Ontspanning

Serie onder de loep | The 100 | Seizoen 6 | MET SPOILERS

Op 26 mei gaat het zevende seizoen van The 100 van start. Week per week krijgen we een nieuwe aflevering te zien op Netflix. In dit artikel nemen we nog even seizoen 6 onder de loep voor we starten met het nieuwe seizoen.

Seizoen zeven gaat dinsdag 26 mei van start. NOG TWEE KEER SLAPEN. Zoals je merkt kijk ik heel erg uit naar dit laatste seizoen. Het hoeft voor mij echt niet langer te zijn en mocht eigenlijk al een aantal seizoenen eerder gestopt zijn. Maar desondanks de herhalingsfactor kijk ik nog altijd erg graag naar iedere aflevering en vind ik de serie zelfs beter dan de boeken. Omdat ik merk dat jullie deze ‘serie-onder-de-loep’-reeks erg graag lezen, besloot ik om dit vaker te doen. Met deze keer: The 100 seizoen 6.

The 100 onder de loep

Het zesde seizoen begint, waar seizoen vijf was geëindigd. In seizoen vijf werd de Aarde verwoest na een radioactieve golf en moet er op zoek worden gegaan naar een nieuwe planeet (Alpha/Sanctum) om te kunnen overleven. Op deze planeet schuilen er uiteraard gevaren in alle hoeken, en daar draait seizoen zes vooral rond. Wanneer niet alleen de bevolking op planeet Alpha een gevaar blijkt te zijn, maakt het er niet makkelijker op dat ook fauna en flora niet te vertrouwen zijn a.k.a. De Rode Zon. Een zon die het agressieve in de mensen naar boven haalt? Interessant.

Wat is nu de huidige stand van zaken?

Ik heb het gevoel dat The 100 zich meer en meer richt op een ander doelpubliek, waardoor de serie zich op een volledig ander level uitdrukt in vergelijking met het startseizoen. Het is een tijdje geleden dat ik seizoen zes bekeek dus laat ons maar meteen van start gaan met de meest belangrijke scènes nog eens uit te lichten.

 • Abby Griffin wordt ‘gefloat’ door haar eigen dochter Clarke. Abby haar lichaam werd gebruikt als een host door de Primes waardoor Clarke niet anders kon dan haar moeder verlossen van deze vreselijke gebeurtenis. Het gevoel dat iemand je hoofd en lichaam overneemt maar je dit wel ergens in een onderbewustzijn meemaakt.. Chapeau voor de auteurs want ik denk dat dit een hele andere acteerervaring moet geweest zijn. Hetzelfde voor Clarke dat plots beheerd werd door Josephine.
 • Marcus Kane werd in een nieuw lichaam geplaatst als host maar hij besloot zijn leven te eindigen omdat hij zich niet comfortabel voelde in dit lichaam. Abby bracht hem terug uit de dood door hem in een ander lichaam te plaatsen, maar dit gaat tegen de principes van Marcus in, waardoor hij besluit er een einde aan te maken.
 • In seizoen 6 maken we ook kennis met The Anomaly. The Anomaly is een groot mysterie maar kort samengevat is het een portaal/zwart gat/… dat je naar een andere dimensie brengt. Iedere persoon dat er in gaat, komt nooit terug. Buiten Octavia Blake uiteraard. Octavia is de tweede persoon ooit die opgeslokt wordt door The Anomaly en tevens ook de éérste persoon die er levend en wel uitkomt. Op het einde van seizoen 6 wordt Octavia neergestoken door Hope, dochter van Diyoza. Hope komt binnengestapt met de zin ‘It has my mother’ of ‘Het heeft mijn moeder’. ‘Het’ is hierbij The Anomaly. We weten niet wat er exact gebeurd is bij de eerste keer dat Octavia naar binnen is gegaan, maar ik ben er wel zeker van dat er een groot gedeelte zal ontrafelt worden in seizoen 7. De vraag is dus: leeft Octavia nog en hoe? Zal Bellamy na de hartverscheurende eindscène zijn zus nog terugvinden?
 • Emori & Murphy worden Primes. Ik vind Murphy zó’n interessant personage! Uiteindelijk zijn Emori & Murphy er in geslaagd om Primes te worden en dus zo ‘beloond’ te worden met het eeuwige leven.
 • The Flame wordt verwijderd uit Madi. Eerst werd het wat gissen of ze al dan niet zou wakker komen maar uiteindelijk bleek ‘de operatie’ geslaagd te zijn, dankzij Raven. Het was een heuse opdracht maar Madi lijkt nu voorgoed verlost te zijn van Sheidheda. Laat ons hopen dat dit zo blijft.
Bekijk hier de laatste scène van seizoen 6!

Theorieën over het laatste en zevende seizoen

Ondanks de grote herhalingsfactor van deze serie, kijk ik nog steeds uit naar nieuwe afleveringen. Ik ben namelijk enorm benieuwd hoe deze serie zal eindigen. Onderstaande punten zijn elementen waarvan ik denk dat ze aan bod zullen komen in seizoen 7. Dit is dus geen garantie dat deze bedenkingen effectief uitkomen.

 • Ik vermoed dat Octavia nog een comeback maakt in seizoen 7. Aangezien De Anomaly nog een mysterieus element blijft in de serie + ze een aantal keer voorkomt in de trailer van seizoen 7.
 • Seizoen 7 zal dus hoogstwaarschijnlijk rond The Anomaly draaien en de ontrafeling er van.
 • Bellamy zal een heuse zoektocht en onderzoek opstellen naar Octavia. Na alle heisa had hij zijn zus eindelijk terug, en nu wordt ze terug afgenomen van hem. Ik vermoed dat hij dit niet zomaar laat gebeuren, met verschillende opofferingen tot gevolg.
 • Ik ben enorm benieuwd naar Emori & John. Blijven ze vechten voor het eeuwige leven of gaan ze terug naar de vriendengroep. Wie zal het zeggen.
 • Ik vermoed dat ze op het einde van seizoen 7 eindelijk een plaats vinden om te leven. Misschien kunnen ze de apocalyps wel terugdraaien door middel van The Anomaly? Het kan natuurlijk ook zijn dat ze een manier vinden om samen te leven met de bevolking op Sanctum, maar ik vrees er voor dat dit op lange duur niet haalbaar is.
 • Ik heb echt zó’n groot voorgevoel dat de serie zal eindigen in een soort simulatie, een droom of op een manier waarop de apocalyps vermeden wordt etc. Het kan natuurlijk ook zijn dat The Anomaly, Sanctum verwoest, zodat iedereen naar planeet Bèta moet waar Russel over sprak in seizoen 6. Het kan in principe dus nog alle kanten uit.
 • Ik verwacht op het einde nog een ’toekomst-beeld’. Een mooie afsluiter over hoe het leven nu is dat ze leven. Wie leeft nog, wie is er samen met wie… Misschien een scène waarin ze lesgeven aan hun kinderen over de befaamde 100. Misschien een leuke bedverhalen-scène? Ik zie het al helemaal voor mij.
Bekijk hier de trailer van seizoen 7.

Het is moeilijk om bepaalde verhaallijnen te voorspellen maar ik hoop dat aflevering 100 en tevens ook de laatste aflevering heel erg waardig zal zijn voor de serie. Aangezien heel wat mensen zes jaar lang met deze serie meegeleefd hebben. Eind vorig jaar werd er ook bekend gemaakt dat er een prequel gemaakt wordt 97 jaar vóór de gebeurtenissen van de 100. Over hoe de Apocalyps tot stand gekomen werd en hoe het leven was tijdens en net na de Apocalyps. Hier ben ik dus héél benieuwd naar.

Wat verwacht jij van seizoen 7?

Reageer met Facebook

One Comment

 • Troy

  Klaarblijkelijk kom ik wat achter bij het inhalen van mijn te lezen blogs, ondertussen is het 7e seizoen volop aan de gang en ik ben eigenlijk blij dat het me terug te pakken heeft. Net als seizoen 3 vond ik seizoen 6 te absurd, te spiritueel en eigenlijk te ver gezocht waardoor het me begon te vervelen. Gelukkig was er seizoen 4 (en 5) om me terug mee te nemen in het verhaal, en ik heb tot op heden het gevoel dat dit slotseizoen me ook volledig in zijn greep heeft, zeker de aflevering rond Octavia vond ik ontzettend geweldig. Ik ben benieuwd naar de uiteindelijke ontknoping van de hele reeks en de spin-off!
  Troy onlangs geplaatst…Würst-in-uw-kot-boxMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge