut meer dan haalbaar. Het was de allereerste keer dat ik werkte met boordstof en dat was best een uitdaging. Het is niet per se moeilijk maar het vergt wat vaardigheid en denken de allereerste keer. Het moeilijkste was om de boordstof gelijkmatig te verdelen aan de onderkant, de zoom. Zoals je kan zien aan de rimpelingen op de linkse foto. Maar mits een paar schoonheidsfoutjes vind ik het al bij al goed gelukt! De volgende keer schrik ik dus niet meer af van projecten met boordstof. Een gemakkelijk project waar er nog exemplaren van zullen volgen!

Wat was jouw laatste creatief project?

Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads
Reageer met Facebook

One Comment

  • zwartraafje

    Ik vind de laatste tijd jammer genoeg zelden de energie om te knutselen. De laatste dingen die ik maakte waren gehaakte mask mates (om het dragen van een mondmasker draaglijker te maken voor mensen in de verpleging) en twee kaarten. Een verjaardagskaart en een condoleancekaart. Twee totaal verschillende gelegenheden dus. Ik heb nog heel veel inspiratie voor kaarten dus hopelijk lukt het me binnenkort nog eens om daar werk van te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge